Waarom is de Chanel Le Volume mascara zo populair?

Chanel Le Volume mascara review

Vandaag heb ik weer een blogpost in de categorie ‘is het de hype waard’ voor je. Deze keer is het de beurt aan de (al járen!) populaire mascara van Chanel. Maar waarom is de Le Volume de Chanel mascara zo populair? Is ‘ie echt zo fijn? Dat lees je in deze review.

Chanel Le Volume mascara review

Mijn Chanel Le Volume mascara review liet lang op zich wachten, want deze mascara is niet goedkoop. Toch is ‘ie al járen en járen populair. Omdat ik graag mythes ontkracht bestelde ik ‘m laatst toch een keer, voor 42 euro (6 gram). Ik ging voor de volume én krul uitvoering want hé dat is toch wat we allemaal willen?

Toen ik de Chanel Le Volume mascara uit z’n verpakking haalde trok ik in eerste instantie een beetje een beteuterd gezicht. Geen poespas; geen luxe of mooie verpakking. Gewoon een zwarte, minimalistische huls met daarop de letters van Chanel. Ach, who cares. Als het effect op mijn wimpers maar wel fenomenaal is.

Waarom is de Chanel Le Volume mascara zo populair

De borstel van de Chanel Le Volume mascara is simpel en vrij dik. De haartjes zijn van plastic fibre en dat vind ik zelf altijd erg prettig. Je bereikt er veel lengte mee.

Le volume van chanel borsteltje

Le Volume mascara effect

En het effect? Daar ben ik enthousiast over! De mascara geeft inderdaad goed volume en krul en ook lengte(!), al moet ik daar wel moeite voor doen door meerdere laagjes aan te brengen. Bovendien is het borsteltje zo dik dat ik (onhandig als ik ben) regelmatig een laag mascara op mijn ooglid heb zitten. Meestal smeer ik er dan ook snel een beetje oogschaduw overheen haha.

chanel le volume mascara effect

Kortom: waarom is de Le Volume de Chanel mascara zo populair? Deze mascara geeft je wimpers meer volume, lengte en krul. Maar blown away ben ik niet. Ik heb best een paar kritiekpuntjes; zo is het borsteltje voor mij te dik en bovendien zit er aan het eind van een werkdag regelmatig mascara onder mijn ogen. Daarom is ‘ie voor mij prima maar geen holy grail. De Essence Princess mascara vind ik minstens zo fijn. En die kost drie euro.

Wil je de Le Volume de Chanel mascara kopen? Dat kan onder andere bij Ici Paris XL.

Heb jij ervaring met deze mascara?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 3 oktober 2022 / 09:11

  Na het lezen van jouw review is voor mij persoonlijk de hype in ieder geval NIET waard . Vind ‘em ook zwaar overprized en het resultaat is niet heel bijzonder zo te horen. Zijn zat mascara’s die veel goedkoper zijn en betere resultaten geven. Ik blijf voorlopig bij mijn ‘simpele’ maar betaalbare L’Oréal mascara.

 2. 3 oktober 2022 / 19:33

  Yep al jaren en jaren gebruik ik deze van Chanel. Af en toe probeer ik een andere uit, maar ik kom altijd weer terug bij Le Volume. Ik koop de mascara tijdens actieweken, bijvoorbeeld 40% korting op mascara’s. Ik vind ‘m fantastisch! Hij doet voor mij wat hij moet doen 🙂 Ik heb ook nooit last van mascara onder mijn ogen, maar ik doe nooit mijn onderste wimpers.

 3. 4 oktober 2022 / 09:33

  Ik kocht net de nieuwe Chanel Noir Allure. Vind hem heel erg mooi, maar inderdaad ook prijzig, terwijl een minder dure mascara even goede resultaten heeft.

 4. Manuela
  5 oktober 2022 / 17:29

  Jaren geleden heb ik deze mascara ook een keer gekocht. Bij het aanbrengen dacht ik wow, volume/lengte heel erg mooi… maar al na een uur zat alles onder mijn ogen. Ik heb nog geprobeerd geen mascara op te doen op mijn onderste wimpers maar helaas, zelfde effect, vreselijke panda ogen kreeg ik ervan.