Amerika roadtrip | Op weg naar de nationale parken Bryce en Zion

nationale parken Bryce en Zion

Vandaag wil ik je graag een kijkje geven in misschien wel het mooiste deel van onze roadtrip door de USA; de nationale parken Bryce en Zion. En alvast een kleine disclaimer, bereid je voor op heel veel prachtige foto’s!

Het vervolg van onze camperreis door Zuid West Amerika

Nadat we onze roadtrip door Amerika begonnen in San Francisco en via Los Angeles naar de Grand Canyon, Antilope tour & Horseshoe bend reden kwamen we aan bij wat wij misschien wel het allermooiste deel van de hele reis vonden: Bryce en Zion national park.

Overnachten in Bryce national park

Campings in nationale parken zijn super populair en moet je over het algemeen maanden van te voren reserveren. Kun je je voorstellen hoe blij we waren dat we zowel in Bryce als Zion een plekje wisten te bemachtigen? De camping in Bryce was er één waar je op basis van First come terecht kunt. Dat betekent dat je vooraf geen plekje kunt claimen maar wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Half mei was het nog vrij rustig en was er om 15.00 uur nog plek genoeg.


Na een nacht heerlijk geslagen te hebben (dit was namelijk de donkerste plek waar ik ooit geslapen heb, en dat slaapt fantastisch!) maakten we een korte wandeling door Bryce national park. Zo gaaf om op nog geen 5 minuten van je bed dit uitzicht te hebben:

Hier kom je écht tot rust!

Daarna startten we de camper en reden naar de top. Bryce National park is heel goed met de camper te bezichtigen, overal zijn ruime viewpoints met ruimte genoeg om te parkeren.

Fris was het er trouwens wel. Hoe hoger we kwamen, hoe meer sneeuw we zagen. Dat je hoog zit merk je trouwens niet alleen aan de sneeuw, ook de lucht was erg ijl waardoor ik in no time buiten adem was.


Hoe bijzonder is deze natuurlijke brug!?

Langzaam maar zeker komen we weer in het dal en slaan af in de richting van Zion, onze volgende bestemming. Bij Bryce waren de bergen al rood maar hoe verder we rijden, hoe feller de omgeving.

Zo bijzonder!

De volgende stop: Zion national park

Onze eindbestemming vandaag is nog een kleine verrassing. Doordat we maar 1 dag in Bryce waren, maar er wel 2 dagen voor hadden gereserveerd, lopen we een dag voor op schema. En dat terwijl ik 2 nachten heb gereserveerd op de camping van Zion national park.

Op goed geluk besluiten we te kijken of er wellicht toch plek voor ons is. En geluk hadden we! Een super lieve ranger zag dat we met een klein kindje op reis waren en maakte een extra plekje voor ons. Stonden we toch weer mooi in het national park.

Het uitzicht vanuit de camper: wauw!

Na weer een nacht heerlijke slaap zijn we uitgerust om een fikse hike te maken. Omdat we het met Tess toch een beetje spannend vinden besluiten we niet één lange wandeling maar meerdere kleine hikes te doen. Ik kan bijna niet uitleggen HOE MOOI het was, volgens mij zeggen de foto’s genoeg.


In Zion National park zie je overal waar je kijkt van deze schattige eekhoorntjes. Ze ziet er cute uit maar vergis je niet. Je moet ze absoluut niet aanraken. Ze zijn fel en dragen ziektes bij zich. Bovendien zijn ze vliegensvlug waardoor je steeds goed uit moet kijken waar je loopt, ik was steeds bang er één te vertrappen haha.

Wauw, het is zo mooi en rustgevend hier!

Al met al zijn we nu bijna een week afgezonderd van Internet en compleet back to nature. Ultiem ontspannen zijn we nu klaar voor wat drukte. Morgen gaan we op reis naar Las Vegas! Benieuwd hoe het gokken ons daar verging? Blijf dan mijn blog volgen voor het 4de deel van onze reis: Viva Las Vegas!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 15 juli 2019 / 10:33

  Wat een prachtige foto’s weer! En wat een joekel van een camper hadden jullie. Heel gaaf! Ben benieuwd naar je avonturen in Las Vegas!

 2. ByChristiana
  15 juli 2019 / 10:49

  Een woord; schitterend! Wat een ongelofelijke ervaring hebben jullie gehad zeg. Ik ben reuze benieuwd naar je Las Vegas avonturen!

 3. petracupcake
  19 juli 2019 / 07:53

  Waauw, prachtig alweer!! Ik vond Bryce echt het meest magische, en wil er zeker nog eens terug! Zion hebben wij maar kort bezocht, daar heb ik nu toch spijt van!

 4. sabrina
  3 augustus 2019 / 12:08

  Prachtig!! Zion en Bryce zijn echt wel super! Zo jammer dat sommige mensen van bryce naar Las vegas gaan in 1 dag, en dus door zion moeten racen! Geweldig wandelparadijs! En bryce is gewoon sprookjesachtig.