Dit zijn make-up tips waar je als brildrager wat mee kunt!

Dit zijn make-up tips waar je als brildrager wat mee kunt!

Draag jij een bril? Ik kan zelf absoluut niet meer zonder en als make-up liefhebber heb ik door de jaren heen dan ook flink wat make-up tips voor brildragers verzameld. Vandaag deel ik ze met je. Kijk je mee?

Al járen draag ik een bril, wist je dat? Waarschijnlijk heb je op BeautyOpinie niet veel foto’s van mij met bril gespot want ik vind het maar niets, zo’n bril op m’n neus! Helaas kan deze oma alleen echt niet meer zonder hihi en is lenzen in mijn geval geen optie. Dan maken we er maar iets leuks van toch?!

Welk soort bril draag jij?

Als ik mijn bril draag, draag ik vaak dezelfde make-up look als wanneer ik geen bril draag. Kan prima natuurlijk maar met een paar simpele tips vallen je ogen nog meer op. Belangrijk is dat je kijkt naar de sterkte van de glazen. Heb jij een – sterkte? Dan lijken je ogen kleiner. Heb je + glazen? Dan lijken je ogen juist groter.

Min en plus glazen

Omdat door min glazen je ogen kleiner lijken, wil je waarschijnlijk make-up gebruiken die je ogen groter maken. Breng dan geen zwarte lijn in je onderste wimperrand aan maar gebruik eens een nude kleur en kies voor lichte en glanzende kleuren oogschaduw. Mensen met een plus sterkte hebben juist te maken met ogen die groter lijken. Prachtig toch? Geniet er juist van! Wil je je ogen toch kleiner laten lijken? Zet dan een donker lijntje in je onderste waterlijn. En breng je make-up secuur aan, foutjes vallen extra op.
Make-up tips voor brildragers

Mijn make-up tips voor brildragers:

 • Zet je make-up wat zwaarder aan.
 • Investeer in een goede concealer. Helaas, met een bril vallen wallen eerder op. Door de bril krijg je namelijk als het ware een schaduw op je ogen waardoor je donkere plekken eerder ziet.
 • Halverwege de dag zit het randje op mijn neusbrug onder de foundation. Ielg! Ik dat dat elke brildrager dit wel herkent. Je kunt het voorkomen door te investeren in een foundation die goed blijft zitten maar ook door een primer te gebruiken en je foundation te fixeren.
 • Tot slot vind is het belangrijk om aandacht te schenken aan je wenkbrauwen. Voor iedereen geldt dat je wenkbrauwen voor een groot deel je gezichtsexpressie bepalen maar als je een bril draagt is dat effect nog een stukje groter. Als je een grote plus sterkte hebt is dit wellicht het belangrijkste punt; de glazen in je bril werken eigenlijk als een vergrootglas. Vergeten haartjes zie je extra goed; goed epileren is dus een must.Draag jij een bril? En hou je daar rekening mee bij je make-up? Of heb je zelf make-up tips voor brildragers?
Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 29 maart 2017 / 07:57

  Ik draag mijn bril niet altijd, behalve als ik auto rij. En achter de laptop mijn leesbril.
  Goede tips, inderdaad, een bril vergroot alles weer extra uit!

 2. 29 maart 2017 / 11:42

  Wat een leuk artikel, ik kan als het goed is volgende week mijn bril ophalen en dan hoop ik dat ik er een beetje aan kan wennen. Ik wil ook dol graag me dagelijkse look kunnen blijven gebruiken.

 3. 29 maart 2017 / 16:07

  Ik heb diverse leesbrilletjes in allerlei kleuren 🙂 vooral voor in de ochtend en in de avond. Gedurende de dag kan ik alles nog goed lezen maar dat zal wel niet lang meer duren. Inderdaad de vleugeltjes maak ik regelmatig schoon omdat er wat foundation aan blijft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *