Skincare van Action voor nog geen twee euro!

Goedkope huidverzorging van Action ervaringen

Je dagcrème, gezichtsmaskers en reinigingsproducten bij de Action kopen? Producten die minder dan 2 euro kosten? Dat kan dus blijkbaar echt. Meer daarover lees je in deze Alvira skincare van Action review.

Alvira skincare van Action review

Normaal gesproken loop ik in de Action het skincare vak voorbij. Zeker de merken die ik niet ken, de Action ‘huismerken’ zeg maar. Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed. Zo goedkoop, dat kan vast niet goed zijn. Toch?

Toen ik het vernieuwde merk Alvira zag werd ik ineens wel nieuwsgierig. Deze producten zijn 100% vegan en klonken veel belovend. Helemaal als je bedenkt dat geen enkele van deze producten meer dan 2 euro kost!

Ik nam de facewash, het micellar water en de toner, make-up remover, sheetsmasks en een dagcrème mee naar huis en vertel je daar in deze review meer over.

is Alvira skincare van Action fijn

Alvira bi-phase make-up remover

Ik begin mijn gezichtsreinigingsritueel tegenwoordig met de Alvira skincare bi-phase make-up remover. Door te schudden meng je beide lagen door elkaar. Eén veeg met een wattenschijfje verwijdert mijn (niet waterproof!) mascara. Niet heel bijzonder maar wel prima.

Alvira bi-phase makeup remover review

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik water, meerdere siliconen, een verdikkingsmiddel en de reiniger sodium benzoate. Niets bijzonders maar pluspunt; geen parfum. Hij laat dan ook geen vettig laagje achter en prikt ook niet in je ogen.

Alvira bi-phase make-up remover

Alvira refreshing face toner en micellar cleansing water

Voor de rest van je gezicht kun je de toner en het micellar water gebruiken. Beiden zijn mild, prikken niet en ruiken bovendien lekker fris. Het zijn fijne grote flessen voor maar €1,59 (toner) en €1,98 (micellar cleansing water).

alvira skin refreshing toner review

Die lekkere geur krijg je natuurlijk niet zo maar; er zit een flinke hoeveelheid parfum in beide producten. De toner moet je dan ook niet op je ogen gebruiken maar daar is ‘ie natuurlijk ook niet voor bedoeld. Verder valt mijn oog op sorbitol, gehydreerde ricinusolie, een (ter discussie staand) alternatief voor parabenen, verschillende fruit-extracten en hyaluronzuur.

Alvira refreshing face toner ingredient

In het micellar water vind je ongeveer dezelfde bestanddelen. Ik merk echter niets van de parfum, deze irriteert niet.

ingredienten action micellar cleansing water

Alvira 2-in-1 scrub en facewash

Twee tot drie keer in de week kun je de deep cleansing 2in1 scrub & face wash gebruiken. Dit is een wat intensievere reiniger met houtskool en rijst. Het is een combinatie van een face wash en een scrub. Grof is ‘ie alleen zeker niet, hij voelt zacht aan en droogt mijn huid niet uit . Ik betaalde hier €1,59 voor.

Alvira 2-in-1 scrub en facewash review
Alvira 2-in-1 scrub en facewash ervaringen

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk valt mijn oog direct op SLES. Dat verbaasde me want ondanks deze agressieve reiniger geeft ‘ie geen trekkerig gevoel. Verder staat het rijstextract hoog in de lijst, wat mildere reinigers, parfum, hetzelfde alternatief voor parabenen als hierboven, houtskool en diverse fruitextracten.

Alle producten van Alvira zijn trouwens vegan, helaas bevat de scrub wel plastic. Jammer, dat is voor mij een reden om hem toch niet meer te kopen.

ingredienten Alvira 2-in-1 scrub en facewash

Alvira gezichtscrème Sensitive

Deze sensitieve gezichtscreme nam ik ook mee. Eigenlijk verwachtte ik er niet veel van maar mijn huid reageert er verrassend goed op. Net zoals de verpakking is de crème basic. Het doet wat het moet doen. Niet vet, precies goed. En serieus, dat voor €1,69. Hoe dan?

Alvira gezichtscrème Sensitive ervaringen
Alvira gezichtscrème Sensitive review

In het Alvira huidverzorgingsassortiment vind je ook twee dagcrèmes. Ik koos de sensitive face cream omdat deze de kortste INCI lijst had. Er zit onder andere water, glycerine, isopropyl palmitate (een ingrediënt dat je beter kan vermijden als je puistjes hebt), sheaboter, avocado-olie, cetearyl alcohol en koolzaadolie in.

