Hoe doe je dat? | Beschadigde nagels herstellen

beschadigde nagels

Heb jij gelnagellak of acrylnagels gehad en heb je daardoor beschadigde nagels? Krijg je je nagels überhaupt niet lang en breken ze continu af? I feel you! Speciaal voor jou daarom deze blogpost met handige tips & tricks.

Beschadigde nagels?

Na maandenlang gelnagellak te hebben gebruikt waren mijn nagels flink beschadigd. Dat kwam trouwens niet eens zozeer door de nagellak zelf, het kwam vooral door mijn gebrek aan geduld. Waardoor ik geen zin had om het er rustig af te halen en dat is echt killing voor je nagels. Resultaat? Gehavende nagels die beschadigd waren en met geen mogelijkheid meer lang te krijgen waren doordat ze continu afbraken.

Sinds kort gebruik ik een peel off base onder mijn gelnagellak en dat scheelt al enorm! Toch was het nogal wat werk om de schade van de periode daarvoor te herstellen en mijn eigen nagels weer mooi en gezond te krijgen.

Zo verzorg je ze

Vraag me iets over huidverzorging of ingrediënten die je op je lijf smeert en ik weet het. Maar mooie lange nagels heb ik niet en ik vrees dat ik er ook nooit het geduld voor kan opbrengen. Je zult hier dan ook nooit prachtige nailarts of talloze reviews van fijne nagellak zien.

Maar zoek je tips om je beschadigde nagels te herstellen? Dan ben je hier wél aan het juiste adres! Deze tips hebben mij namelijk enorm geholpen:

  • Love, tender en care. Wil je je beschadigde nagels weer mooi krijgen? Dan moet je ze aandacht geven. Bijvoorbeeld door elke avond je nagelriemen in te smeren met een olie. Het liefst één met vitamine E. In het begin vergat ik het vaak maar nu is het bijna een meditatiemomentje.
  • Gebruik een houten nagelvijl en vijl daarmee je nagels kort. Het beschadigde deel van je nagels moet uitgroeien en op deze manier voorkom je dat je nagels breken en afscheuren. Zijn ze over een paar weken wat sterker? Dan kan je ze langer laten groeien.
  • Vijl je nagels rond en altijd één kant op. Zo is je de kans dat je nagels breken of scheuren kleiner.
  • Zelf vind ik het prettig om een nagelverharder zonder formaldehyde te gebruiken of gewoon een fijne doorzichtige topcoat. Momenteel gebruik ik de Maybelline Super Stay 7 days en dat vind ik een enorme aanrader. Dat maakt dat mijn nagels er instant verzorgder uitzien waardoor ik er ook makkelijker vanaf kan blijven.

Moet jij veel moeite doen om je nagels mooi te houden? Of heb je nog tips?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 28 augustus 2020 / 19:10

    Goeie tips! Ik smeer mijn handen en nagelriemen meerdere keren in met handcrème en gebruik regelmatig nagellakken met verzorgende ingrediënten (bv ORLY Breathable kan ik zeker aanraden). Ik heb het idee dat dat zeker ook helpt. Nail Balsam van Trind is ook een aanrader om je nagelplaten mee te versterken bij echt hele broze nagels.