I’m back in business

I’m back in business

Sinds deze week zit mijn zwangerschapsverlof er dan toch écht op. Even geen luiers en spuugdoekjes maar vergaderingen en afspraken. Ik ben back in business. Een nieuw hoofdstuk als werkende mama!

Tess is overdag een super wakker kindje en slaapt s ‘nachts goed. Wat een geluk he? Rond 22.00 uur krijgt ze haar laatste voeding waar ze tot ongeveer 6.00 uur op kan teren. Uitslapen is er dus sowieso niet bij maar dat vind ik helemaal niet erg hoor. Niets is zo mooi als dat lachende gezichtje als ik haar wakker maak. Vervolgens kruipen we onder de dekens voor haar ochtendmaaltje. Genieten is dat! En is het koud buiten? Dan blijven we gewoon nog even lekker onder de warme wol liggen. Althans zo zag ons ochtend ritueel er afgelopen weken uit.

Zwangerschapsverlof

Volgende week woensdag is het precies vier maanden geleden dat mijn blogpost ik heb zwangerschapsverlof! online kwam. Vier maanden!? Dat is bijna een half jaar jongens! Ik kan het amper geloven, het voelt helemaal niet alsof ik er zolang ‘tussen uit’ ben geweest. Nu heb ik natuurlijk ook geen vakantie gehad, een kindje op de wereld zetten is hard werken. Toch zag ik het altijd wel zo, vier maanden niet werken. Naar bed gaan wanneer je wil en opstaan wanneer je wilt. Een klein beetje dan 😉

Back in business

Vorige week is Tess al een ochtend naar het kinderdagverblijf geweest om te wennen. En hoewel ik eventjes moest slikken toen ik de deur achter me dicht deed was het ook stiekem wel heel fijn om even niet te hoeven denken aan melk, vieze luiers en spuugdoekjes. Sinds deze week gaat ze voor het ‘eggie’ 2 keer een ochtend naar de opvang. Voor mijn zwangerschap werkte ik altijd vier dagen in de week en vanaf deze week mag ik gelukkig ook een dag thuis werken. Daarnaast begint Jarno altijd mega vroeg en is hij ook weer vroeg thuis waardoor Tess niet de hele dag naar de opvang hoeft. Mooi geregeld toch?

De afgelopen periode heb ik de weken geteld tot het moment dat ik weer moest werken. Eerlijk gezegd zag ik er namelijk best wel tegenop. Even slikken zo zonder mijn lieve meisje. Ook logistiek is het wennen. Als ik Tess ga voeden moet ik namelijk zelf ook al ready to go zijn dus de wekker gaat een uur eerder. Dan heb ik het nog niet gehad over het kolven. De melkfabriek moet gedurende mijn werkdag af en toe zijn deuren openen 😉 Maar dat gaat gelukkig harstikke goed.

Het leven als werkende mama is begonnen!

Hoe deze week mij bevallen is? Dat vertel ik je maandag als ik tijdens het weekend heb kunnen bijkomen hihi.

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 06:51

  Spannend hoor! Ik denk dat je er ook zo weer aan gewend bent. Natuurlijk is het moeilijk haar alleen te laten maar ik denk dat je nog blijer bent als je haar weer ziet! Succes hoor xxx

 2. 12 januari 2017 / 08:08

  Spannend! Succes hoor, ben heel benieuwd hoe het is gegaan

  • 13 januari 2017 / 15:21

   Het is eigenlijk harstikke goed gegaan! Alsof ik helemaal niet weg ben geweest 🙂

 3. 12 januari 2017 / 13:30

  Heel veel succes met het oppakken van je werk! Lijkt me ook best wel moeilijk- je raakt toch in een bepaald ritme.

  • 13 januari 2017 / 15:20

   Thnx meis! Ja het op tijd naar bed gaan was wel weer even wennen 😉

 4. 12 januari 2017 / 19:17

  Succes Natasja, hopelijk vind je snel je draai en een fijn ritme 😉

 5. 13 januari 2017 / 12:30

  Succes met het vinden van een fijne middenweg.

 6. 16 januari 2017 / 18:34

  Leuk, want dit geeft weer een hele andere dimensie aan het ouderschap. Zelf heb ik 5 maanden vrij verlof genomen. Erg prettig. Maar daarna was ik wel weer klaar om te werken en keek ik er echt naar uit. Ik ben wel gestopt met borstvoeding voordat ik ging werken. Niet omdat het moest, want mijn werkgever heeft gewoon kolfruimtes bijvoorbeeld. Er is zelfs een lijst waarop je moet inschrijven hoe laat je wil kolven, omdat er veel vrouwen gebruik van maken. Maar ik had er zelf geen zin in. Ik ben wel een dag minder gaan werken (ouderschapsverlof) en dat verlof houdt op 2 weken voordat deze zwangerschapsverlof in gaat. Mijn zoontje is inmiddels 2 en een paar maandjes, dus ik heb lang gebruik kunnen maken van dat ouderschapsverlof.

  • 17 januari 2017 / 19:15

   Wat fijn dat je die ruimte had om 5 maanden bij je kindje te zijn, lijkt me heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *