Hoe kies je de juiste kleur lippenstift?

juiste kleur lippenstift?

Hoe kies je nu de juiste kleur lippenstift? Dat vertel ik je vandaag en ik geef je praktische tips & tricks.

De juiste kleur lippenstift kiezen, heb jij daar moeite mee? Je bent niet de enige die regelmatig met een ‘verkeerde’ kleur thuiskomt. Er zijn zo ontzettend veel kleuren te koop dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Of wil je graag een kleur lippenstift dragen die je veel op blogs voorbij ziet komen maar blijkt ‘ie jou niet te staan? Dat heeft alles met je kleurtype te maken.

Huidskleur

Stap 1 in het kiezen van de juiste kleur lippenstift is het bepalen van je huidskleur. Ben jij een warm of koel type? Dit kun je heel makkelijk bepalen met een paar sieraden in zilver en goudkleur. Als goudkleurige sieraden jouw huid het meest ophalen ben je een warm type en heb je waarschijnlijk een donkere huidskleur. Halen zilveren sieraden jouw huidskleur het meest op? Dan ben je een koel type en heb je waarschijnlijk een lichte huid.

Een lichte huid
Heb jij een lichte huid? Dan kun je het beste kiezen voor roze en lichte koraalkleurige tinten; zoals nude- en abrikooskleuren. Als je een bleke huid hebt en voor een rode lipstick wilt gaan, kies dan kleuren met een blauwe ondertoon. Zelf val ik ook in deze categorie en heb ik mijn perfecte kleur gevonden in MAC red. Een kleur die je beter kunt vermijden is bruin. Hoe ‘in’ dit ook is dit seizoen; laat deze trend aan je voorbij gaan. Heb je een warme ondertoon in je huid? Vermijd dan ook roze en paarstinten. Ben je een koeltype, dan kun je deze juist weer heel goed hebben!

Een medium huid
Heb jij een warme ondertoon in je huid? Dan staat een warme kleur lippenstift staat jou het beste. Waar een bleke huid de bruine kleur beter kan laten liggen; kan jij je hart ophalen dit seizoen. Bruine kleuren staan jou goed! Rode tinten kun jij ook heel erg goed hebben. Wil je eens wat anders? Kies dan voor een oranje of peach kleur. Heb je een gele ondertoon in je huid? Ga dan voor een wat donkerdere kleur.

Een donkere huid

Heb jij een donkere huidskleur? Dan kun je veel verschillende kleuren hebben. Knalrood en paars staan je heel erg goed. Maar zelfs bruin en pruimenkleur staat je goed. Ook jij kunt uit je dak gaan met de huidige trends! Oranje kleuren kun je alleen beter laten staan, dat is een kleur waarbij het wel eens fout kan gaan.
Hoe kies je de juiste kleur lippenstift

Tips & tricks

 • Heb je last van gele tanden? Onthoud dan dat gele en oranje tinten lippenstift je tanden nog geler laten lijken. Ga juist voor koele tinten, daardoor lijken je tanden witter.
 • Vind je dat je kleine lippen hebt? Kies dan niet voor te donkere kleuren want die laten je lippen nog kleiner lijken. En hoewel de huidige trend matte kleuren zijn; een glanzende kleur laat je lippen groter lijken.
 • Vind je je lippen juist te groot? Probeer eens een matte kleur, hierdoor lijken je lippen over het algemeen kleiner.
 • Koop geen nude tint die lichter is dan je eigen kleur.
 • Gebruik alsjeblieft geen donkere kleur lippotlood met een lichtere kleur lipstick.

Toch de verkeerde kleur gekozen?

Heb je toch een miskoop begaan? Gooi dan nooit je lippenstift zomaar weg. Mengen is de oplossing. Zo kocht ik ooit een fel oranje lippenstift die ik nu meng met een roze lipgloss. Een compleet andere look!

Kan je er echt niets mee? Laat een vriendin de lippenstift dan eens proberen, een kleur die jou niet staat kan haar wel eens heel mooi staan.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. 27 mei 2015 / 05:14

  Heel handig deze tips, maar meestal kies ik gewoon een kleur die ik mooi vind en vaak past de kleur wel gewoon bij mij (vind ik dan haha) x

 2. 27 mei 2015 / 05:22

  Ontzettend goede tips! Ik ben tegenwoordig ook een beetje aan het experimenteren met verschillende kleuren lippenstift en het is hartstikke leuk!

 3. Esther
  27 mei 2015 / 06:28

  Wat een handige en bruikbare tips! Als ik een lipstick wil aanschaffen wil ik hem altijd even proberen om te kijken of ik hem mooi vind staan. Ik ben persoonlijk dol op de roze lipsticks.

 4. Sanae
  27 mei 2015 / 09:12

  Handige tips! Zeker als het om het aanschaffen van een dure lipstick gaat.

 5. 29 mei 2015 / 18:32

  Wat een handige tips, ik ga deze zeker eens in mijn achterhoofd houden…Ik heb gelukkig niet snel een miskoop, maar dat komt omdat ik toch vaak in dezelfde tinten blijf hangen…

 6. 30 mei 2015 / 19:07

  Thanks voor je tips! Ik heb vrijwel alle kleuren van de regenboog in mijn stash liggen. Ik let er niet zo goed op of een kleur bij mijn huidskleur past. Eigenlijk zou ik dat wat vaker moeten doen, want ik heb al heel wat miskopen gedaan. Deze gooi ik niet weg, maar gebruik ik in combinatie met een andere kleur lipstick en/of lipgloss.