Zomer favoriet | Avène zonnebrandcrème met factor 30

Zomer favoriet | Avène zonnebrandcrème met factor 30

Whiehoe, de fijne dagen van het testen van zonnebrandcrème zijn weer aangebroken! De komende weken deel ik mijn favoriete zonbeschermingsproducten met je en vandaag trap ik af met de Avène zonnebrandcrème.

Avène zonnebrandcrème

Wat een temperatuurtje de afgelopen dagen he? Ik blijf me vasthouden aan het idee dat de zomer in aantocht is hihi. De komende weken houd ik je hier op de hoogte van de toppers én missers onder de zonbeschermingsproducten die ik voor jullie aan het testen ben. De eerste zonnebrandcrème die ik dit jaar gebruik is de Avène Zon SPF30+ en dit vind ik oprecht een topper!

Avène Zon SPF30+

Dit product van Avène is een zonnemelk met hoge beschermingsfactor. Hij is ook in factor 50 verkrijgbaar maar ik gebruik zelf factor 30. Toevallig had ik hier vorige week een gesprek over met de huidarts van Tess. Want wist je dat zij vanuit het ziekenhuis liever een factor 30 dan factor 50 aanraden? Op die manier heb je meer voordeel van de positieve effecten van de zon. Zonnestraling is namelijk niet alleen maar gevaarlijk, het is ook gezond! Door vaak en genoeg te smeren, op het heetst van de dag binnen te blijven en in de schaduw te zitten voorkom je dat je verbrandt. Dát is waar het om gaat. Met een factor 30 lukt dat (voor mijn huidtype) prima.
Avène zonnebrandcrème

Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik als hoofdbestanddeel het thermale water van Avene, een emulgator, een verzachtend middel, glycerine, gewoon water en meerdere zonnefilters. De eerste twee zonnefilters die gebruikt zijn geven weinig kans op irritatie, bij één zonnefilter is gebruik gemaakt van nano technologie wat er voor zorgt dat de crème geen witte waas achterlaat. De lijst gaat verder met nog meer chemische zonnefilters, verdikkingsmiddelen en in de tweede helft van de lijst staat parfum.
Avène Zon SPF30+

De geur van deze zonnemelk doet me een beetje denken aan een wellnesscenter, lekker! Geen traditionele zonnebrandgeur maar een subtiel parfum. De structuur vind ik ook fijn. Hij is vrij vloeibaar, laat zich goed uitsmeren en trekt ook nog eens snel in zonder een witte waas achter te laten. Dit is precies wat ik zoek!
Avène zonnebrandcrème

De crème trekt super snel in, deze foto maakte ik een paar seconden later.
Avène zonnebrandcrème

BeautyOpinie

Ik vind dit echt een aanrader! Deze zonnemelk heeft een fijne, subtiele geur, laat geen witte waas achter en trekt lekker snel in. Mijn huid wordt er zacht van maar blijft niet lang vet. Kortom, deze tube is één van mijn favorieten deze zomer! . Producten van Avene zijn verkrijgbaar bij de apotheek, waaronder online apotheek Viata waarvan ik dit product ontving. Daar kost deze tube van 100ml nu €12,25.

Welke factor gebruik jij in je zonbeschermingsproducten?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 19 mei 2017 / 10:50

  Mooi! Ik ben wel benieuwd naar de geur en het gevoel op je huid hiervan. Kende het merk nog niet

 2. 19 mei 2017 / 18:18

  Mooi merk dit en zeker niet duur ook. Klinkt als een prima beschermer

 3. 20 mei 2017 / 09:25

  Avène is een fijn merk, ik ken het. Ik gebruikte factor 50 een tijdje geleden maar die witte waas die het vaak gaf was geen succes. Ik ben reuze benieuwd naar die geur, lijkt mij heerlijk!

 4. 20 mei 2017 / 09:25

  Dit lijkt me een fijn product. Fijn dat hij geen witte waas achterlaat en geen opvallende geur heeft. Ben heel benieuwd!

 5. 20 mei 2017 / 13:07

  Om je vraag te beantwoorden, ik gebruik meestal de hoogst mogelijke factor uit voorzorg. Dat deze geen vet achterlaat klinkt mij als muziek in de oren! Ik ga hier zeker eventjes naar kijken 🙂

 6. 20 mei 2017 / 15:48

  Fijn dat de zonnebrandcrème geen opvallende geur heeft, klinkt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *