Budget make-up kwasten set van Boozyshop

make-up kwasten set van Boozyshop

Al járen zweer ik bij de make-up kwasten set van Zoeva. Die zijn betaalbaar, fijn in gebruik en ook nog eens super sterk. Na een paar jaar waren er een aantal aan vervanging toe en zo had ik eindelijk een excuus om nieuwe te kopen. Wel betaalbaar graag én van goede kwaliteit. Zo kwam ik bij de rosé gouden make-up kwasten set van Boozyshop uit. En vandaag laat ik ze alle 14 aan je zien. Kijk je mee?

Boozyshop

Heb je wel eens van de webshop Boozyshop gehoord? Ik bestel er regelmatig want deze webshop verkoopt make-up producten die je niet of nauwelijks vindt in Nederlandse winkels. Mijn ervaringen met de levering van Boozyshop zijn goed en je krijgt ook nog eens een klein cadeautje als je voor 30 euro of meer besteld. Boozyshop heeft ook een eigen merk dat je in de webshop kunt bestellen: Boozy Cosmetics, waarvan ik dus een 14 delige kwasten set heb besteld.
make-up kwasten set van Boozyshop

Make-up kwasten set van Boozyshop

De kwasten set van Boozyshop zag ik vorige week voorbij komen op de website van Misslipgloss. Toen ik zag dat de set ook nog eens flink afgeprijsd was, hoefde ik niet lang na te denken. In plaats van de 16 delige set waar zij over schreef besloot ik de 14-delige in mijn winkelmandje te gooien: de Boozy Cosmetics Rose Gold BoozyBrush 14 pc Starter Set met een prijs van €34,99.

De make-up kwasten set van Boozyshop bestaat uit 14 kwasten voor zowel je gezichts- als oogmake-up. Alle kwasten zijn met de hand gemaakt en zijn van synthetisch haar dat heerlijk zacht aanvoelt. Ik vind ze er prachtig uitzien met de rosé gouden details, fancy hoor!
make-up kwasten set van Boozyshop

De set wordt geleverd in een prachtige witte tas om je kwasten te bewaren. Ik vind het tasje er chique uitzien maar van goede kwaliteit is ‘ie niet. Ik durf te wedden dat dit tasje het hier in huis niet lang volhoudt. Daarnaast wordt het witte plastic natuurlijk super snel vies en dan heb ik het nog niet gehad over de geur. Want die is op zijn zachtst gezegd onwijs chemische! Brr, bah, alle kwasten ruiken er ook nog eens naar. Na ongeveer een weekje was de geur een stuk minder.
make-up kwasten set van Boozyshop

Make-up kwasten voor je oog make-up

Op naar de kwasten zelf! Wat ik erg handig vind is dat op elke kwast een nummer én naam staat, zo weet je altijd welke kwast je in je handen hebt. De kwast met het hoogste nummer is 8100, de Angled Brow. Deze schuin afgesneden kwast is gemaakt om je wenkbrauwen in te vullen en kun je gebruiken voor zowel poeder als cream producten. Niet heel bijzonder maar hij doet z’n werk prima.
DSC00584

Kwast met nummer 7100 is de Eye Liner kwast. Een prima kwast maar niet persé mijn favoriet om vloeibare eye liner mee aan te brengen. Ik gebruik hem liever om oogschaduw onder mijn onderste wimperrand te ‘smudgen’.
7100 Eye Liner

Dan de tapered blender (de eerste foto) en de blender kwast (tweede foto). Met deze twee kwasten kun je oogschaduw in je arcadeboog aanbrengen en blenden om diepte aan te brengen in je look. De tapered blender is een stukje steviger dan de blender kwast, die veel zachter is. Zelf gebruik ik deze laatste kwast dan ook graag om highlighter aan te brengen, of een extra kleur oogschaduw op mijn ooglid om direct te blenden met mijn al gemaakte look.
6400 Tapered Blender
6000 Blender

