Amerika roadtrip | Met een peuter naar Vegas en Death Valley

Met een peuter naar Las vegas

Ik was het bijna vergeten; Viva Las Vegas en zandstormen en regenbuien trotseren in Death Valley. Kijk je mee naar dit toffe gedeelte van onze gezinstrip door Amerika?

Op reis door het zuid westen van Amerika met ons gezin

Het is alweer even geleden dat ik begon aan deze serie blogposts. Over onze roadtrip met een peuter van San Francisco en LA, naar de Grand Canyon, Antilope tour & Horseshoe bend en de nationale parken Zion en Bryce.

Maar we hebben nog veel meer gezien, en die foto’s wil ik graag nog met je delen. Vandaag daarom het één na laatste deel van deze bijzondere reis: Las Vegas en Dealth Valley.

Viva Las vegas baby!

Één dag Las Vegas stond er op onze reisplanning. Uiteindelijk werden dat er drie. Wat een te gekke stad is dit. Hoewel een bezoekje aan deze stad der zonden misschien niet ideaal is met een peuter, zou ik iedereen aanraden deze plek zeker niet over te slaan. Nog nooit heb ik zoiets gezien, vooral het oude deel van de stad deed ons soms met onze oren klapperen. Mooi is het er niet, onvoorstelbaar wel. Ik heb nog nooit ZO veel gokautomaten, dronken mensen en bijzondere wezens waarvan ik niet wist dat ze bestonden bij elkaar gezien.

Het bekendste deel van Las Vegas is misschien wel de Strip. Dé place to be, waar je de bijzondere hotels vindt. Overdag een heel ander gezicht dan ‘s nachts maar ook zeker de moeite waard.

Waar de meeste mensen deze stad vooral bezoeken wanneer wij al lang en breed op 1 oor lagen (want peuter!) wilde ik Las Vegas persé ook in het donker zien. Als je er immers toch bent? Gelukkig hebben wij een makkelijk meisje en konden we haar best een dagje tot 22.00 uur ophouden. Mede dankzij een fijne draagzak.

MAN, wauw! Deze foto’s zeggen genoeg. Deze stad is letterlijk amazing!


Shop till you drop

Wie zich overdag verveelt of de hitte wil ontvluchten, brengt natuurlijk een bezoekje aan één van de bekende shoppingmalls van Las Vegas. Je hebt de keuze uit North of South shoppingmall waarvan ik je absoluut die eerste zou aanraden. Ik kocht bijvoorbeeld een Micheal Kors tas, make-up en parfum en Adidas sneakers voor een fractie van de originele prijs.

Maar toen waren we wel weer klaar met dat gekkenhuis

Je kunt je vast voorstellen dat in Las Vegas zoveel te zien en te beleven valt dat je je hier met gemak meerdere dagen vermaakt. Zelfs mét peuter. Het was drie dagen fantastisch maar ook fijn om weer door te reizen. Las Vegas is een stad die opdoemt uit het niets, en na een klein stukje rijden begeef je je weer in complete stilte. Op naar…

Valley of fire state park

The Valley of Fire! Dit nationale park stond heel hoog op ons wensenlijstje en we hadden een prachtige camperplek midden tussen de rotsen in gedachten om de nacht door te brengen. Het idee alleen al dat je hier gewoon je camper parkeert en de zon ziet ondergaan…

Helaas liep het nét even anders. De reis ging zo voorspoedig dat we al vroeg in de ochtend tussen de rode rotsen liepen. Daar bleef het ook bij want damn. Wat een temperaturen! Hier de hele dag doorbrengen was niet te doen voor onze kleine meid. Vergeleken hiermee was de warmte in Las Vegas niets. Daarom besloten we de omgeving met de camper te verkennen en daarna door te rijden.

Death Valley stond namelijk ook nog de planning.

Death Valley

Death Valley is de heetste en droogste plek van heel Amerika en wilde ik persé bezoeken. Achteraf vind ik dit één van de mindere plekken van onze roadtrip maar wel een gevalletje; daar moet je ooit geweest zijn. Bijzonder was het namelijk absoluut!

Helemaal als je bedenkt dat wij midden in Death Valley een regenbui op ons hoofd kregen! Het begon onwijs te waaien en dus reden we even later midden in een zandstorm. Best spannend hoor!

Gelukkig was het snel over en konden we weer op weg. Een prachtige weg vervolgen richting Yosemithe park. Onze laatste stop van deze bijzondere reis. Daar vertel ik je binnenkort over. Want nadat we uit de woestijn kwamen stonden we tot onze enkels in de sneeuw en konden we niet verder vanwege een sneeuwstorm!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. ByChristiana
    9 september 2019 / 07:37

    Ah super leuk je Las Vegas avonturen. Toevallig hebben wij laatst oude vrienden van mijn schoonvader gesproken die overkwamen vanuit Amerika naar Nederland. Zij zeiden inderdaad dus ook al dat wanneer je een Amerika-leek bent, Las Vegas wel echt een must-see is, gewoon omdat het zo’n bizarre stad is, haha;-) Leuk dat jij dat inderdaad ook beaamt!

  2. petracupcake
    9 september 2019 / 10:59

    Leuk verslagje. Ik vond Las Vegas ook geweldig om eens gezien te hebben, maar zou er ook niet te lang kunnen blijven in de drukte. Death Valley vond ik ook prachtig om te zien, maar wel een hele lang weg om er naartoe te rijden. Benieuwd naar je laatste verslagje, Yosemite vond ik ook super!