Vitamine E in huidverzorging, waarom is dat zo goed?

Vitamine E in huidverzorging

Een tijdje geleden maakte ik kennis met Vitamine E olie waar mijn huid enorm van is opgeknapt! Waarom Vitamine E in huidverzorging zo fijn is? Dat vertel ik je vandaag.

Wat is vitamine E

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor je spierweefsel en andere weefsels. Daarnaast speelt Vitamine E ook een hele belangrijke rol bij je weerstand en is het een anti-oxidant, dat wil zeggen dat het je beschermt tegen vrije radicalen (zoals bijvoorbeeld de zon). Vitamine E haal je uit bijvoorbeeld granen, noten, zaden en groenten en fruit.

Wat doet Vitamine E allemaal voor je huid?

Zoals ik je vertelde is Vitamine E een anti-oxidant. Het beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo zorgt het ervoor dat je huid minder verbrand, beperkt het de schade van de zon en tot slot maakt het je huid als het ware sterker.Vitamine E in huidverzorging is daarom een goede toevoeging!

Het is natuurlijk belangrijk om (zowiezo alle) vitaminen die je nodig hebt te halen uit gezonde en gebalanceerde voeding. Als je gezond eet, zie je dat ook terug aan je huid. Vitamine E wordt echter ook veel toegevoegd aan beautyproducten. Nu is het alleen zo dat Vitamine E niet altijd werkzaam is, op de manier dat het verkocht wordt. Als het in aanraking komt met licht en zuurstof wordt de werking namelijk een stuk minder. Als je een crème met Vitamine E in een potje koopt, heeft dat dus weinig zin.

Een tijdje geleden kocht ik Vitamine E olie van de Tuinen, en wat is mijn huid verbeterd! Daarom wilde ik je deze tip dan ook zeker niet onthouden. In dit potje zit 100% natuurlijke Vitamine E, dus geen synthetische rommel. Naast de Vitamine E olie is er ook Soja olie, Maïs olie, Tarwekiem olie, Sesam olie, Citrus olie toegevoegd. Pure oliën dus!

Mijn huid is hier zo van opgeknapt, het werkt zelfs beter dan crèmes die ik via de huisarts heb gekregen. Mijn huid is heerlijk gehydrateerd en eczeem plekjes verdwijnen binnen een paar dagen. De olie is wel erg vet en daarom kun je de Vitamine E olie het best in de avond gebruiken. Een verpakking van 74 ml kost €14,99 en is vaak in de aanbieding. Nu is dit niet heel goedkoop maar in vergelijking met bijvoorbeeld Arganolie (ook fantastisch voor je huid) scheelt het enorm!

Foto Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Comments

 1. 15 oktober 2014 / 07:31

  Ik leer elke dag weer nieuwe dingen op gebied van beauty, nu weer dankjewel hier voor 🙂 x

 2. Manon
  15 oktober 2014 / 09:50

  Interessant om te lezen.

 3. Esther
  15 oktober 2014 / 19:44

  Wat een leuk en handig artikel! Ik heb inderdaad eens gehoord dat het goed is voor je huid, maar ik heb het eigenlijk nog niet in huis. Toch maar eens naar kijken

 4. saskia
  15 oktober 2014 / 21:57

  Klinkt heel goed, weer een hele goede tip die ik zeker ga onthouden!! xx

 5. Estelle Alessandra
  16 oktober 2014 / 13:55

  Ik heb nu echt nieuwsgierig hoe dit product bij mij zal werken. Wel jammer inderdaad dat het nog best prijzig is. Even de aanbiedingen in de gaten houden maar.

 6. Elle de Jonge
  22 oktober 2014 / 17:34

  Je kunt ook prima vit. E capsules uitknijpen en op je gezicht smeren…is wel vettig dus snachts is handig…werkt prima; ervaringsdeskundige.

 7. Pingback: Persoonlijk | Dit gaat er allemaal mee in mijn koffer.... | BeautyOpinie