5 tips voor meer volume in je haar

Hoe krijg je meer volume in je haar

Een vraag die ik regelmatig krijg is: ”Hoe krijg ik meer volume in mijn haar?” Daar geef ik in deze blogpost graag antwoord op en ik deel 5 tips voor meer volume in je haar. Door de jaren heen heb ik namelijk geleerd wat werkt en wat niet én heb ik een aantal fijne producten ontdekt die ik graag met je deel.

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Als ik in de spiegel van de kapper kijk, en ze vraagt hoe ik mijn haar het liefste zie dan is het antwoord steevast: ” ik wil VAVAVOOM haar!” Gezonde lokken met lekker veel volume. Voor de één is dat iets makkelijker te realiseren dan de ander maar met deze tips krijg je gegarandeerd meer volume in je haar:

1 | Wees zuinig met conditioner en gebruik

Wil je extra volume in je haar? Dan kun je het best al onder de douche beginnen. Gebruik niet te veel conditioner en zeker niet op je hoofdhuid. Dan wordt je haar sneller vet en vet haar gaat sneller hangen. Waardoor je dus minder volume hebt. En dat wil je niet. Wist je trouwens ook dat er shampoos bestaan die zorgen voor volume? Een gewone shampoo kan natuurlijk ook prima maar pak er één zonder al te veel toegevoegde siliconen, olie en andere verzwarende ingredienten.

2 | Koop de juiste producten

Door de juiste producten te gebruiken kun je je haar na het douchen stugger maken zodat het er volumineus uitziet. Denk dan aan droogshampoo, zeezoutspray, volumepoeder en volumespray. Dat laatste is mijn meest recente ontdekking (ik kocht een paar maand geleden zelf de Redken Blown away en die is werkelijk FAN-TAS-TISCH). Nadat je je haar gewassen hebt spray je deze spray bij de haaraanzet en de hele dag volume gegarandeerd.

3 | Meer volume in je haar föhnen

Breng verder niet al te veel producten aan op je kapsel. Hoe meer product, hoe zwaarder je haar wordt en daarmee hoe minder volume. Nadat je de juiste basisproducten in je haar hebt aangebracht kun je wel meer volume creëren door het op de juiste manier te föhnen. Hoe je dat doet? Op de kop hangen en föhnen maar. As simple as that!

4 | Touperen

Mijn moeder deed het al in de jaren ’80: touperen. Ik heb dankzij haar zelfs een speciale toupeerkam in huis maar je kunt dit ook prima met een normale kam doen. Hoe? Door een pluk haar te pakken en vanaf de haaraanzet, zachtjes heen en weer te gaan met de kam. Niet te hard om te voorkomen dat je je lokken beschadigd voor voorzichtig, stap voor stap. Tot je alle genoeg volume hebt.

5 | Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper

En last but not least: vraag je kapper om advies. Veel mensen krijgen extra volume in hun haar wanneer het in laagjes geknipt is. Dat geldt niet voor iedereen dus het is helemaal niet gek om om advies te vragen. Sowieso ziet je haar er vaak een stuk gezonder uit wanneer je net bij de kapper bent geweest en valt het weer mooier in model. Dat kan dus sowieso geen kwaad!

Hoe krijg je meer volume in je haar
De Redken Blown Away spray is mijn favoriete product om meer volume in mijn haar te creëren
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 13 september 2021 / 07:56

    De kapper is inderdaad het toverwoord voor volume in je jaar! Zelf krijg ik dat toch nooit echt zo goed voor elkaar helaas;-)

  2. 14 september 2021 / 18:34

    Nadat ik mijn haar heb gewassen heb ik de eerste dagen vaak wat meer volume in mijn haar. De föhn gebruik ik er soms ook voor en droog shampoo helpt ook goed bij mij.