Alles over exfoliëren en mijn favoriet: de fruitzuur peeling

Alles over exfoliëren en mijn favoriet: de fruitzuur peeling

Wat doe jij om je huid in optimale conditie te houden? Je huid goed schoonmaken, een goede UV bescherming en een gezonde levensstijl is hét begin. Maar soms heeft je huid net even wat extra’s nodig. Dat kun je doen met een voedend masker of door je huid te exfoliëren. Vandaag vertel ik je hoe je dit kunt doen en op welke manieren. Heb je bijvoorbeeld wel eens van de fruitzuur peeling gehoord?

Mechanisch exfoliëren of chemisch exfoliëren?

Je huid scrubben? Dat heb je ongetwijfeld wel eens gedaan, of je hebt er op zijn minst van gehoord. Een scrub is de meest bekende peeling die er bestaat. In een scrub zitten harde deeltjes die (als je ze inmasseert op je huid) de dode huidcellen van je huid afschuren. Er bestaan echter ook chemisch exfoliërende producten. Die bevatten geen harde deeltjes maar fruitzuren waardoor je dode huidcellen verwijdert. En doordat er geen harde deeltjes in zitten verwijder je de dode huidcellen op een veel mildere wijze.

Wat is een fruitzuur peeling?

Een fruitzuur peeling is een vloeistof met daarin fruitzuren die oude huidcellen van je huid afweken. Een gewone peeling haalt alleen de dode huidcellen van de bovenste laag van je huid weg, een fruitzuur peeling gaat verder. Fruitzuur is in staat om in de dieper gelegen huidlagen door te dringen. Hierdoor is het een hele effectieve manier om de huid te verbeteren. Met een fruitzuur peeling kun je huidproblemen écht aanpakken doordat producten veel dieper in de huid doordringen. Denk aan acne en pigmentvlekjes. En na zo’n behandeling is je huid ook nog eens in staat om zichzelf beter te herstellen!

Verschillende soorten fruitzuren

Fruitzuren zijn er in twee soorten: AHA en BHA zuren. AHA zuren zijn glycolzuur, melkzuur, citroenzuur. BHA zuren zijn salicylzuur. Benamingen die je misschien niet zoveel zeggen. Maar kort gezegd komt het erop neer dat AHA zuren in water oplosbaar zijn en vooral de bovenste laag van je huid exfoliëren. BHA zuren zijn in olie oplosbaar. Het gaat dieper de poriën in en is daardoor heel erg geschikt voor mensen met een vette huid.

Bij vrijwel elke schoonheidssalon kun je een professionele fruitzuur peeling ondergaan. Maar je ziet tegenwoordig ook steeds meer producten waarmee je thuis een dergelijke behandeling kunt uitvoeren. Zo gebruik ik de variant van Paula’s Choice, een aanrader!

Persoonlijk vind ik dit dé vervanger van een traditionele wekelijkse scrub. Het werkt namelijk ontzettend snel en makkelijk. Je brengt de substantie aan en laat het even intrekken. Vervolgens is het tijd voor je nachtverzorging. Daarnaast is het ook nog eens mild en pak je huidproblemen écht aan! Let alleen wel op met de zon als je een fruitzuur peeling gebruikt. Je huid is na het gebruik van een peeling extra gevoelig voor de zon. Een goed zonbeschermingsproduct is dan een must! Maar dat is het natuurlijk altijd, wil je je huid gezond houden.

Foto Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. My Beauty Musthaves
  15 april 2015 / 07:57

  Hartelijk dank voor je gastblog! Ook wij hebben dit artikel gepubliceerd op onze website http://www.mybeautymusthaves.nl
  Onze lezers vonden dit een erg leuk en leerzaam artikel!

  Fijne dag!

 2. 15 april 2015 / 09:28

  Wat een fijn artikel. Die van Paula’s Choice is erg fijn id!

 3. Northflix
  15 april 2015 / 09:43

  Leuk artikel! Ik ben nog steeds erg nieuwsgierig naar Paula’s Choice producten. Lees zulke positieve verhalen.

 4. Sanae
  15 april 2015 / 18:52

  Handig artikel! Super handig om dit allemaal te weten. Ik hoor veel positieve verhalen over de fruitzuur peeling.

 5. 15 april 2015 / 20:29

  Wat een handig artikel! Ik was hier al heel lang benieuwd naar 🙂

 6. Suze
  16 april 2015 / 07:01

  Ik ben echt benieuwd naar die fruitzuur peeling, lijkt me echt heel apart! Handig dat je alles even op een rijtje hebt gezet 🙂 X

 7. Sanne Makeupgorgeous
  19 april 2015 / 08:32

  Wat een interessant en informatief artikel. Hier heb ik echt iets aan, want ik vroeg mij altijd al het verschil af tussen al die verschillende soorten peelings.