Zo haal ik de gele gloed uit mijn blonde haar

Zo haal ik de gele gloed uit mijn blonde haar

Als er iets is dat me vaak gevraagd wordt dan is het wel hoe ik mijn blonde highlights zo koel van kleur krijg. Vandaag vertel ik je hoe ik dat doe en laat ik je mijn favo verzorgingsproducten voor blonde lokken zien.

Hoe haal je de gele gloed uit je haar?

Zoek een goede kapper! Het klinkt heel simpel maar dat is de eerste tip. Highlights zetten is echt een vak apart en er zit veel verschil tussen kappers. Wat het mooist is, is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik ga al jaren naar dezelfde kapster die hele dunne, natuurlijke highlights zet en dat vind ik persoonlijk het mooist. Als ik bij haar ben geweest zijn de highlights al redelijk helder van kleur en dat is een mooi beginpunt.

Na het zetten van de highlights gaat er ELUMEN ab@9 van Goldwell in mijn haar. Dat maakt het veel glanzender maar ook direct véél matter en assiger. Dat effect blijft ongeveer een paar weekjes zichtbaar, daarna moet ik de assige kleur regelmatig ophalen met zilvershampoo.

Wat is een goede zilvershampoo?

Een goede zilvershampoo is dus een musthave! Die van Fudge is een hele bekende maar ik vind dat de shampoo van Ami, de Ivy zilvershampoo, hier niet voor onder doet. Zilvershampoo is ideaal als je blond, grijs of wit haar hebt. Deze shampoo bevat namelijk violetkleurige pigmenten (die ook in de Elumen ab@9 zitten!) en dat neutraliseert de gele gloed. Ik laat deze shampoo altijd even intrekken voor een beter resultaat.
Hoe krijg je blond haar zonder gele gloed

De producten die ik gebruik om mijn blonde lokken te beschermen

Naast producten om de gele gloed uit je haar te krijgen, is het ook enorm belangrijk om je haar goed te verzorgen. Zeker wanneer ik zoals afgelopen week mijn highlights heb laten bijwerken, is mijn haar enorm droog! Geblondeerd haar is per definitie een stuk droger en daarom investeer ik in goede verzorgingsproducten die ik vaak bij de kappersgroothandel bestel. Mijn laatste bestelling deed ik bij HBB24, daar zijn de producten vaak nét even wat goedkoper dan bij de kapsalon en dat scheelt toch mooi weer!

Één van de producten die ik altijd in huis heb is de KMS revival cream. Deze heb je waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen want hij komt regelmatig terug in mijn favorieten lijstjes. Het is de enige cream die mijn haar doorkambaar maakt. Ik kan niet zonder! Wil je er nog meer over weten? Check dan mijn review nog eens.
Gele gloed in haar

Na de revival creme spuit ik ook nog wat van het serumspray van Goldwell door mijn haar. Normaal gesproken heb ik altijd de versie voor gehighlight haar maar nu gebruik ik al een tijdje de ‘gewone’ variant voor gekleurd haar. Dit serum geeft extra verzorging zonder dat het zwaar of vet wordt en biedt gelijk ook hittebescherming. Kan ik daarna tenminste weer met mijn stijltang aan de gang om het weer droog te maken haha.
Goldwell serumspray

Tot slot gebruik ik nog twee keer per week het Goldwell Dualsenses Blondes & highlights treatment. Dit masker hoef je maar 6o seconden in te laten werken en dat is ideaal. Één keer per week laat ik ‘m iets langer intrekken, dan haalt dit masker weer wat extra gele tinten uit mijn haar en is het direct lekker verzorgd!

Dames met blond haar, hoe halen jullie de gele gloed uit jullie haar?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 19 april 2018 / 04:54

  Heel interessant. Ken deze merken namelijk niet. Ik gebruik de zilvershampoo van Etos en breng dit aan op droog haar. Werkt perfect en is ook nog eens lekker budget!

 2. 19 april 2018 / 07:32

  Inderdaad;highlights aanbrengen is een vak apart. Ik liet het vroeger ook altijd doen bij de kapper, maar op een bepaald moment ben ik er mee gestopt omdat mijn haar er gewoon te droog van werd. Over een gele goed kan ik niet meekletsen want mijn haar is natuurlijk verre van blond;-)

 3. 19 april 2018 / 17:48

  Vroegerrrr had je er maar 1, tegenwoordig zijn er gelukkig meer merken die fijne producten tegen die gele gloed uitbrengen. Ik ben zelf tevreden met een Duits merk, waar ik nu even niet opkom… blond? Nee nu rood 😉

 4. 20 april 2018 / 06:00

  Ik heb wel eens highlights gehad, maar bij mij komen ze niet verder dan een meer rode tint. Ik heb nu via iemand een kapper gevonden die waanzinnig mooi grijs/blond haar kan maken. Ik weet niet wanneer ik die stap echt ga maken en of ik dan ook een speciale shampoo nodig heb.
  Maar zeker een goede tip voor blondines!

 5. 20 april 2018 / 10:09

  Heel interessant om te zien! Zelf ben ik niet blond maar ik ga dit doorsturen naar een van mijn vriendin dat hiervan wel last heeft!