Bloghop en winactie | In actie tegen lipoedeem!

Bloghop en winactie | In actie tegen lipoedeem!

Vandaag wil ik graag je aandacht vragen voor lipoedeem, met een bloghop én toffe winactie. Doe je ook mee?

Waarom een bloghop?

Welkom bij deze bloghop! De kans is groot dat je hier terecht bent gekomen via de lieve Nina van Simplyspecial maar je kunt natuurlijk ook hier, bij BeautyOpinie, beginnen. Deze bloghop is een beetje anders dan normaal, dus daar vertel ik je eerst over. Wij hebben namelijk jouw hulp nodig en in ruil daarvoor kun jij iets moois winnen. Win-win toch?

Deze bloghop is bedacht om een lieve collega blogger een hart onder de riem te steken en haar te steunen met haar crowdfunding actie. Misschien ken je haar blog wel, ik heb het over Marije, blogster van Plus een beetje. Ik volg Marije al een tijd en vind haar erg sympathiek. Marije heeft lipoedeem en ik had me nooit gerealiseerd hoeveel impact dat op iemands leven kan hebben. Dat is dan ook de reden dat ik er op Beautyopinie aandacht aan wil besteden. Wat een nare ziekte is het, en ik vind het bizar dat een operatie die haar leven zo kan veranderen niet vergoed wordt.
͛

Marije: Laat mij blijven lopen!

Mijn grote droom is om gewoon weer te kunnen lopen en bewegen. Al jaren vecht ik tegen de chronische ziekte lipoedeem, die ervoor zorgt dat ik steeds slechter ga lopen en niet meer vrij kan bewegen.

In 2015 heb ik de officiële diagnose lipoedeem gekregen. Na jaren te horen dat ik gewoon overgewicht had, dat ik gewoon te dik was en minder moest eten, moest afvallen en ik dat ook braaf probeerde, bleven mijn benen in omvang groeien. Jarenlang probeerde ik verschillende diëten, kreeg ik vocht afdrijvende pillen voorgeschreven, sportte ik 5x per week, hongerde ik mijzelf uit maar aan mijn benen veranderde helaas niets. Het laatste jaar heeft de lipoedeem hevig toegeslagen in mijn benen. Niet alleen zijn mijn benen in omvang toegenomen maar lopen en bewegen gaat elke dag een stukje moeilijker. Elke dag sta ik op met pijn en ga ik ermee naar bed. Elke dag probeer ik de dag zo goed mogelijk door te komen maar heeft de erfelijke chronische ziekte lipoedeem een behoorlijke invloed op mijn doen en laten. Het maakt me verdrietig en onzeker om een lichaam te hebben waarin ik mij niet prettig voel, wat niet van mij voelt en waar ik steeds minder mee kan. Het werpt dagelijks een schaduw op mijn leven en voor een levensgenieter is dat een zware dobber. Mijn onzekerheid is enorm toegenomen en beperkt mij in het nemen van stappen. Zelfs op de foto gaan is inmiddels een crime. Na jaren van struggelen is het mijn droom nu om weer benen te hebben die normaal kunnen functioneren en ik weer vrij kan bewegen en sporten.

Wat willen wij bereiken?

Marije helpen haar droom te verwezenlijken, dat is wat mij met deze bloghop willen bereiken! De operatie van Marije wordt in Nederland niet vergoed en dat vind ik best bizar. Zij kan hier immers niets aan doen maar het belemmert haar leven enorm. Daarom is Marije een crowdfundingsactie gestart waar je hier meer over kunt lezen. Natuurlijk zou ik het tof vinden als we met z’n allen de operatie van Marije kunnen verwezenlijken maar aandacht voor dit onderwerp is ook een mooi begin.

Zo doe je mee met de winactie

Op elke blog die meedoet aan deze bloghop kun je mooie prijzen winnen. Bij mij zijn dat meerdere beautyproducten, namelijk een set producten van Treaclemoon, Natura Siberica en Just mineral. Kortom; mooie producten met mooie ingrediënten, ik ben gek op deze fijne smeersels!

Wat je daarvoor moet doen? Laat hieronder weten dat je mee wilt doen. Extra kans maak je als je de actie #aandachtvoorlipoedeem promoot op Social media. Dat kan door zelf een berichtje aan te maken met deze hashtah of deel de Social media posts van mij en de vijg andere bloggers die mee doen aan de bloghop. Dan maak je nog meer kans! Extra leuk is het als je Marije haar actie steunt maar dat is natuurlijk niet verplicht.

Meedoen kan t/m 15 september. En psst: alvast een kleine tip van mij, houd Instagram in de gaten want daar kun je nog een extra prijs winnen! Hop je ook door naar de blog van Sonja want ook bij haar kun je weer een leuke prijs winnen. En remember; alle kleine beetjes helpen om Marije haar operaties te financieren.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven & PR bureau

Volg:
Share:

42 Reacties

 1. Erika van koert
  1 september 2018 / 06:04

  Wat lief dat jullie dat doen! Ik doe graag mee

 2. ilsiee prins
  1 september 2018 / 06:30

  Helemaal super! Ik doe ook graag mee!
  Groetje Ilsiee

 3. 1 september 2018 / 11:18

  Wat een leuke prijs, maar vooral een ontzettend mooi initiatief! <3 Ik heb vanochtend iets gedoneerd, omdat het Marije ontzettend is gegund om weer te kunnen lopen na al die jaren. Heel mooi ook om hier meer aandacht voor te vragen! Hoe vreselijk moet het zijn als je ernstige problemen niet worden erkend en herkend. Hopelijk maken alle kleine beetjes van de donaties samen een heleboel en kan Marije straks echt weer volop lopen.

