CH.V SmartFilm | Collageen tegen huidveroudering?

werkt CH.V Collagen firm

Collageendrankjes en supplementen zijn de laatste jaren immens populair. Is dit hét geheim voor een jonge, stralende huid? Ik nam op de proef op de som en heb de afgelopen periode CH.V SmartFilm gebruikt. In deze blogpost lees je daar meer over en vertel ik je hoe het nou zit met collageen en huidveroudering.

Collageen en huidveroudering, hoe zit dat precies?

Collageen is een lichaamseigen stof die belangrijk is voor je gezondheid. Het is vooral bekend om zijn effecten op de huid, omdat het je huid elastisch, strak en stralend houdt. Maar daarnaast is het ook belangrijk voor je spieren, botten en kraakbeen. Een belangrijke stof dus. Alleen, hoe ouder je wordt, hoe minder collageen jouw lichaam van nature aanmaakt. Dus je raadt het al; de afname van collageen is het begin van het verouderingsproces.

Niet voor niets is het verhogen van dit collageen dan ook zo populair. En hoe logisch klinkt het om dit van binenuit te doen? Dat kan in de basis door gewoon gezond te eten. Vis, kip, ei, bessen, boullion en cashewnoten bevatten bijvoorbeeld veel collageen. Maar eerlijk is eerlijk, we weten allemaal dat voldoende vitamines binnenkrijgen soms lastig is. Niet zo gek dus dat collageen drankjes en supplementen de laatste jaren zo populair zijn.

Heeft het zin om collageen te slikken?

Die vraag stelde ik mij voor ik me verdiepte in het slikken van collageen. Ik ben namelijk nogal nuchter en vaak sceptisch over dit soort ’trendgevoelige’ beautyoplossingen. Toch heb ik door de jaren heen ook genoeg goede verhalen gehoord die me nieuwsgierig maakten. Dus toen CH.V mij vroeg of ik het zelf eens wilde proberen was ik direct om.

effecten collageen

CH.V SmartFilm review

CH.V is een merk dat collageen supplementen verkoopt, maar dan nét even anders. Het zijn collageen films, die ik het best kan omschrijven als dunne velletjes die je aan de binnenkant van je want bevestigt, net voordat je gaat slapen. Het idee hierachter is dat de absorptie in je mondslijmvlies (de binnenwang) veel hoger is.

Dat klinkt voor mij erg logisch. Toen ik een paar jaar geleden een vitamine D te kort had kreeg ik van mijn arts ook supplementen voorgeschreven die ik op die manier moest innemen, omdat dat volgens hem beter was. De smartfilms bevatten naast collageen, vitamine C, hyaluronzuur en elastine. Geen gekkigheid, in principe bevat dit product alleen vitamines die van nature ook al in je lijf voorkomen.

collageen slikken
CH.V collageen
De CH.V SmartFilm kost €79,99. In deze verpakking zitten 30 dunne zakjes waarmee je een maand vooruit kunt

Toen ik de smartfilms voor het eerst zag moest ik denken aan nicotinepleisters, snap je wat ik bedoel haha? Het leek me onsmakelijk maar het was alles behalve dat. De smartfilms smaken naar een combinatie van citroen en munt. Heerlijk fris! Je plakt zo’n velletje aan de binnenkant van je wang, net achter je kiezen, en dan smelt het langzaam weg. Alsof je je tanden hebt gepoetst.

Ik vind de CH.V SmartFilms heel fijn in gebruik en absoluut een aanrader wanneer je extra collageen wilt innemen. Het bevat, in tegenstelling tot allerlei pillen, geen vulmiddelen of andere toevoegingen. Het zijn pure vitamines die snel door je lichaam worden opgenomen. Bovendien zijn veel collageensupplementen afkomstig van de huiden/hoeven van varkens en runderen, wat vaak van mindere kwaliteit is. CH.V maakt gebruik van collageen die afkomstig is van Japanse Tilapia-vis (dierproefvrij) en is in Europa goedgekeurd als supplement.

heeft het zin om collageen te slikken

Ik kan me voorstellen dat je nu heel benieuwd bent naar het effect. Voor mijn gevoel is mijn huid een stuk elastischer en voller maar dat kan ik helaas niet ondersteunen met foto’s. Het is puur een gevoel, of iemand anders het ziet vraag ik me dan ook af. Nu heb ik van nature (thank you mama!) weinig rimpels, daar kan het natuurlijk aan liggen. Bovendien viel me afgelopen week ineens op dat mijn nagels veel minder snel breken en sterker zijn. Of het écht zin heeft om collageen te slikken vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Maar collageen is belangrijk voor je algehele gezondheid, niet alleen je huid en voor mijn gevoel kan af en toe een extra dosis zeker geen kwaad.

Wil je meer weten over CH.V? Klik hier voor de website van het merk. Mocht je het zelf willen proberen, dan heb ik nog een leuke kortingscode voor je. Met de code ‘beautyopinie’ krijg je 15% korting.

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 9 juni 2021 / 06:24

  Interessant! Ik moest even twee keer lezen, want je schrijft een keer ‘wand’ en een keer ‘want’, in plaats van wang;-) Ik dacht; wat bedoelt ze nou, haha! Ik heb me toevallig laatst ook helemaal verdiept in collageen. Ik lees ook goede verhalen over het gebruik van supplementen. Smeren met crèmes met collageen schijnt niets echt iets te doen. Zelf heb ik gelukkig nog geen last van een verslapte huid. Wel wat rimpels op mijn voorhoofd, ai!

  • Natascha
   Auteur
   9 juni 2021 / 06:35

   thnx voor je scherpe blik! Heb het direct even aangepast, anders krijg je er inderdaad een heel ander idee bij 😉

 2. 9 juni 2021 / 06:35

  Ik heb deze ook mogen proberen was ook zeer tevreden, vond de smaak wel wat heftig in het begin, net of je een tandpasta klodder in je mond hebt haha 😉