Vitamine E voor je huid, heeft dat zin?

Vitamine E in huidverzorging

Heeft het zin om smeersels met vitamine E te kopen? Waarom is vitamine E zo goed voor je? En wat doet het voor je huid? Dat lees je allemaal in deze blogpost.

Waarom is vitamine E goed voor je? En waar zit vitamine E in?

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor je spierweefsel en andere weefsels. Daarnaast speelt Vitamine E ook een hele belangrijke rol bij je weerstand en is het een anti-oxidant, dat wil zeggen dat het je beschermt tegen vrije radicalen (zoals bijvoorbeeld de zon). Het zit onder andere in granen, noten, zaden, groenten en fruit.

Vitamine E is dus een anti-oxidant wat betekent dat het je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf beschermt. Zo zorgt het ervoor dat je huid minder heftig verbrand, beperkt het de schade van de zon en maakt het je huid als het ware ook nog eens sterker. Belangrijk dus om je dagelijkse portie vitamine E via voedsel binnen te krijgen!

Wat doet Vitamine E olie allemaal voor je huid?

Het is natuurlijk belangrijk om (zowiezo alle) vitaminen die je nodig hebt te halen uit gezonde en gebalanceerde voeding. Als je gezond eet, zie je dat ook terug aan je huid. Vitamine E wordt echter ook veel toegevoegd aan beautyproducten. Het probleem is alleen dat als het in aanraking komt met licht en zuurstof de werking een stuk minder.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 15 oktober 2014 / 07:31

  Ik leer elke dag weer nieuwe dingen op gebied van beauty, nu weer dankjewel hier voor 🙂 x

 2. Manon
  15 oktober 2014 / 09:50

  Interessant om te lezen.

 3. Esther
  15 oktober 2014 / 19:44

  Wat een leuk en handig artikel! Ik heb inderdaad eens gehoord dat het goed is voor je huid, maar ik heb het eigenlijk nog niet in huis. Toch maar eens naar kijken

 4. saskia
  15 oktober 2014 / 21:57

  Klinkt heel goed, weer een hele goede tip die ik zeker ga onthouden!! xx

 5. Estelle Alessandra
  16 oktober 2014 / 13:55

  Ik heb nu echt nieuwsgierig hoe dit product bij mij zal werken. Wel jammer inderdaad dat het nog best prijzig is. Even de aanbiedingen in de gaten houden maar.

 6. Elle de Jonge
  22 oktober 2014 / 17:34

  Je kunt ook prima vit. E capsules uitknijpen en op je gezicht smeren…is wel vettig dus snachts is handig…werkt prima; ervaringsdeskundige.

 7. Pingback: Persoonlijk | Dit gaat er allemaal mee in mijn koffer.... | BeautyOpinie