Vijf manieren om je vakantieherinneringen vast te leggen

Vijf manieren om je vakantieherinneringen vast te leggen

Zo langzaamaan zit voor veel van ons de vakantie er weer op en zijn we terug in ons dagelijkse ritme. Vinden jullie het ook zo lastig om je vakantievibes te behouden? Daarom deel ik in deze blogpost vijf manieren om je herinneringen vast te leggen. Zodat je ook de rest van het jaar die fijne tijd opnieuw kunt beleven.

Verzamel herinneringen, geen spullen

Of je deze zomer nu wel of niet (naar het buitenland) op vakantie bent geweest, de ontspannen zomer momenten wil iedereen graag vasthouden. En dat blijkt verrekte lastig! Er zijn talloze trucjes die je kunnen helpen het vakantiegevoel langer vast te houden. Vaker naar buiten gaan bijvoorbeeld, vastgeroeste ritmes doorbreken en nieuwe dingen doen. Maar ook je herinneringen aan die fijne vakantie, het gezellige familie uitje of lange zwoele zomer met je vrienden vastleggen. Zo denk je de rest van het jaar nog regelmatig terug aan die fijne tijd.

Vijf manieren waarop je dat zou kunnen doen zijn:

 1. Maak dat fotoboek. Met de nadruk op dat. Want een fotoboek maken is geen originele tip, helpen om het ook écht te doen wel. Zo heb ik onlangs mijn hele collectie telefoonfoto’s uitgezocht. Alle shoots met 96 dezelfde foto’s van mijn kind heb ik teruggebracht tot één of twee. Op mijn telefoon staan dus alleen nog maar de mooiste foto’s. Die kun je simpelweg uploaden op de website van een fotoboek aanbieder (ik gebruik persoonlijk graag Albelli!) en klaar ben je. Natuurlijk kun je nog allerlei teksten toevoegen maar heb je weinig tijd? Alleen hiermee ben je al een heel eind.
 2. Koop een inheemse plant. Na onze vakantie 3 jaar geleden in Frankrijk heb ik de hele tijd vol gezet met lavendel en elke keer weer waande ik me dankzij deze geur even terug in la douce France. Zoiets kun je natuurlijk doen met elke plant die je tijdens jouw vakantie vaak zag. Een tropische plant, een cactus; noem maar op. Of gewoon een bakje met schelpen of mooie stenen die je ergens hebt gevonden.
 3. Print je favoriete zomer of vakantie herinnering, vergroot hem uit en maak het onderdeel van je interieur. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel foto wanddecoratiemogelijkheden waardoor er gegarandeerd iets voor je bij zit. Nu Lucas 1,5 jaar is vind ik het tijd om de newborn shoot foto’s in onze slaapkamer te vervangen door nieuwe. Lijkt me geweldig nu onze kleintjes ook écht doorhebben dat ze op de foto gaan! Binnenkort heb ik dan ook een speciale gezinsfotoshoot gepland waarbij ik hoop op twee prachtige close-ups van beide kids. We willen die foto laten bedrukken op aluminium omdat een toffe industriële uitstraling heeft, en boven ons bed hangen.
 4. Afgelopen jaar legde ik onze zomerherinneringen vast op een kalender die ik heb opgehangen op het kleinste kamertje. Daar kom je gegarandeerd meerdere keren per dag haha en je hebt er de tijd om even de mooiste foto’s te bekijken en terug te denken aan die fijne momenten.
 5. Maak een memory box, ook dit is iets wat ik je kan aanraden. Voor beide kinderen heb ik er één maar ook voor mijzelf heb ik een doos vol herinneringen in de kast staan. Daar zitten de bijzonderste tekeningen en knutsels van de kinderen in maar ook de tickets van onze camperreis in Amerika, lieve cadeautjes en nog veel meer. Af en toe, als ik het nodig heb, open ik deze memory box en snuif ik de herinneringen op!

Heb jij veel decoratie of spullen in je huis die je doen herinneren aan fijne momenten?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. 3 september 2021 / 07:13

  Ik hou heel erg van foto’s in huis dus die hangen en staan dan ook op meerdere plekken. Verder hebben wij een trouwalbum van onze bruiloft in Nederland (nog steeds geen van onze Franse bruiloft) laten maken wat op een boekstandaard in de kast staat.

 2. 6 september 2021 / 13:19

  Ik vind foto’s maken zó belangrijk. Ik wil dat de meisjes later kunnen zien wat voor mooie herinneringen wij met hun hebben kunnen maken. Ik maak voor beide hele uitgebreide fotoboeken, met teksten. 🙂