Review | Bondi Sands tanning mousse met kokosgeur

Review | Bondi Sands tanning mousse met kokosgeur

De lente is officieel begonnen! Heerlijk hoor, dat blote benen weer. Alleen als je benen licht geven zijn die eerste dagen toch altijd even slikken. Gelukkig is daar elk jaar weer een tanningspray als mijn redding. De afgelopen weken heb ik de Bondi Sands tanning mousse uitgeprobeerd en vandaag vertel ik je daar alles over.

Bondi Sands uit Australië

Als je denkt aan Bondi Sands, denk je vast aan Bondi beach, één van de beroemdste stranden van Australië. Dit strand is de inspiratie voor de producten van Bondi Sands. Want hoe heerlijk zon, zee en strand ook zijn, téveel zon is niet goed voor je huid. De producten van Bondi Sands bevatten verzorgende ingrediënten en hebben allemaal een groen/blauwe ondertoon. Dat betekent dus dat je niet bang zou hoeven zijn voor een geel of oranje ondertoon. Ha! Laat dat nou iets zijn waar ik altijd bang voor ben, dat wilde ik wel eens uitproberen.
Ervaringen Bondi Sands tanning mousse

Mijn ervaringen met de Bondi Sands tanning mousse

De Bondi Sands tanning mousse is verkrijgbaar in een dark en light/medium variant, bevat 200 ml inhoud en kost €19,99. Ik gebruik zelf de light variant in combinatie met de bijbehorende tanning mitt. Zo’n handschoen is ideaal omdat je véél minder last van strepen hebt, ik gebruik eigenlijk nooit meer een zelfbruiner zonder een handschoen. Deze van Bondi kost €5,99 en moet je er los bijkopen. Je kunt trouwens ook prima een tanning mitt van een ander merk gebruiken hoor, net zoals je deze ook met andere producten kunt combineren. De tanning mitt kun je namelijk uitwassen en hergebruiken.
tanning mitt van bondi sands

Als ik kijk naar de ingrediënten van deze mousse zie ik bovenaan Dihdroxyacetone. Dat is een kleurloze afgeleide van suikerriet of -biet, een 100% natuurlijk product. De lijst gaat verder met Propylene Glycol, Trideceth-9 (een cleanser), Aloë vera, Polysorbate 20, PEG- 5 Ethythexanoate, Glycerin, Ethoxydiglycol, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Parfum, PEG- 12 Dimethicone, CI 14700, CI19140, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Panthenol en CI42090 Coumarin.
Ingredienten Bondi Sands tanning mousse

Hoe werkt de Bondi Sands tanning mousse?

De Bondi Sands Self Tanning Foam is een zelfbruiner in mousse vorm. Je brengt een flinke dot aan op de tanning mitt en gaat vervolgens met ronddraaiende bewegingen over je lichaam. Doordat de mousse een guide color bevat zie je direct welk gedeelte van je lijf je wel of niet hebt gehad, dat vind ik echt onwijs handig! Net alsof je aan het schilderen bent haha. Schrik niet van de kleur, als je ‘m aanbrengt valt dat reuze mee. Oh, en breng de mousse niet (zoals ik deed!) aan op je handen, dat ziet er echt smerig uit.
Hoe werkt de Bondi Sands tanning mousse

Het bijzondere aan deze zelfbruiner is dat je ‘m na het aanbrengen ook weer moet afwassen. Na minimaal een uur of na maximaal zes uur. Hoe langer je ‘m laat intrekken, hoe bruiner je wordt. Persoonlijk vind ik dit wel een gedoe hoor. Zes uur is net niet lang genoeg om het product ‘s nachts z’n werk te laten doen en overdag duurt het me te lang op er op te wachten. Ik gebruik de zelfbruiner daarom alleen op mijn benen, die ik na een uur of twee met een washandje schoonmaak. In tussentijd geeft de zelfbruiner niet af dus je kunt gewoon je gang gaan. ÓF de zelfbruiner gewoon lekker laten zitten volgens mij kan dat ook prima.

Zie je dat de kleur helemaal niet zo donker uitvalt? Ik gebruik zelfs 2 laagjes voor een nog bruiner resultaat, kan prima! Het fijne aan deze zelfbruiner vind ik dat ‘ie inderdaad een blauwe ondertoon heeft en je dus niet bang hoeft te zijn voor een oranje gloed. In combinatie met de tanning mitt krijg je ook nog eens makkelijk een streeploos resultaat en de geur is bovendien ook anders dan andere zelfbruiners. Geen chemische geur maar een vleugje kokos. Ja, ik ben fan!
Bondi Sands tanning mousse

Gebruik jij wel eens een zelfbruiner? Wat is jouw favoriete product?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 15 mei 2018 / 05:27

  Ik moet hem nog steeds testen maar ben altijd zo bang voor zelfbruiners haha.

 2. 15 mei 2018 / 05:29

  Ik blijf altijd een beetje huiverig vior zelfbruiners maar vind het resultaat wel echt mooi

 3. 15 mei 2018 / 07:02

  Ik gebruik eigenlijk nooit een zelfbruiner. Het resultaat van deze vind ik echter wel mooi!

 4. 15 mei 2018 / 10:32

  Ik hoor hier dus echt zoveel goede verhalen over! Zelf durf ik nog niet zo goed: ik zweet best wel en ben dan zo bang dat het door het zweten zo vlekkerig wordt.. Misschien moet ik het toch eens proberen, want het resultaat qua kleur is echt prachtig!

 5. 15 mei 2018 / 15:43

  Hij werkt echt mega goed haha! Dat afwassen is trouwens niet nodig hoor, ik doe dat ook niet 😉

 6. 15 mei 2018 / 17:20

  Ziet er goed uit! Ik gebruik zelf nooit zelfbruiner, vind mijn witte huid juist heel mooi. 🙂

 7. 15 mei 2018 / 18:14

  Het is de meest ideale zelfbruiner die ik ooit gehad heb! Wauw! Ik smeer mijzelf in en laat het 6 uur zitten. Dan was ik mijzelf en smeer weer mijzelf in. Dat laat ik een uur zitten en was ik mijzelf weer. Ik moet zeggen dat het dan best lang blijft zitten!

 8. 16 mei 2018 / 12:48

  Mooi resultaat! Ik schrok ook even van de kleur… En kokosgeur is altijd fijn natuurlijk!