CG update | Curly Girl tips en fijne producten

Fijne shampoo zonder sulfaten

In 2020 heb ik me úren verdiept in de Curly Girl methode, talloze producten uitgeprobeerd en mijn ultieme haarroutine getracht te vinden. In deze blogpost deel ik een aantal belangrijke lessen die ik geleerd heb, show ik een hele fijne shampoo zonder sulfaten en vertel je hoe het staat met mijn CG avontuur.

Beginnen met de CG methode

Begin augustus plaatste ik een uitgebreide blogpost over beginnen met de CG methode en speurde ik elke avond Google en Facebookgroepen af om alles te leren over deze methode waarmee je de natuurlijke slag in je haar terug kunt krijgen. Ik begon met goedkope CG vriendelijke producten en vond het allemaal maar lastig. Inmiddels zijn we een half jaar verder en dus is het tijd voor een uitgebreide update en vat ik voor jullie samen wat ik er van geleerd heb.

beginnen met de Curly Girl Methode

Mijn laatste CG update?

Oké, om maar met de deur in huis te vallen; ik ben geen fanatieke Curly Girl meer. Wat betreft haarverzorging gebruik ik wel zoveel mogelijk producten zonder sulfaten en siliconen maar ik style mijn haar niet meer op deze manier.

De reden? Ik vind stijl haar met wat slag toch meer ‘ik’ en bovendien heb ik onwijs veel babyhaar sinds mijn laatste zwangerschap. Met een bos krullen valt dit nog meer op. Het word er dus niet echt mooier van en bovendien is het véél meer werk.

CG update

Curly Girl tips & tricks

Dankzij dit CG avontuur heb ik enorm veel geleerd over haarverzorging en styling, waar eigenlijk iedereen (of je nu krullend, stijl of haar met slag hebt) zijn of haarvoordeel mee kan doen:

 • Je hebt echt geen shampoo met sulfaten nodig om je haar schoon te krijgen, ik vertel je hieronder over een fijne shampoo zonder sulfaten die ik onlangs heb ontdekt.
 • Net zoals je echt geen producten met siliconen nodig hebt om minder pluis in je haar te krijgen.
 • Er is een verschil tussen CG haarverzorging en CG haarstyling.
 • Borstel je haren onder de douche om te voorkomen dat je je lokken kapot kamt. Of je nu stijl of krullend haar hebt.
 • Blondeer jij je haar net zoals ik? Probeer dan eens producten met proteïne. Mijn haar pluist een stuk minder sinds ik dit doe.

Fijne shampoo zonder sulfaten

Dat je geen shampoo met agressieve sulfaten nodig hebt om je haar te reinigen heb ik de afgelopen maanden gemerkt. Mijn zoektocht naar een écht fijne shampoo zonder sulfaten heeft wel wat voeten in aarde gehad maar ik heb er één gevonden: de KeraCare 1st Lather Sulfate-free Shampoo.

Sowieso is KeraCare een fantastisch merk dat een aantal CG proof producten in haar assortiment heeft. Ik ontdekte KeraCare via de webshop Haarspullen.nl waar ze een speciale afdeling hebben met alleen maar CG proof producten vindt. Handig als je geen zin hebt om ingrediëntenlijsten door te spitten!

Fijne shampoo zonder sulfaten

KeraCare 1st Lather Sulfate-free Shampoo

De KeraCare 1st Lather Sulfate-free Shampoo is een dieptereiniger maar dan zonder sulfaten. Hij verwijdert oliën, vuil en resten van stylingsproducten zonder natuurlijke oliën mee te nemen en dat merk ik ook echt aan mijn haren. Die glanzen namelijk mooi en zien er gezond uit, zonder dat ze vet aanvoelen. Extra enthousiast ben ik omdat de shampoo heerlijk ruikt, proteïne hydrolyzed wheat protein bevat en minder dan een tientje kost. Aanrader dus!

KeraCare 1st Lather Sulfate-free Sha

KeraCare Natural Texture Honey Shea Co-Wash

Zeg je CG, dan zeg je ook co-wash; ofwel een reinigende conditioner. Deze manier van het reinigen van je haar is nóg milder. Uiteraard bevat de KeraCare Honey Shea Co-Wash geen sulfaten en heeft ‘ie de structuur van een conditioner. Dit komt door de natuurlijke ingrediënten zoals honing, shea Butter, argan en castor olie. De co-wash heeft een fantastische shea boter geur en maakt mijn haar zijdezacht. Je hebt geen conditioner meer nodig en ook een leave-in kan ik overslaan als ik hiermee mijn haar was.

KeraCare Natural Texture Honey Shea Co-Wash review

KeraCare Style Essential Oils

Tot slot heb ik ook de KeraCare Style Essential Oils toegevoegd aan mijn vaste haarroutine. Dit is een mix van natuurlijke oliën met een fan-tas-tische kokosgeur. Hij is vrij zwaar dus ik gebruik maar 1 of 2 druppeltjes om mijn haar te stylen en zelfs dan ruik je steeds de heerlijke geur. Als ik mijn haar dieper wil verzorgen gebruik ik deze olie ook als ‘hot oil treatment’. Dan breng ik een grotere hoeveelheid aan op mijn haar, bedek het met een warme handdoek en laat het goed intrekken. Heerlijk!

KeraCare 1st Lather Sulfate-free Shampoo review

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. 8 januari 2021 / 22:52

  Wat een fijn artikel! Ik ben van plan ook op een mini CG-avontuur te gaan. Ik heb net een setje (Flora & Curl) besteld bij een webshop met alleen maar CG-proof producten. Ik ga het gewoon eens proberen om te zien of het wat voor mij is. Ik ben mijn haar momenteel behoorlijk zat, helpt natuurlijk ook niet mee dat we nu niet naar de kapper kunnen . Maar het pluist erg en glanst niet meer. Het ziet er vaak dof uit. Deze week gebruikte ik het Long Hair don’t care masker van Kruidvat, dat ik na het lezen van jouw artikel had gekocht. Ik gebruik het meestal om het lange haar van mijn dochter kambaar mee te maken. Maar wilde het ook een keer proberen. En wat een verschil!! En dat van 1x gebruiken. Mijn haar glansde gewoon! Maar ik had er wel flut-krullen mee. Je kan niet alles hebben hihi. Dus ik ga het met de producten van Flora & Curl eens proberen. Benieuwd of dat een beter effect op mijn pluizige krullen heeft en er weer leven in te wassen is.

 2. 11 januari 2021 / 12:25

  Oh deze klinken heel erg fijn, ben er superbenieuwd naar, zowel voor mijn, lees steil, haar, als die van mijn vriend, heel veel krullen en waarbij ik probeer ook zo wat de juiste producten te zoeken om zijn krullen beter te accenturen. Ik ga er zeker eens voor kijken eens mijn voorraad op is 🙂