Goedkoop of Miskoop? | Balea Oil Repair Intensive haarmasker en kuur

DM Balea Oil repair

Ken je de Balea Oil Repair Intensive lijn al? Ik laat je vandaag het haarmasker en de kuur zien want deze producten waren zó goedkoop, dat moest ik proberen!

Mijn ervaringen met de Balea Oil Repair Intensive lijn

Toen ik een paar maanden geleden in Duitsland was, heb ik lekker groots ingeslagen bij DM. Ik neem er altijd wel een paar producten van Balea mee want die zijn super goedkoop én vaak ook nog eens verrassend van kwaliteit. Deze keer zag ik de Balea Oil Repair Intensive lijn liggen en besloot ik wat producten mee te nemen. Deze lijn is namelijk speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar en belooft glans en betere doorkambaarheid. Yes please!

Balea Oil repair Intensive haarmasker

Het Balea Oil repair Intisive haarmasker zit in een lekkere grote pot van 300 ml waar je nog geen drie euro voor betaalt. Hij is tot de nok toe gevuld met een heerlijk, romige substantie die makkelijk door je haar te verdelen is. Net dun genoeg om makkelijk uit te smeren maar stevig genoeg om te blijven zitten, fijn!

Balea Oil repair masker ervaringen
Balea Oil repair masker

Als ik kijk naar de ingredientenlijst zie ik het vette cetearyl alcohol, veel verzachtende ingrediënten, sheaboter,. arganolie en ook zie ik mais, soja en tarwe eiwitten. Het masker heeft een heerlijke, naar kokos ruikende geur en hoef je maar een minuut of 2-3 te laten inwerken. Oh, en deze producten van Balea bevatten géén siliconen en zijn vegan proof. Klinkt wel geweldig toch?

Tot zover alle positieve punten. Want het resultaat? Tsja… Ik merk niet zoveel verschil aan mijn haar namelijk. Het glanst niet meer, is maar heel iets zachter maar zeker niet beter doorkambaar. Hmmmmm…
Balea Oil Repair Intensive

Professional Expresskur Oil Repair

Misschien heeft mijn haar gevoel iets meer nodig? Een kuur bijvoorbeeld? Ik spotte deze kleine tubes en had er direct mijn hoop op gevestigd. Toen ik nog thuis woonde, gebruikte ik dit soort tubes namelijk altijd stiekem als mijn moeder ze bij haar haarverf kreeg. Fantastisch spul! Zou de Professional Expresskur Oil Repair ook zo fijn zijn? In elke tube zit 20 ml inhoud en je betaalt er maar 85 cent voor. Goedkoop is ‘t dus in elk geval zeker.
review Balea Oil repair

Ik vind het idee van dit soort ‘kuur’ producten ideaal. De verpakking is handig, makkelijk mee op reis te nemen en je verspilt geen product. Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik  vette alcohol, glycerine, sheaboter, panthenol, arganolie, oplosmiddelen, bewaarmiddelen en bewaarmiddelen. Klinkt opzich best goed toch? Ik had dan ook niet verwacht dat ik zo weinig verschil zou zien. Sterker nog, ik merk gewoon helemaal niets aan mijn haar.
Ervaringen balea oil repair kur

BeautyOpinie

Ik had gehoopt deze keer een budget pareltje in handen te hebben maar helaas. De product ruiken fantastisch en daar is voor mij ook alles mee gezegd. Vooral de Expresskur doet simpelweg niets voor mijn haar. Het wordt er alleen zwaarder van maar zeker niet zachter of glanzender. Eerder stugger en minder doorkambaar. Je zult je er geen buil aan vallen maar in dit geval is goedkoop wel miskoop. En da’s toch altijd zonde.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Comments

 1. 12 januari 2018 / 05:38

  Wat jammer dat het niet werkt. Zou fijn zijn geweest als budget topper.

 2. bychristiana
  12 januari 2018 / 06:40

  Wat jammer! Zeker als je haar er zwaar van wordt. Het kán ook bijna niet hè voor zo’n bedrag;-)

 3. Chantal
  12 januari 2018 / 07:56

  Jammer dat het niet werkt bij jouw. Ik heb het gebruikt maar bij mij werkte het wel. Helaas nu op baal wel vorige keer vergeten te kopen.

 4. 12 januari 2018 / 11:13

  Dat is jammer zeg, ik heb dit eens met een haarmasker van het Kruidvat gehad, werd er ook niet beter op 😉

 5. 12 januari 2018 / 11:14

  He wat jammer! Ik ben meestal erg te spreken over de producten van Balea. Voor mijn dochter hebben we een (uiteraard roze) tube voor conditioner. 89 ct geloof ik. En die werkt als een trein. Dit klonk ook erg goed qua ingrediënten. Jammer dat het niet wat was!

  • Natascha
   Auteur
   12 januari 2018 / 18:45

   Ik ook! Heeft ze hem uitgezocht op de kleur hihi?

 6. Jolanda
  12 januari 2018 / 14:39

  Hoi Natascha,

  Ik kan je mening deze keer niet delen. Emma (13) en ik hebben de pot ook! Wij zijn heel tevreden. Emma’s haar is mooi glad en bij mij neemt het pluizen echt af. Het kan ook niet bij iedereen hetzelfde zijn. Je hebt vast nog vele mooie andere pareltjes.

  • Natascha
   Auteur
   12 januari 2018 / 18:44

   Wat leuk dat je dit deelt Jolanda 🙂 Leuk om te zien dat de meningen zo verdeeld zijn haha. Jij hebt krullen toch? Als je nog eens in de buurt bent dan weet je in elk geval waar je een pot kunt komen ophalen haha.

 7. 12 januari 2018 / 18:39

  Hè, wat jammer… Nu zit ik te denken van welk product jouw haar zo een mooie glans kreeg.
  Vaak wordt haar wel lekker zacht, maar ik vind het altijd super als het ook glanst zonder vet te zijn!

  • Natascha
   Auteur
   12 januari 2018 / 18:43

   Ik was super enthousiast over O’right, bedoel je dat misschien? Over Keune was ik ook enthousiast!

 8. 12 januari 2018 / 20:01

  Jammer dat het niets doet voor je haar, maar voor die prijs is het ook niet zo erg om te proberen 🙂

 9. 14 januari 2018 / 07:52

  Jammer de bammer, want ik heb Balea doorgaans toch heel hoog zitten. Nu was je geen fortuin kwijt, maar toch. Konden we elke dag maar naar de kapper, want als mijn kapster het doet, glanst het de pan uit. Maar nadat ik het zelf heb gedaan, zit het weer als vanouds nergens naar. 🙂