Wat doet hyaluron voor je huid

Wat doet hyaluron voor je huid

Hyaluronzuur; weet jij wat dat nu eigenlijk is? En vooral wat doet hyaluron voor je huid? Ik vroeg me af waarom je dit ingrediënt zo vaak op de verpakking van skincare ziet staan. Is dat nu een marketingtruc of heb je er echt wat aan? Ik zocht het allemaal voor je uit in een nieuw BeautyDossier.

Hyaluron

Hyaluronzuur klinkt als een zeer bijzonder en exclusief ingrediënt terwijl het dat eigenlijk helemaal niet is. Hyaluronzuur is namelijk een lichaamseigen stof dus je lichaam maakt het zelf aan. Zo komt het onder andere voor in je gewrichten, hartkleppen en huid. En hoe jonger je bent, hoe meer hyaluronzuur er in je lichaam zit. Nu snap je misschien ook waarom baby’s altijd een heerlijk zacht, vol huidje hebben. Na je veertigste neemt het gehalte hyaluronzuur af. Hallo rimpeltjes!

Wat doet hyaluron voor je huid?

Wat doet hyaluron voor je huid? Hyaluronzuur maakt dus je huid zacht. Het staat erom bekend dat het heel veel vocht kan vasthouden waardoor je een vollere huid krijgt. Om die reden is hyaluronzuur ook geschikt als filler. Het goedje wordt in rimpels gespoten, de huid gaat er daar voller uitzien en zo zijn rimpels minder zichtbaar. Het wordt trouwens uiteindelijk weer door je lichaam afgesproken dus hyaluronfillers zijn tijdelijk.

Naast hyaluronfillers, is hyaluron ook een veel gebruikt ingrediënt in skincare. En dat is niet voor niets want we willen natuurlijk dat onze huid strakker en glanzender wordt. Producten met hyaluronzuur bevatten vaak grote stickers met daarop de naam van dit ingrediënt. Maar het valt me ook vaak op dat hyaluron helemaal niet in grote hoeveelheden in dit soort producten zit. Als je wilt weten of er een grote hoeveelheid in zit, kijk dan altijd even de ingrediëntenlijst na. Het mooiste is als je de volgende namen hoog in de lijst ziet staan. En hoewel de namen misschien wat lastig te onthouden zijn, zie je dat er overal vervoeging van

  • Hyalyronic acid
  • Hydrolyzed hyaluronic acid
  • Sodium hyaluronate
  • Sodium acetyl hyaluronate
  • Hydrolyzed hyaluronic acid
  • Hyaluronan

Heeft het zin om producten met hyaluronzuur te kopen? Absoluut als je het mij vraagt. Je hoeft geen diepe rimpels te hebben om baat te hebben bij skincare met hyaluronzuur. Sterker nog; als je hele diepe rimpels hebt gaat een product uit de drogisterij die echt niet laten verdwijnen hoor. Daar is grover geschut voor nodig. Maar hyaluron zorgt er wel voor dat je huid wat steviger wordt en meer vocht vasthoudt. Daardoor gaat je huid er glanzender uitzien en dat is altijd goed toch? Zorg alleen wel dat je skincare koopt waarbij hyaluronzuur niet helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat, dan zit er echt onvoldoende in om effect te hebben.

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 20 augustus 2015 / 18:50

    wat een ontzettend interessant artikel..ik had echt geen idee wat hyaluronzuur nu eigenlijk was en wat het voor functie had, fijn dat je dit uitgezocht hebt en een artikel over geschreven hebt…

  2. Pingback: BeautyOpinie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.