Het verschil tussen de tapered blender en de blender kwast…
DSC00579

De volgende drie kwasten zijn de pencil kwast, die gemaakt is om oogpotlood tegen je wimperrand te blenden maar die ik ook vaak voor oogschaduw gebruik. De 5300 is de angled shader. Een kwast die je gebruikt voor het highlighten van je wenkbrauwen en voor het blenden in de arcadeboog. Een prima kwast maar ik gebruik hem niet veel en vind hem niet veel toegevoegde waarde hebben. De laatste kwast voor je ogen in deze make-up kwasten set van Boozyshop is de 5150, de basic oogschaduwkwast die niet mag ontbreken. Nu graag nog ééntje in een formaatje groter want die mis ik echt.
make-up kwasten set van Boozyshop

Alle oog oog- make-up kwasten bij elkaar….
make-up kwasten set van Boozyshop

Make-up kwasten voor je gezichts- make-up

Op naar de make-up kwasten voor je gezichts- make-up, die zijn toch altijd net een tikkie spannender! De eerste kwast heeft nummer 4000, en is de precision contour kwast die je kunt gebruiken om poederproducten aan te brengen. Ik vind hem fijn in gebruik maar hij had van mij ietsje luchtiger en minder compact mogen zijn.
4000 Precision contour

Kwast nummer 3100 is de highlighter kwast. Waar je deze voor moet gebruiken? Géén idee 😉 maar je kunt er crème en poederproducten mee aanbrengen. Ik gebruik hem het liefst voor poeder producten, en dat doet ‘ie prima. Gewoon een basic kwast, niets meer en niet minder.
3100 Highlighter

De Blush kwast is ook dik in orde. De haartjes zijn vrij kort en compact maar dat vind ik bij een blush kwast juist wel fijn. Hij is ook fijn om je gezicht mee te contouren.
2500 Blush

De 2100 Powder kwast had van mij wel nóg wat groter van formaat mogen zijn en de haartjes wat minder compact. Nu brengt deze kwast snel te veel product aan op één plek en geeft ‘ie niet het meest naturel resultaat.
2100 Powder

Het verschil tussen de blush- en powder kwast…
DSC00599

En mijn favoriet onder de kwasten: een stippling brush! Deze kwast gebruik je om je foundation op een natuurlijke manier aan te brengen. Ik gebruik hem serieus elke dag en kan absoluut niet zonder! Ik vind deze stippling brush van Boozyshop alleen een tikkeltje aan de kleine kant. Mijn stippling brush van Zoeva is één slagje groter en dat vind ik fijner in gebruik. Het effect dat deze kwast geeft is dan wel weer super natuurlijk.
1900 Stippling

Kwast nummer dertien uit deze set is de 1500 Round Buffer. Met deze make up kwast kun je ook foundation en poeder aanbrengen en blenden. Alleen niet mijn favoriet want deze is wel heel compact.
DSC00610

En tot slot de 1200 Round Conceal Buffer. Met deze kwast kun je foundation aanbrengen op de lastiger te bereiken plekjes of concealer onder je ogen. Ook ideaal om je mond mee te shapen!
DSC00612

BeautyOpinie

Ik ben erg tevreden over deze 14-delige make-up kwasten set van Boozyshop. Ze zijn ideaal als je op zoek bent naar een basic kwasten set voor een schappelijke prijs. Ik kwam er alleen (toen ik de set in mijn enthousiasme al besteld had) achter dat het verschil tussen de diverse sets niet alleen te maken heeft met verschil in prijs en aantallen. Ook de soorten kwasten per set zijn namelijk verschillend. Wil je de kwasten bestellen? Neem dan écht even tijd voor je bestelling.

