Budgettip! | Kiko Smart hydrating foundation

Budgettip! | Kiko Smart hydrating foundation

Met de zomerse hitte van de afgelopen weken draag ik het liefst zo min mogelijk make-up. Maar omdat je soms toch een beetje foundation nodig hebt ging ik op zoek naar een fijn, betaalbaar exemplaar voor tijdens de warme dagen. Ik kocht de Kiko Smart hydrating foundation en die vind ik super fijn!

Mijn ervaringen met de Kiko Smart hydrating foundation

Tijdens mijn shopsessie met Marloes van Beautyjuf een paar weken geleden had ik me voorgenomen om een nieuwe foundation te scoren. Eentje die goed past bij mijn zomerse teint, oneffenheden dekt maar vooral ook lekker luchtig is. Eigenlijk ben ik nooit fan van hele dekkende foundation maar in de zomer helemaal niet. Dan wil ik gewoon my own skin +1. Bij Kiko spotte ik de Kiko Smart hydrating foundation die me heel enthousiast maakte. Niet alleen vanwege de omschrijving, ook de prijs was heel smart. Hij kost namelijk maar €5,95.
Ervaringen Kiko Smart hydrating foundation

De Kiko Smart hydrating foundation heeft een vloeibare textuur waardoor ‘ie heel makkelijk aanbrengt. Hij is matig dekkend en geschikt voor alle huidtypes. Als je, net zoals ik, gek bent op een natuurlijke dekking is ‘ie fijn maar wil je liever wat meer? Dan denk ik dat je hier ook blij van wordt want hij is heel goed op te bouwen. Het mooie aan deze foundation is dat hij verkrijgbaar is in 21 kleuren waardoor de kans groot is dat jouw kleur erbij zit. Ik ging voor Neutral 20, een hele neutrale teint met gele ondertoon.
Review Smart hydrating foundation

Wat mij betreft heb ik hier weer een budget topper ontdekt! De Kiko Smart hydrating foundation is verkrijgbaar in veel goede kleuren, geeft een natuurlijke dekking maar dekt wel oneffenheden en voelt als een tweede huid. En bovendien, hij is lekker betaalbaar. Ik ben fan, dit is mijn foundation van deze zomer!

Draag jij in de zomermaanden ook een andere foundation dan in de winter?

Share:

12 Reacties

  1. 1 augustus 2018 / 05:48

    Dit is echt een foundation voor mij aangezien ik niet van dekkend hou. Mooie prijs ook.

  2. 1 augustus 2018 / 09:03

    Dat is zeker een budgettopper! De volgende keer als ik in Utrecht ben duik ik toch maar weer eens de Kiko in (vorige keer was het enorm druk daar…) In de zomer draag ik nooit foundation op een uitzondering na. Alles moet bij mij ook lichtgewicht aanvoelen en veel foundations lijken mijn rimpels alleen maar te accentueren. Ziet er geweldig uit!

  3. 1 augustus 2018 / 09:46

    Dat ziet er goed uit! Ik neem regelmatig bij Kiko een kijkje, maar loop toch steeds met lege handen uit de winkel…dit product ga ik eens onthouden x

  4. Juud
    1 augustus 2018 / 16:06

    Ook geschikt voor een snel glimmende huid?

    • Natascha
      Auteur
      2 augustus 2018 / 06:29

      Hoi Juud, Ik heb zelf geen snel glimmende huid dus ik kan je helaas niets vertellen over mijn ervaringen hiermee. Wel kan ik me voorstellen dat de siliconen en verzorgende oliën en sheaboter misschien wat te veel zijn voor jou huid.

  5. YuSt SoMe
    1 augustus 2018 / 17:09

    Oh mama Mia… wat een toppertje! Echt een mooie glow ook!

  6. debbeautygoddessnl
    1 augustus 2018 / 18:59

    Dit klinkt niet alleen goed, maar ziet er ook goed en natuurijk uit op je huid. Je hebt me benieuwd gemaakt naar deze foundation, ik vraag me alleen af of de ingrediënten ook een beetje smart zijn.

    Wat betreft je vraag: ik gebruik in de zomer alleen concealer en in het najaar een minerale foundation van Bare Minerals. Die is best prijzig en ook moeilijk aan te komen dus als deze foundation qua ingrediënten een beetje ok is wil ik ’em zeker ook gaan halen.

    • Natascha
      Auteur
      2 augustus 2018 / 06:28

      Goede vraag! Het is niets voor mij maar ik moet heel eerlijk bekennen dat de ingrediënten niet op de verpakking stonden en ik ze daarom niet uitgebreid heb behandeld. Niet heel handig 😉 Wat zijn voor jou smart ingrediënten? Deze foundation bevat wel siliconen (persoonlijk heb ik daar nooit moeite mee) en verder vond ik de meest opvallende bestandddelen: glycerine, talc, alcohol, verzorgende natuurlijke oliën, sheaboter en aloe vera.

      • debbeautygoddessnl
        3 augustus 2018 / 06:12

        Hi, thanks! Denk dat ik het ff omdraai want het lijstje met ingrediënten dat ik zelf liever mijd in gezichtsverzorgingsproducten is een stukje korter 😉 denk aan: parfum (muv verkregen uit essentiële oliën), alcohol (vooral wanneer het vrij hoog staat in de INCI), parabenen. Siliconen heb ik geen problemen (meer) mee.

        • Natascha
          Auteur
          3 augustus 2018 / 10:56

          Dan vermijden we bijna dezelfde ingrediënten dus dat is mooi 😉 Parabenen en parfum zitten er dus niet in. Alcohol wel, namelijk hydrogenated dilinoleyl alcohol en gewone alcohol. Ik heb er trouwens geen last van en merk geen uitdrogend effect!

  7. 2 augustus 2018 / 07:15

    Wauw wat een prachtige finish! Dit vind ik onwijs mooi! Ik gebruik wel een minder dekkende foundation en natuurlijk een tintje donkerder haha.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.