Amerika Roadtrip | Sneeuw en regen in Yosemite park

Amerika Roadtrip | Sneeuw en regen in Yosemite park

In deze blogpost neem ik je mee in het laatste deel van onze roadtrip door West-Amerika. Vanuit Death Valley rijden we naar Yosemite park, dwars door een sneeuwstorm en heel erg veel regen. Kijk je mee?

Slecht weer op komst

Van de enorme hitte in de Valley of Fire rijden we door naar Death Valley, waar we in een zandstorm en regenbuien terechtkomen. Bijzonder en direct een aankondiging van een enorme omslag in het weer. Langzaam wordt het steeds kouder en worden we zelfs door de politie staande gehouden met het bericht dat er slecht weer op komst is.

Voor alle campers en vrachtwagens zijn de wegen gesloten en zo staan we op twee uurtjes rijden vanuit Death Valley ineens stil. Gelukkig blijkt er om de hoek een Mac Donalds waar we het weerbericht via Wifi op de voet volgen. We warmen maar een magnetronmaaltijd op en gelukkig, om 19.00 uur wordt de weg vrijgegeven. We mogen weer op weg!

Omdat het vroeg donker is en we met een peuter reizen besluiten we de camper om 21.00 uur op goed geluk te parkeren op de eerste de beste camping. Jammer dat we zo weinig van de omgeving meekrijgen want de volgende ochtend blijkt het hier prachtig! Wauw, de natuur is onwijs mooi. De omgeving en lucht zo schoon, eigenlijk moet je hier veel langer van genieten.

Maar we willen zo veel mogelijk tijd in Yosemite park doorbrengen, onze laatste grote mijlpaal van de reis. We besluiten na het ontbijt daarom verder te rijden. Gelukkig liepen we al een dag voor op schema, dus de vertraging van gisteren kunnen we ons best permitteren. Wat we dan nog niet weten is dat het onderweg steeds slechter weer wordt!

Lake Tahoe | Met onze enkels in de sneeuw

Sterker nog, bij Lake Tahoe staan we tot onze enkels in de sneeuw. Ook hier is het zo mooi! Het is dan ook enorm zonde dat we geen sneeuwkettingen hebben en niet gekleed zijn op de sneeuw.

Jarno heeft veel ervaring op de weg als vrachtwagenchauffeur maar zelfs hij durft het niet aan. Na een paar foto’s te hebben gemaakt besluiten we dan ook maar verder te rijden via de grote weg. Door het slechte weer zijn namelijk alle mooie passen afgesloten, dus we hebben nog wel even te gaan.

Yosemite park | De laatste mijlpaal van onze reis

Ik vraag me even af of het wel veilig is om de berg over te rijden maar zodra we de top bereikt hebben is ineens alle sneeuw verdwenen. De omgeving is super groen, we komen in de buurt van Yosemite park!


Een camping hadden we hier niet geboekt maar vanwege het slechte weer blijkt dat veel kampeerders hun plek hebben geannuleerd. Er is dus een plekje voor ons, midden in de natuur! Hebben we het toch weer voor elkaar gekregen om in een nationaal park te overnachten. Met Yosemite erbij, hebben we in alle nationale parken waar we zijn geweest ook daadwerkelijk geslapen.

Zie hieronder ons uitzicht op het ‘berenkastje’. In Yosemite park zijn de rangers alert op rondslingerende etenswaren omdat er beren rondlopen. Reis je met een tent of auto? Dan kun je hier je etenswaren opbergen. Gelukkig konden wij alles in onze camper houden (wel uit het zicht!) want ik hoorde onze buren gillen dat er enorme spinnen in deze metalen kastjes zaten haha.

Na een enorm goede nachtrust (want tikkende regen, kou en stilte) trekken we onze regenjassen aan en gaan op pad. Door de vele regen zijn de beekjes enorm wild, zo mooi om te zien!

Het gaat echter steeds harder regenen en de grond is nat en drassig. Nu heb je daar maar gewoon mee te dealen en is dat normaal gesproken ook niet zo erg, maar als je met een peuter reist is het funest. Jarno heeft Tess in een draagtas en dat maakt het lopen voor hem lastig. Bovendien heeft Tess het koud en als het ook nog eens licht begint te sneeuwen besluiten we dat hiken in dit mooie park nu echt geen optie is.

Daarom stappen we de camper weer in, zetten de verwarming lekker hoog en rijden op die manier rond in de omgeving. Helaas is het ook enorm mistig en valt er niet zoveel te zien.

En zo eindigt ons avontuur in Yosemite park, om te voorkomen dat we morgen allemaal ziek zijn. Ons plan is om door te rijden naar de Mariposa Grove en de bijzondere hoge sequoias. Helaas blijken op alle wegen in de wijde omgeving sneeuwkettingen verplicht te zijn en moeten we onze reisplannen bijstellen.

We rijden terug naar San Francisco. Daar schijnt namelijk de zon en kunnen we nog twee fijne dagen met ons gezin beleven. Niet helemaal zoals gepland maar dat maakt niet uit. San Francisco is een prachtige stad waar genoeg te beleven valt. Een heerlijke afsluiter van een fantastische reis.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. petracupcake
  30 september 2019 / 08:11

  Leuk om te lezen. Wij deden het omgekeerd, van Yosemite via Sequoia naar Death Valley. We hebben ook wel een beetje sneeuw zien liggen het eerste deel, maar hadden verder wel goed weer! Lijkt me wel geweldig om daar te slapen echt in het park!!

 2. 30 september 2019 / 08:47

  Super mooie foto’s
  En super tof dat je lekker met peuter en al erop uit trekt.
  Mooie reis om op terug te kijken hoor

 3. ByChristiana
  30 september 2019 / 09:10

  Tjee, WAT een beelden zeg! Wat een ongelofelijke ervaring is dit voor jullie geweest, heel bijzonder!

 4. 30 september 2019 / 18:55

  Geweldig dat jullie steeds een plekje wisten te bemachtigen in een nationaal park. Lijkt me daar heel indrukwekkend. Jammer van de sneeuw, maar wat een avontuur! Hebben jullie toch allemaal mooi meegemaakt.

 5. Rachel Kromdijk
  1 oktober 2019 / 11:20

  Wat mooi zeg! en je hebt echt hele prachtige foto’s gemaakt.