Bescherm jij je huid tegen het blauwe licht van je smartphone?

Bescherm jij je huid tegen het blauwe licht van je smartphone?

Dat je je huid moet beschermen tegen de zon weet iedereen wel. Maar wist je ook dat er steeds meer beautyproducten zijn die je huid beschermen tegen het blauwe licht van mobiele devices? Daar vertel ik je vandaag alles over.

Moet je je huid beschermen tegen blauw licht?

Huh, je huid beschermen tegen het blauwe licht van mobiele telefoons of tablets? Yep, je leest het goed! Het verhaal rondom het blauwe licht heb je misschien wel eens gehoord. Het is dé reden dat je ‘s avonds je smartphone beter aan de kant kunt doen, want dit licht verstoord je bioritme. Maar wist je dat dit licht ook een negatieve invloed heeft op je huid? Van dit blauwe licht kun je pigmentvlekken krijgen, stevigheid verliezen en het is een factor die meespeelt bij huidveroudering.

Producten met blue light technology

Je snapt vast dat er steeds meer producten op de markt komen die een beschermingsfactor tegen dit blauwe licht bevatten. Nu zie je het vooral nog bij luxe merken maar anderen volgen vast snel. Zelf gebruik ik sinds dit voorjaar ook producten met de zogenaamde blue light technology. Twee van die producten zijn van de prachtige merken Annemarie Borling en Skeyndor en die vind ik zo fijn dat ik ze je laat zien!
Moet je je huid beschermen tegen blauw licht

Gezichtsolie van Annemarie Borlind

De 3 in 1 gezichtsolie van Annemarie Borlind biedt anti blue light bescherming maar bevat daarnaast lekker veel verzorgende ingrediënten. Op de ingrediëntenlijst spot ik o.a. Jojobaolie, Inca Omega-olie, Kahaiolie, Himalaya-kersenolie, Rozemarijn en Tagetes (afrikaantje). Dit laatste ingrediënt is trouwens het ingrediënt dat bescherming tegen het blauwe licht biedt. Als je benieuwd bent hoe dit precies werkt, kijk dit filmpje dan eens. Daar wordt het heel duidelijk uitgelegd.
Gezichtsolie van Annemarie Borlind ervaringen

Naast de bescherming tegen het blauwe licht is deze gezichtsolie super voedend en niet vet. Wat ik misschien wel het allerfijnst vindt aan de gezichtsolie van Annemarie Borlind is de geur. Heel subtiel en een tikje zomers doordat ‘ie me doet denken aan zonnebrandcrème. Maar dan nét even luxer. Ja, dit flesje vind ik fantastisch!

Deze verpakking met 30 ml inhoud kost €38,50. Gezien de hoge concentratie aan mooie werkstoffen én omdat je maar een klein druppeltje per keer nodig hebt, vind ik dit een prima prijs. Deze gaat voorlopig niet meer uit mijn skincare routine.
Ervaringen Gezichtsolie van Annemarie Borlind

Skeyndor Sun Expertise Protective Cream Blue Light

Het tweede product dat ik je vandaag laat zien is een zonbeschermingsproduct van Skeyndor. Deze crème biedt niet alleen een hoge bescherming tegen UVA + UVB stralen maar ook IR (Infrarood) en HEVis (Blue Light Technology) bescherming. Ik vind het handig dat je hem voor zowel je gezicht als lichaam kunt gebruiken en hij is ook nog eens water resistent. Deze tube van 75 ml kost €44,75, dat vind ik wel behoorlijk prijzig.

De crème heeft een licht tintje maar daar zie je niets meer van als je het product op je lichaam of gezicht aanbrengt. Het fijne vind ik dat ‘ie absoluut niet vet is en ik dus direct mijn make-up kan aanbrengen.

Had jij al gehoord van producten die je huid beschermen tegen blauw licht? Heb jij zulke producten in huis?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 9 mei 2018 / 04:44

  Ik heb eigenlijk nooit stil gestaan bij de effecten van dat blauwe licht. Toch eens gaan doen

 2. 9 mei 2018 / 05:22

  Ik vind die zonnebrand crème inderdaad ook erg fijn, vooral dat je hem zo goed in combinatie met make-up kunt gebruiken. Oliën gebruik ik eigenlijk alleen nog in de vorm van reinigende producten of op het lichaam, want de laatste tijd merk ik toch dat mijn huid niet goed reageert op olie.

 3. 9 mei 2018 / 17:11

  Ik ben geen groot verbruiker van de telefoon, ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden maar ja, ze moeten natuurlijk ook wel steeds met iets nieuws komen. Op zich snap ik het maar ik zou het er niet speciaal voor kopen

 4. 9 mei 2018 / 19:14

  Goed dat hier wel echt stil wordt gestaan bij een werkzaam ingrediënt! Ik heb eerder producten getest met zo’n ‘technologie’ terwijl er niks op de ingrediëntenlijst stond dat dat zou kunnen bieden. You got me interested 😉

 5. 10 mei 2018 / 07:11

  Ik heb wel een bril om mijn ogen te beschermen, maar toen ik op de beurs deze zag was ik toch wel blij. Nu werk ik niet meer fulltime achter de computer, maar ik zit wel veel achter mijn tablet! Dus ik smeer ook!

 6. 11 mei 2018 / 08:20

  Ha, ik dacht eerst dat dit een 1-april-grap-met-verlengsnoer was, ik had hier echt nog nooit van gehoord! Grappig dat er producten voor (of tegen) zijn. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik er mee moet, haha.