Als ik zelf een set had mogen samenstellen had ik een combinatie van meerdere kwasten sets gemaakt. Maar dat is vaak met producten die je in een set koopt, de ene helft ga je meer gebruiken dan de ander. Los daarvan, welke set je ook kiest, de make-up kwasten set van Boozyshop vind ik qua prijs/kwaliteit verhouding dik in orde!
make-up kwasten set van Boozyshop

Wat is jouw favoriete merk voor make-up kwasten?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 1. Lonneke
  13 augustus 2016 / 06:25

  Ik vind ze er echt zo mooi uitzien! Ik wil de kwasten van Boozyshop ook echt nog eens proberen.

 2. Astrid
  13 augustus 2016 / 07:11

  Ze zien er echt prachtig uit! Mijn favoriete kwasten zijn van real Techniques.

 3. 13 augustus 2016 / 09:28

  Real Techniques blijft mij favoriet. Maar ik heb ook een paar budget kwasten van Essence en Catrice en die bevallen mij ook prima.

  • Natascha
   Auteur
   14 augustus 2016 / 07:25

   RT kwasten vind ik inderdaad ook super fijn! Daar heb ik er ook wat van. Van Catrice en Essence heb ik dan weer geen kwasten, zou ik ook eens moeten proberen.

 4. 13 augustus 2016 / 13:56

  Ik heb een paar losse kwasten van Boozyshop en die vind ik echt heel fijn! Deze set ziet er ook mooi uit. Met een set heb je altijd een paar kwasten die je niet gebruikt, maar een set is vaak ook stukken goedkoper dan alle kwasten los.

  • Natascha
   Auteur
   14 augustus 2016 / 07:24

   Dat klopt! Als je het omrekent kan je die paar die je niet vaak gebruikt er beter bij bestellen.

 5. Svenja
  14 augustus 2016 / 07:54

  Alleen al vanwege het mooie design zou ik deze kwasten zo aanschaffen. Daarnaast klinken ze ook nog eens heel fijn! Heb al meerdere reviews over deze set gelezen en ik word er steeds enthousiast over. Ik zet ze meteen op mijn wishlist <3

 6. Babs
  14 augustus 2016 / 09:07

  Ik heb geen favoriet eigenlijk.. maar ze zien er geweldig uit. Ik denk altijd dat als je professionele tools hebt je vanzelf mooier wordt… hihi. Ik bedoel dat je beter met goede materialen kan werken dan flutspul… de basis is het belangrijkst.
  Mooi zijn ze 🙂

 7. 14 augustus 2016 / 21:20

  Wat een prachtige kwasten! Zelf gebruik ik veel verschillende kwasten. Ik heb er een aantal van Make-up studio, die zijn wel erg fijn. Ook heb ik er een paar van Aliexpress, Kruidvat en de Etos haha, een samengeraapt stelletje 🙂

 8. 15 augustus 2016 / 14:10

  Ik heb deze kwastenset ook en ben net zoals jij enorm tevreden! En voor zo’n prijsje kan je ze natuurlijk niet laten liggen he 🙂

 9. 16 augustus 2016 / 07:13

  Lijkt me echt een hele fijne set!

  Love,
  Dascha

 10. 16 augustus 2016 / 18:57

  Lijkt mij zeker een fijne set. De goud en wit combinatie vind ik ook zeker wat hebben.

 11. 18 augustus 2016 / 21:29

  Ik breng ook regelmatig eens een bezoekje aan boozyshop en heb al enkele kwasten van hun in mijn bezit waar ik heel tevreden over ben!

 12. Jennifer
  20 augustus 2016 / 16:53

  Ik bestel ook weleens bij Boozyshop. De kwasten zien er goed uit van het merk zelf! Wel een nadeel van het make-up tasje dat het wit is. Bij mij zou die heel snel al vies worden. Mijn favoriete make-up kwasten merk tot nu toe is RT en Kiko.

  • Natascha
   Auteur
   21 augustus 2016 / 13:14

   RT vind ik ook heel fijn maar kwasten van Kiko heb ik nog helemaal niet bedenk ik me net! Ook maar eens proberen dan 🙂