Het leed dat het kopen van een nieuwe bikini heet

Het leed dat het kopen van een nieuwe bikini heet

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik het best leuk vind om op zijn tijd te shoppen. Maar een bikini kopen? Dat is een ander verhaal. Ik vind het oprecht een crime, en wel hier om.

Een nieuwe bikini kopen leuk?

Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb een hekel aan het kopen van badkleding. Al zo lang ik me kan herinneren vind ik het een crime. Een nieuwe bikini koop ik meestal aan het begin van het seizoen, wat betekent dat mijn benen ongeveer licht geven. Da’s helemaal niet erg natuurlijk, bruin worden ze vanzelf wel. Alleen dat witte lijf in combinatie met het felle TL licht in de gemiddelde paskamer = GEEN SUCCES.

Sterker nog. Het licht in de meeste paskamers is zo onflatteus dat ik er soms een beetje verdrietig van word. Ik snap best dat de spiegel de waarheid spreekt en dat fel licht handig is om een goed beeld te krijgen. Maar een tijdje geleden las ik een artikel van een meisje dat foto’s van zichzelf had gemaakt, bij verschillende ketens, en in elk pashokje zag ze er anders uit. Ik ervaar dat net zo! Elk putje lijkt 10 keer zo groot, wit lijkt nóg witter en ik ontdek cellulitis op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

Mijn oplossing voor bikini leed

Als ik op zoek ga naar een nieuwe bikini bestel ik deze dan ook altijd online. Zo kan ik alles lekker thuis, op mijn gemak, passen. Vorig jaar bestelde ik mijn bikini bij OTTO, dit jaar was LASCANA aan de beurt. LASCANA is onderdeel van OTTO en gespecialiseerd in badmode en lingerie. Ik heb meerdere bikini’s, tankini’s en badpakken besteld zodat ik rustig op mijn gemak kon kiezen.

Dit jaar was het bikini leed namelijk nog iets groter: een after baby lichaam. Laat ik voorop stellen dat ik absoluut niet mag klagen en redelijk ongeschonden uit de strijd ben gekomen. En een klein flubber buikje? Tsja, die had ik voor die tijd ook al haha. Een badpak of tankini is dan een optie maar mijn oplossing is een bikini broekje met een kleine rand aan de bovenkant. Ideaal voor dames met een appel figuur want hij verdoezelt een klein buikje. En in plaats van veilig zwart koos ik voor een paarse bikini. Ik vind de kleur zó tof! Nu maar hopen dat de zon op Mallorca schijnt, dan zijn die witte benen ook zo verdwenen.

Vind jij het kopen van een nieuwe bikini ook altijd zo’n crime?

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 18 juni 2017 / 05:22

  De kleur is echt heel leuk ja! Ik moet ook nodig weer een nieuwe hebben, maar vind het ook altijd een heel gedoe.

 2. 18 juni 2017 / 05:38

  Ik begrijp je helemaal! Ik snap niet dat er nog niemand op het idee is gekomen van een vrouwvriendelijke badmodewinkel, met goede pashokjes en mooie verlichting. Mooie bikini heb je uitgekozen hoor!

 3. 18 juni 2017 / 06:29

  Vreselijk is dat… vooral als de paskamers van dat onflatteuze licht hebben.
  Dan staat niets mij.

 4. 18 juni 2017 / 07:20

  Oh ik heb ook zo’n hekel aan bikini’s shoppen.. zeker als je ‘lastig’ gevallen wordt door al die verkopers! Daarom vind ik online bestellen voor bikini’s of badkleding in het algemeen echt ideaal. Ik heb dit jaar geen nieuwe bikini gekocht, wel een badpak: online besteld bij H&M!

 5. 18 juni 2017 / 07:24

  Mooie kleur bikini.

  Ik bestel ze online en pas ze dan lekker thuis. Ga dit echt niet in de winkel doen

 6. Marina
  18 juni 2017 / 07:36

  Mijn hekel aan bikini’s kopen heeft een andere oorzaak: mijn grote borsten. Een crime om een mooie passende te vinden en dan niet meteen bankroet te gaan door de prijs. Vorige week een badpak gekocht omdat ik vaak zwem maar een bikini daar niet echt geschikt voor is. Blij dat dat geslaagd is maar leuk was anders. Geniet op Mallorca!

 7. 18 juni 2017 / 09:11

  Bij mij valt het altijd nog wel mee! Het blijft wel altijd leuk om bikini’s te shoppen.

 8. 18 juni 2017 / 09:15

  Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik bikini’s kopen niet erg leuk vind. Vooral als je alleen bent en net een andere maat nodig hebt…

 9. 18 juni 2017 / 11:07

  Het kopen van een bikini vind ik niet leuk en heel lastig!

 10. 18 juni 2017 / 16:13

  Ik koop hem ook altijd aan het begin van het seizoen met name ook omdat de keuze dan nog voorhanden is hoe later je shopt is de kans dat je maat of je kleur weg is.

 11. 18 juni 2017 / 16:48

  Ik HAAT dat! Hij ziet er wel prachtig uit! Ik kies meestal voor zwart pff

 12. 18 juni 2017 / 17:48

  Bikini’s kopen blijft wel een dingetje. Je moet het echt net treffen… Niet altijd makkelijk! Vaak grijp ik in de winkels mis en zit mijn maat er net niet meer bij.

 13. 19 juni 2017 / 15:58

  Ik draag geen bikini! Ik wil een badpak! Die staan mijn vetrolletjes niet in de weg!

 14. 22 juni 2017 / 15:32

  Ver-schrik-ke-lijk!! Ik heb ook zo’n hekel aan het passen van bikini’s (en beha’s). Ik stel het altijd tot het laatste moment uit. Ik voel me niet zelfverzekerd genoeg om dit soort kleding in een winkel te passen. De verkoopsters komen te vroeg het pashokje binnenzetten, mijn boven- en ondermaat zijn verschillend, ik heb spataderen die ineens fluorescerend lijken te zijn, … Bestellen via internet vind ik al helemaal niets, want dan moet ik al die pakketjes weer bij het postkantoor afleveren. Maar, ik klaag verder niet, hoor 😉 Ik vind je bikini trouwens wel heel tof! En, je mag trots zijn op je lichaam, meid! Heel cliché, maar het gaat om het innerlijk en de uitstraling. Ik zie altijd een lachende Natascha die er gelukkig én mooi uitziet. Wees daar trots op, meid! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *