Kies jij een deodorant spray of roller?

deodorant

Op BeautyOpinie.nl schrijf ik weinig over deodorant. Simpelweg omdat het voor mijn gevoel geen spannend onderwerp is. Maar waarom eigenlijk? Elke vrouw koopt het, en het geeft je een schoon gevoel. Wat voor variant gebruik jij? Deodorantrollers- of sprays? En waar zit het verschil nou eigenlijk in? Is het één beter dan het andere? Ik geef je vandaag antwoord op deze vraag in een nieuw beautydossier.
deodorant

SPRAYS

De meest gebruikte vorm van deodorant is in een sprayvorm of wel; de traditionele spuitbus. Wat zijn de voor- en nadelen van deze variant?

VOORDELEN

Het grootste voordeel van een spray is dat de verpakking niet direct in contact komt met je huid. Dit is de reden dat veel mensen dit de meest hygiënische vorm vinden. Het is makkelijk, je brengt het eenvoudig aan en het droogt ook nog eens snel.

NADELEN

Bij elke vorm van spray worden drijfgassen gebruikt, dit is dan ook voor veel mensen een reden om over te stappen naar een deoroller. Een stuk milieuvriendelijker! Dit geldt trouwens niet alleen voor deodorants, in alle spuitbussen (denk aan haarlak!) zitten drijfgassen als butaan en propaan die kunnen bijdragen aan smogvorming. En daarbij kunnen de deeltjes ook in je luchtwegen terecht komen.
deodorant

ROLLERS

Dan zijn er ook nog de deodorants met een roller-applicator. Een bolletje dat direct in contact komt met je okselhuid, door over de huid heen te ‘rollen’.

VOORDELEN

Het voordeel van een deodorantroller is dat de rol applicator direct in contact komt met je huid, en je dus de deodorant goed in je oksel kunt aanbrengen. Ook is de roller een stuk voordeliger dan een spray. Je doet er veel langer mee. En het werkt ook nog eens heel discreet; je kunt snel even met de roller over je okselhuid gaan zonder dat het geluid maakt.

NADELEN

Een nadeel van de deoroller is dat deze direct in contact komt met je okselhuid. Als deze niet schoon is, neem je elke keer bacteriën mee, die je terugrolt in de roller. Mede hierdoor is het niet hygiënisch is om hem met iemand te delen, gebruik hem alleen zelf. Het laatste wat ik erg onhandig vind aan de roller is dat het lastig is om de laatste restjes uit de verpakking te krijgen. Zonde van het product!
deodorant

BEAUTYOPINIE

Al zolang ik me kan herinneren gebruik ik deosprays. Toch gebruik ik tegenwoordig veel vaker een roller. Ik heb het gevoel dat een deoroller veel milder is. Mijn huid is nogal gevoelig en dan voelt een roller prettiger aan. En het feit dat een deoroller beter is voor het milieu spreekt me aan. Ik ben absoluut niet iemand die heel milieubewust leeft. Eerlijk is eerlijk, ik heb bewondering voor mensen die echt milieubewust zijn. Toch probeer ik mijn steentje bij te dragen, op kleine puntjes. En daar is mijn deodorant er één van. Want volgens mij hangt de effectiviteit van je deodorant niet af van of je een spray of roller kiest.

Toch kan ik me ook goed inleven in meiden die zeggen dat een spray hygiënischer aanvoelt. Hoewel ik niet geloof dat een deoroller onhygiënisch is (immers, je brengt je deo aan op een schone, gedouchte huid) voelt het wel zo. Alsof je met een deospray meer product aanbrengt en je ruikt de geur beter.

En wat vind jij? Gebruik jij liever een spray of een roller? Of heb je er nog nooit over nagedacht? Ik ben benieuwd!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 4 februari 2015 / 07:52

  Ik gebruik eigenlijk ook altijd een spray, maar daar heb ik eigenlijk weinig redenen voor. Ik denk dat ik de volgende keer een roller koop, gewoon om het eens te proberen!

 2. Sanae
  4 februari 2015 / 10:20

  Handig om de voor- en nadelen zo te lezen. Ik gebruik zelf altijd een spray, omdat ik het gewoon veel fijner vind dan een roller.

 3. saskia
  4 februari 2015 / 12:11

  Wat een leuk en goed artikel weer!! vind dit altijd leuke artikelen om te lezen!

 4. Manon
  4 februari 2015 / 15:55

  Ik spray altijd, ik vind een roller niet fijn

 5. 4 februari 2015 / 16:54

  Een stick 🙂 hahaha of een roller. Ik kan helaas niet tegen sprays die laten een soort ‘brandplekken’ achter onder mijn oksels dus die gebruik ik echt nooit.

 6. 5 februari 2015 / 19:33

  Ik gebruik eigenlijk beiden, maar mijn voorkeur gaat toch wel uit naar een roller, die gebruik ik dus vaker…soms doet zo een spray ineens zo pijn op mijn huid, dat ben ik in staat om te jodelen…