Deze deodorant zonder alumiumzout werkt wél

ervaringen Borotalco Deodorant Spray zonder aluminiumzout

Eindelijk heb ik hem gevonden: een deodorant zonder aluminumzouten die wél werkt! De Borotalco deodorant spray Pure 0% is zelfs hormonaal zweet de baas dus ik vertel je er alles over in deze review.

Aluminiumzout in deodorant? Liever niet…

Als je mijn blog al wat langer volgt weet je misschien dat ik al jaren liever geen aluminiumzout in mijn deodorant meer gebruik. Door de jaren heen heb ik heel wat verschillende merken geprobeerd en ben eindelijk volledig overgestapt op de deodorant van Salt of the Earth.

Totdat ik afgelopen jaar beviel en borstvoeding ging geven. Damn, wat zijn hormonen nare beestjes zeg. Nu snap ik waarom vrouwen in de overgang, in de puberteit en rondom zwangerschap mij altijd lieten weten dat een deo zonder aluminiumzout niet voor ze werkte.

Aluminiumzout in deodorant

Wat helpt tegen hormoonzweet?

Het onderwerp hormoonzweet is nogal een taboe maar face it: wij vrouwen hebben er ons hele leven mee te maken. Precies de reden dat ik er ook niet geheimzinnig over doe. Ik geef nu ruim zes maanden borstvoeding en al die tijd heb ik er last van.

Na een korte overstap naar ‘chemische meuk’ (waarmee ik tenminste wel de hele dag fris rook) kreeg ik via Instagram de gouden tip: Borotalco Deodorant Spray Pure 0%. En THANK YOU! Deze deodorant zonder aluminium werkt écht voor mij.

review Borotalco Deodorant Spray zonder aluminiumzout

Borotalco Deodorant Spray Pure 0% review

De deodorant van het Italiaanse merk Borotalco is onwijs populair in landen om ons heen en ook in Nederland in opkomst. Waarom? De combinatie van fijne poederachtige geuren en effectiviteit. Ik dacht dat dat de bekende marketingpraatjes waren maar gelukkig is niets minder waar.

Borotalco verkoopt meerdere soorten deodorant waarvan dus ook één zonder alumiumzout: de Pure 0%. Je koopt het merk gewoon bij de bekende drogisterijen. Ik kocht mijn spray bij het Kruidvat en betaalde €4,29.

Borotalco Deodorant Spray Pure 0% review

Borotalco zonder aluminium

Deze deodorant bevat dus geen aluminiumzouten maar wel een behoorlijke hoeveelheid alcohol. Ik raad je dus zeker niet aan om ‘m direct na het scheren te gebruiken want dan is de kans dat je tegen het plafond aanspringt groot. Sowieso heb je bij deze variant meer kans op irritaties dan de andere deo’s van Borotalco. Gelukkig heb ik daar geen last van.

Is de Borotalco deodorant zonder alumiumzout fijn?

Het zal je niet verrassen: Ja! De geur van de Borotalco deodorant spray pure 0% is poederachtig. Daar moet je van houden (want hij is behoorlijk aanwezig) maar ik vind ‘m heerlijk. Bovendien houdt ‘ie me de hele dag fris. Zélfs tijdens de hittegolf afgelopen weken. En dat is een deodorant zonder aluminiumzouten nog nooit gelukt. Ik ben fan!

Ik heb dit product zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

  1. 2 september 2020 / 07:56

    Oh dit klinkt goed. Gebruik nu eigenlijk altijd mannen deo maar misschien tijd dat ik deze eens ga testen.

  2. 2 september 2020 / 19:15

    Hier ga ik zeker voor kijken zodra m’n deo op is! Bedankt voor de tip. Zou ’em anders echt straal voorbij lopen bij Kruidvat. Ik gebruik er een met meuk voor tijdens het sporten en warme dagen want daarmee houdt Salt of the earth mij helaas niet meer fris en dat is jammer want dat was eerst wel zo. Tijd voor iets nieuws!

  3. 8 september 2020 / 07:02

    Ik zag dit merk laatst ook al bij iemand voorbij komen en het heeft echt mijn interesse gewekt. Ik ga er ook eens eentje aanschaffen.