 4. 1 september 2018 / 18:55

  Ik vind dit een geweldig initiatief en heb het dus zeker gedeeld via Social Media (Linda Raaijmakers) Zodra ik de hop rond heb zal ik post maken via de facebook van ons blog. groetjes Linda l_raaymakers@msn.com

 5. Anita te Gussinklo
  1 september 2018 / 19:10

  ik deel deze actie graag en hop weer verder.

 6. Aide
  3 september 2018 / 20:08

  Wat fijn dat hier meer aandacht aan besteed wordt. Als verpleegkundige in opleiding heb ik hierover gelezen maar niet besefd hoe erg het gesteld is met NL dat een operatie niet vergoed wordt en een operatie als een gastric bypass wel. Heel krom… door aandacht hier aan te schenken veranderd dit hopelijk snel. Doe graag mee voor deze heerlijke producten

 7. Marijke
  4 september 2018 / 16:08

  Leuk! Ik loot graag mee!!

 8. Eva de Ruiter
  4 september 2018 / 16:41

  leuke actie! ik doe graag mee!

 9. Femke Wiebers
  4 september 2018 / 16:55

  Super! Ik maak graag kans!

 10. Jan
  4 september 2018 / 17:10

  Superleuk, ik waag graag en kansje.

 11. ran
  4 september 2018 / 17:21

  Leuk hoor, ik doe heel erg graag mee.

 12. anja
  4 september 2018 / 18:57

  erg leuke actie ik doe erg graag mee

 13. 4 september 2018 / 19:00

  Wat een goed initiatief om meer aandacht te vragen voor lipoedeem. Goed om hier meer bekendheid aan te geven, want ik weet hier ook weinig van af. Ik heb je bericht gedeeld, zodat ook anderen deze kunnen lezen.

 14. Stephanie
  4 september 2018 / 22:37

  Ik wil mee doen!

 15. Nina Mol
  5 september 2018 / 03:32

  Wat een superleuke winactie! Ik doe graag mee XXX

 16. elisabeth maria martina
  5 september 2018 / 06:48

  wat een geweldig gebaar, verras me maar met dit prachtige exemplaar #duimenmaar

 17. Michelke
  5 september 2018 / 09:47

  Wat een leuke actie doe heel graag mee!

 18. Nienke V.
  5 september 2018 / 12:43

  Wat goed om hier aandacht voor te vragen! Hopelijk lukt het zo om Marije te helpen. Leuke actie en ik doe graag mee.

 19. Nelly
  5 september 2018 / 15:46

  Ik doe ook graag mee.

 20. van erum maria louisa
  5 september 2018 / 16:27

  ik zou erg graag meespelen

 21. Anneliese de Waal
  5 september 2018 / 17:18

  Ik doe heel graag mee, bericht gedeeld met #.

  Groetjes Anneliese

 22. Lottie
  5 september 2018 / 17:52

  Super leuke actie, ik doe graag meeeee!

 23. Ilse Verhoeven
  5 september 2018 / 18:16

  superleuke actie, ik doe zeker mee!

 24. Julia Kuijpers
  5 september 2018 / 19:24

  wauw wat een mooie winactie, ik doe graag mee.

  en ik ga meteen bij de andere blogs kijken. #aandachtvoorlipoedeem

 25. Sofie
  5 september 2018 / 19:48

  Wat super mooi! Ik doe mee 🙂

 26. Corine N
  6 september 2018 / 11:53

  Te gekke actie, ik doe graag mee en heel veel succes!

 27. Mireille Oostrom
  6 september 2018 / 13:27

  Wat een mooie winactie! Ik doe graag mee <3

 28. Marian B
  6 september 2018 / 14:26

  Een heel mooi initiatief! Veel succes ermee. Ik doe graag mee.

 29. Danielle
  6 september 2018 / 18:51

  Ik doe graag mee

 30. Nadine
  6 september 2018 / 19:50

  Ik doe graag mee! Heel leuk!

 31. 7 september 2018 / 12:41

  Superleuke fantastiche binnenkomer!!
  Ben 300.procent verblijd met deze mooie gewilde en zeer succesvolle like en deel actie die het vast en zeker gaat worden.
  Daar ben ik van overtuigd en ja zeker maxima en alexander zijn een en al oor en doen dan ook zeker mee.…

 32. Evita ten Hoonte
  8 september 2018 / 20:01

  Jeetje wat een heftig verhaal. Maar wat super tof dat jullie deze samenwerking zo zijn aangegaan om meer aandacht te genereren. Zo is sociale media op z’n mooist, als er voor iedereen iets positief uit kan komen. Graag doe ik mee met deze winactie.

 33. isa eijbergen
  9 september 2018 / 19:55

  Ik doe zeker mee met deze actie en ik ben al wilt aan het #lipoedeem

 34. Micky
  10 september 2018 / 12:49

  Ik doe heel graag mee!

 35. Sabine ypenga
  10 september 2018 / 15:07

  Wat een geweldig mooie prijs, uiteraard loot ik heel graag mee!

 36. Gea Jager
  15 september 2018 / 15:49

  erg leuk ik doe graag mee

 37. Debbie
  23 september 2018 / 18:24

  De winactie is helaas al voorbij maar super om te zien dat er bekendheid aan deze verschrikkelijk ziekte gegeven wordt! Zelf heb ik het ook in laatste stadium en brengt veel pijn en vermoeidheid met zich mee! Helaas ook niet de middelen om dit zelf te bekostigen. Hopen dat soor bekendheid er meer aan gedaan kan worden! Alle kleine beetjes helpen dus top

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.