Amerika roadtrip | Grand Canyon, Antilope tour & Horseshoe bend

Amerika roadtrip | Grand Canyon, Antilope tour & Horseshoe bend

In deze blogpost wil ik je de allermooiste foto’s die ik tijdens onze Amerika roadtrip heb gemaakt laten zien. Namelijk die van de Grand Canyon, de Antilope tour en het bijzondere Horseshoe bend.

We verlaten Los Angeles

Na twee dagen Los Angeles (waarover je alles leest in mijn reisverslag van San Francisco naar LA) gaan we weer op pad met onze Roadbear camper. Deze reisdag is niet zo heel spannend, al is vijf uur lang dit uitzicht absoluut geen straf. Het lukt niet om in één dag de Grand Canyon te bereiken, dus maken we een tussenstop op een camping in het super leuke en typisch Amerikaanse stadje Kingman.

Overnachten in Kingman

Bij aankomst zien we dit leuke gebouw dat dienst doet als receptie en waar we worden ontvangen door een super vriendelijk stel. We raken aan de klets en krijgen tips voor ons bezoek aan de Grand Canyon morgen. Er is op deze camping een wasmachine dus drie keer raden wat helaas eerst moet gebeuren. Vervolgens steken we de barbecue aan en duiken vroeg ons bed in. Morgen rijden we nog één uurtje naar de bestemming waar ik het meest naar uit kijk: de Grand Canyon!

Met de camper naar de Grand Canyon

De volgende ochtend vertrekken we om 9.00 uur en na ruim een uur rijden vragen we ons af of we wel goed gaan. Die Grand Canyon is toch groot? We zien geen grote kraters of bergen maar veel bomen en vlakke wegen en daardoor begrijpen we het niet zo goed.

Totdat we het Grand Canyon National Park binnenrijden en ineens over onze linker schouder het meest bijzondere wat we ooit gezien hebben aanschouwen. WAUW!Meestal is het hier super druk, maar vandaag is het lekker rustig. We besluiten daarom de South Rim route te rijden met de camper en geen gebruik te maken van de gratis shuttlebussen.

Op vrijwel elk uitkijk punt stoppen we om alles goed in ons op te nemen. Elke kant levert een compleet ander uitzicht op en ik kan niet met woorden beschrijven wat je voelt als je hier zit. Het is zo onwerkelijk mooi. Je krijgt diep respect voor moeder aarde en voelt je nietiger dan ooit te voren.


Zie je de donkere wolken? Helaas was het weer niet ideaal voor het perfecte uitzicht. We hadden wel geluk dat het steeds stopte met regenen als wij bij een uitzichtpunt waren.

Die avond hebben we een camping geboekt op Mather Campground, in het nationale park. Een prachtige natuurcamping direct bij de Grand Canyon. Inmiddels komt het non stop met bakken uit de lucht maar blijft het fantastisch om hier te zijn. Ik geloof dat ik het nog nooit zo donker heb gezien ‘s nachts, heerlijk in de natuur. Bovendien konden we nu na het eten nog even snel de zonsondergang bekijken.


De volgende dag hopen we nog een glimp van al dit indrukwekkends op te vangen maar doordat het nog steeds continu regent, en de hele canyon vol hangt met wolken, zie je letterlijk niets. Wat zijn we blij dat we gister zo’n mazzel hebben gehad!

We besluiten daarom direct door te rijden naar onze volgende bestemming.

Onverwacht mooi: Horseshoe bend

Aan het begin van de middag bereiken we onze bestemming, Lake Powell. Hier heb ik een camping geboekt omdat we de volgende dag een wandeling maken door de Lower Antilope Canyon. We zijn een stuk eerder dan verwacht en dus hebben we tijd om Horseshoe bend te bekijken.

Horseshoe Bend is een hoefijzervormige meander van de rivier de Colorado en ligt vlakbij Page. Van te voren stond dit uitkijkpunt niet op onze planning maar wauw, wat was het mooi!

En nu even back to reality ok? Kijk, zo ziet alles er dus in werkelijkheid uit. Het Zuidwesten van Amerika is super toeristisch en hier werden we net ingehaald door een buslading Aziatische toeristen. En dan te bedenken dat het hier voorseizoen was. Drie keer raden hoe dat er in het hoogseizoen uitziet.

Een wandeling maken door de Lower Antilope Canyon

De volgende dag zijn we om 12.00 uur bij Ken’s tours, waar ik een wandeling door de Lower Antilope Canyon heb geboekt. De foto’s die ik hier gemaakt heb herken je misschien wel, ze zijn super populair. Er wordt dan ook aanraden om deze tour maanden van te voren te boeken, want je kunt hier niet heen zonder gids.

Onder leiding van een gids gaan we in groepen van 10 personen de diepte in. Deze wandeling is trouwens heel goed te doen mét babydrager of als je slecht ter been bent.

Eenmaal beneden aangekomen schiet ik het ene na het andere prachtige plaatje. Mede dankzij de ervaren gids die je precies vertelt hoe je je camera moet instellen, waar je een foto moet maken en waar je op moet letten.De tour duurt ruim een uur en is wat mij betreft z’n geld dubbel en dwars waard! Je loopt trouwens helemaal niet ver hoor, het duurt vooral zo lang omdat iedereen foto’s aan het maken is. Om 13.00 uur zijn we dan ook klaar en hebben we alles gezien wat we wilden.

We rijden diret door naar Bryce en Zion. De bergen in! Een nieuw deel van onze reis, in een compleet andere omgeving. Die foto’s laat ik je binnenkort zien in mijn derde reisverslag. Kom je die ook weer bekijken?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 20 juni 2019 / 15:09

  Wat een mooie foto’s! Wij hadden trouwens precies dezelfde gedachten toen wij richting de Grand Canyon reden, heel apart dat het er zo vlak is en dan ineens uit het niets de Canyon opduikt! Ben benieuwd naar je volgende verslag!

 2. 20 juni 2019 / 20:33

  Wat een prachtige foto’s! Mazzel dat jullie nog mooie foto’s van Grand Canyon hebben kunnen nemen. Ze zijn adembenemend mooi net als die van Lower Antilope Canyon. Heel bijzonder. Zou dat ooit ook nog graag willen zien.

 3. 21 juni 2019 / 14:27

  Wat is de natuur toch mooi en krachtig.. waanzinnig mooie foto’s Natascha! Deze reis zullen jullie niet snel vergeten en dan in positieve zin!

 4. petracupcake
  24 juni 2019 / 11:41

  Waauw prachtig!! Vorig jaar ook Grand Canyon en Anteloppe canyon gedaan. Nog steeds spijt dat we geen tijd hadden voor horseshoe bend!
  Lijkt me ook geweldig om zo dicht bij de Grand Canyon te overnachten!