Helemaal geschikt voor de gevoelige huid vind ik hem niet omdat de crème parfum bevat. Toch merk ik daar in het gebruik helemaal niets van.

ingredienten Alvira gezichtscrème Sensitive action

Alvira facial sheet mask

Tot slot nam ik de sheet maskers van Alvira mee en ook daar ben ik enthousiast over. Deze gezichtsmaskers zijn fijn qua grootte, niet te nat of te droog en maken mijn huid lekker zacht. Nadat ik het masker een minuutje of 15 heb laten intrekken ligt er nog een klein beetje van het serum op mijn huid en voelt mijn gezicht heerlijk zacht.

alvira sheetmasks review

Deze sheetmaskers bevatten olijfolie, verschillende klei mineralen, amandelolie en kokoswater. Perfect om je huid in het weekend extra te verzorgen en te refreshen. Er is trouwens ook een uitvoering met blauwe bessen die nog een stukje meer hydraterend is.

ingredienten Alvira facial sheet mask

Is Alvira skincare van Action fijn?

Ja absoluut! Als ik deze producten blind had kunnen testen had ik nooit gedacht dat dit huidverzorging van minder dan 2 euro is. Ik gebruik regelmatig dure crèmes en daar doet de dagcrème zeker niet voor onder. Mijn huid reageert er goed op, de producten ruiken fantastisch en die prijs. Had ik al gezegd dat alle producten uit deze blogpost minder dan twee euro kosten?

Qua ingredienten heb ik wel een aantal opmerkingen, niet elke gevoelige huid wordt hier denk ik blij van. Maar dat is bij duurdere skincare natuurlijk niet per definitie anders. Alleen de 2-in-1 scrub zou ik je niet aanraden, vooral omdat deze plastic bevat en we weten allemaal dat het niet slim is om dat door je gootsteen te spoelen. Daarvoor zijn genoeg (betaalbare) alternatieven.

Ik heb deze producten zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 31 augustus 2020 / 06:29

  Klinkt goed, fijn dat ze doen wat ze beloven, maar wat zit er precies in? Ik moet daar, helemaal voor gezichtsverzorging best op letten, ook al kosten ze maar een paar euro . Wat dat betreft is de bi-phase make-up remover nog het meest interessant voor mij, denk ik. Eerlijk gezegd mis ik nu jouw (uitgeplozen) ingrediëntenlijstjes wel een beetje .

  • Natascha
   Auteur
   31 augustus 2020 / 07:41

   Hi Deb, goede feedback! Ik had de lijstjes wel uitgeplozen (vandaar bijvoorbeeld ook de opmerking over de parfum) maar niet zo uitgebreid als je van me gewend bent 😉 Ik heb de foto’s er nu bijgezet en direct wat met je opmerking gedaan 😉

   • 31 augustus 2020 / 19:21

    Dank je wel!! Heb ze allemaal ff goed bekeken en wil die bi-phase make-up remover zeker eens proberen. Helemaal goedgekeurd qua INCI hihi. De rest ziet er qua samenstelling ook niet verkeerd uit, helemaal voor die prijs, maar parfum en SLS skip ik toch liever zoveel mogelijk bij producten die ik op mijn gezicht smeer . Nogmaals bedankt!

 2. 31 augustus 2020 / 06:34

  Haha, hoe dan?! Ik ga die bi phase make-up remover onthouden! Verder ben ik ook wel heel benieuwd naar de INCI-lijstjes.

 3. 31 augustus 2020 / 07:43

  Die maskers ga ik de volgende keer ook halen

 4. VWillemse
  31 augustus 2020 / 08:07

  Naar deze review keek ik uit haha.
  Het eerste product was er meteen 1 zonder parfum, en ik hoopte zo dat de toner ook parfum vrij zou zijn.
  Helaas 😉
  Maar op zich ziet alles er echt heel goed uit, zeker voor deze prijs.

 5. 31 augustus 2020 / 14:10

  Wat grappig zeg, klinkt niet slecht! Ik heb zelf een hele gevoelige huid en ben daardoor altijd een beetje voorzichtig met nieuwe skincare proberen, maar het klinkt echt prima!

 6. 31 augustus 2020 / 14:45

  Had ze op mijn lijstje staan nadat ik ze op je stories voorbij zag komen maar heb nog zoveel om te gebruiken dus misschien volgende keer. Het klinkt iig heel erg goed

 7. 1 september 2020 / 06:13

  Dat ziet er inderdaad best goed uit, vooral de face cream spreekt mij wel aan. Leuke tip!

 8. L. K
  19 oktober 2020 / 13:49

  Ik heb het micellar cleansing water en de refreshing face toner uitgeprobeerd en helaas voor mijn redelijk gevoelige huid prikten deze beide. Ook heb ik de 24h moisture face cream, anti wrinkle Q10 eye cream en de Day Q10 Day cream met 15 spf geprobeerd, deze voelden daarentegen prettig op de huid en prikten niet.