Bloemenwater in je beautyroutine? YES!

Bloemenwater in je beautyroutine? YES!

Natuurlijke huidverzorging is onwijs populair en daarmee ook bloemenwater. Maar waarom eigenlijk? Waarom moet je bloemenwater opnemen in je skincare routine en welke moet je dan kiezen? Dat lees je in deze blogpost.

Bloemen zijn goed voor je huid

Dat planten en bloemen over unieke eigenschappen beschikken weten we inmiddels allemaal, het is al lang niet meer iets voor alleen geitenwollensokken types. Maar waarom eigenlijk? Bloemenwater is heel fijn om op te nemen in je beautyroutine. Het geeft verfrissing en kalmeert je huid, laat het lekker ruiken en reinigt en kan bovendien ook nog eens specifieke huidproblemen aanpakken!

Vooral rozenwater, lavendelwater en kamillewater worden veel gebruikt dus ik heb voor je op een rij gezet waarom:

Rozenwater

Rozenwater is de meest populaire soort bloem die gebruikt wordt in skincare. En dat is niet zo gek. Rozenwater is namelijk méga goed voor je huid! Hoewel het nog niet zo lang een hype is, wordt rozenwater al eeuwenlang gebruikt. Water gemengd met rozenblaadjes heeft een zoete geur waardoor het vaak gebruikt wordt in parfums maar het is véél veelzijdiger.

Rozenwater werkt herstellend en is daarom erg fijn bij een geirriteerde huid. Gebruik het bijvoorbeeld als aftersun, bij rode plekken, een huid met acné of een droge huid. Kortom; eigenlijk voor alle huidproblemen waarbij je graag een herstellend, hydraterend en mild smeersel wilt gebruiken.

Zelf gebruik ik rozenwater ook graag als make-up remover of toner. Het verwijdert je make-up en alle bacteriën maar maakt de huid tegelijkertijd ook zacht en herstelt de pH-waarde. En aangezien rozenwater een natuurlijk product is heb je verder geen andere poespas meer nodig!

waarom bloemenwater gebruiken

Lavendelwater tegen acne

Lavendelwater is de laatste tijd ook enorm populair en wederom niet voor niets. Lavendel heeft ook kalmerende eigenschappen en bevat bovendien een stofje waarvan gezegd wordt dat het een overmatige talgproductie vermindert. Bovendien werkt lavendelwater ook antibacterieel waardoor het veel gebruikt wordt bij een huid met acne.

Zelf heb ik geen ervaring met lavendelwater tegen acne, maar het is in elk geval het proberen waard. Lavendel is een natuur gebruikt en de meeste toners voor een acne gevoelige huid bevatten uitdrogende alcohol. Dat klinkt logisch maar is het allesbehalve! Toners met alcohol drogen je huid uit waardoor het nóg meer talg gaat aanmaken. Check wel even goed of jouw huid goed tegen lavendel kan, want het kan ook nog wel eens een irriterende reactie geven.

Kamillewater tegen eczeem

Tot slot is ook kamillewater enorm populair! Natuurlijk is ook dit soort bloemenwater niet voor niets zo’n hype. Kamillewater is het proberen waard als je last hebt van een droge of geïrriteerde huid. Kamillewater tegen eczeem schijnt ook wonderen te doen omdat het verzachtend werkt en bovendien de huid barrière versterkt.

Gebruik jij bloemenwater in je beautyroutine? Of wil je het gaan proberen? Notino.nl heeft een speciale pagina met bloemenwater waar je ze allemaal op een rij vindt!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.