Review | Charlotte Tilbury Magic Cream en Magic Serum

Review | Charlotte Tilbury Magic Cream en Magic Serum

De Magic Cream van Charlotte Tilbury is al járen favoriet in mijn visagiekoffer. Het is een onwijs populair maar duur huidverzorgingsproduct. Ik gebruik ‘m al heel lang (in combinatie met het serum) en vertel je in deze review uitgebreid wat ik ervan vind.

Nummer 1 bestverkochte huidverzorging in Engeland

De verpakking van de Charlotte Tilbury Magic Cream vind ik zó chique! Het uitpakken is een waar cadeautje en het rosé goud heeft een luxe uitstraling. In Engeland is dit de nummer 1 bestverkochte huidverzorging. Maar wat is er zo bijzonder aan deze crème?

Charlotte Tilbury Magic Cream review

Zelf ben ik geïntrigeerd door Charlotte Tilbury als visagist. Haar uitstraling is bijzonder charismatisch en haar style van opmaken boeit mij. Mijn visagiekoffer bestaat grotendeels uit producten van haar, zoals de Light Wonder Foundation en de Airbrush Flawless Finish Powder.

Zoals Charlotte Tilbury zelf zegt is de Charlotte Tilbury Magic Cream zo bijzonder vanwege de mix van huidverouderingsingrediënten, hyaluronzuur en bloemenextracten. Ook bevat het het ingrediënt BioNymph Peptide Complex , dat zorgt voor meer elasticiteit en het verminderen van rimpels.

Het eerste ingrediënt op de lijst is water. Jammer, want water is niet echt goed voor je huid. Hyaluronzuur en diverse oliën voeden je huid en brengen het in balans. Hyaluronzuur is een huideigen ingrediënt dat vochtverlies tegengaat. Door de combinatie met oliën van rozenbottel, kamille, citrus en ingrediënten als aloe vera en shea butter, voelt je gezicht zacht en soepel aan.

In het Elixer zitten vitamines verwerkt waardoor je huid meer zou moeten gaan stralen. In beide producten zie ik alcohol maar gelukkig ook verzorgende bestanddelen. Wat fijn is om te weten dat SPF15 is toegevoegd en dat Charlotte Tilbury niet op dieren test.

Mijn ervaringen met de Charlotte Tilbury Magic Cream

Als eerste breng ik de Magic Cream over mijn gereinigde gezicht aan. Handig om te weten trouwens is dat ik een vochtarme huid heb. Ik heb geen velletjes of droge plekjes in mijn gezicht. Wel heb ik last van grove poriën en pigmentvlekken.

Het nadeel van de Charlotte Tilbury Magic Cream vind ik toch wel dat de crème in een pot zit. Voor de hygiëne haal ik de crème er met een roestvrijstalen spatel uit. De crème voelt romig, maar niet té. Hij verdeelt makkelijk en laat zich mooi in de huid werken. Ik ruik een rozengeur, maar niet overheersend. De crème trekt snel in en mijn huid voelt soepel en glad aan. Ook merk ik meteen een subtiele ‘glow’ over mijn gezicht.

Mijn ervaringen met het Charlotte Tilbury Magic Serum Crystal Elixer

Daarna ga ik door met het serum. Hierboven zie je het effect na de crème én het serum. Wat me opvalt is het glowy effect. De geur kan ik niet heel goed thuisbrengen, maar ruikt wel fris en niet overheersend.

Het serum smeert fijn en mijn huid voelt gehydrateerd aan. Trekt goed in en heeft net genoeg ‘plak’ waardoor het ook als een goede primer door kan gaan. Wanneer ik geen make-up draag, en alleen de verzorging gebruik, verdwijnt het ‘plak’ gevoel gelukkig wel.

De producten van Charlotte Tilbury vind ik zo bijzonder omdat ze een lichtreflectie bevatten. Zodat je huid optisch straalt en glowy wordt, zonder vet of te glanzend te zijn. Dit zorgt er bij mij voor dat mijn huid er toch optisch stralender, frisser en minder moe uitziet.

Het resultaat

Is de Charlotte Tilbury Magic Cream fijn?

Ja, al met al ben ik fan! De manier waarop de crème en moisturizer intrekken en mijn huid toch een mooie boost geven (ook al is het optisch) maken dat ik positief ben. Ook al zijn de ingrediënten op lange termijn niet baanbrekend. Maar als primer vind ik het echt een blijvertje en snap ik wel waarom het een goed verkocht product is.

Op de langere termijn merk ik niet dat mijn poriën echt verfijnd zijn, ik minder rimpels heb of mijn huid veel strakker is. Om een krachtige werking te ondervinden van de genoemde ingrediënten die huidveroudering tegen moeten gaan, zouden ze in hogere concentraties of hoger op de ingrediëntenlijst aanwezig moeten zijn. Tel daarbij op dat de crème in een pot zit en zo waardevolle vitamines snel kan verliezen, blijft de vraag hoeveel ze dan echt doen voor je huid.

Heb jij een gevoelige huid? Let dan op de ingrediënten die kunnen irriteren zoals, rozenbottel en citrus en wees voorzichtig met deze producten.

Tot slot

De prijzen liegen er niet om 90 euro voor 50ml Magic Cream en 72 euro voor de Magic Elixer van 30ml. Gelukkig doe ik best lang met de producten. Ik ken geen enkel product dat zo’n mooie glow geeft. Mijn make-up blijft de hele dag mooi en foundations brengen moeiteloos aan. Of er betere crèmes te vinden zijn? Absoluut. Maakt het al zijn claims waar? Gedeeltelijk. Maar ik vind het toch magisch.

Ken jij deze producten? Welke huidverzorging gebruik jij?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 26 augustus 2020 / 11:36

  Ik vond de creme ook zalig maar erg duur voor de ingredienten inderdaad dat had best wat goedkoper gekunt 🙂 wil wel ook graag de ‘light’ versie eens proberen die er nu is van de creme.

 2. 26 augustus 2020 / 15:08

  Ik heb nog niks van dit merk, maar ik me er binnenkort eens echt in gaan verdiepen. Ik ben namelijk echt dol op die prachtige glow!

 3. 27 augustus 2020 / 07:56

  Ik heb tot nog toe eigenlijk alleen make-up van Charlotte Tilbury gebruikt, daar was ik wel heel enthousiast over. In de skincare van het merk heb ik me nog niet zo verdiept. Ik denk trouwens dat water in cosmetica niet zozeer ‘niet goed’ is voor je huid, het ‘doet’ natuurlijk alleen verder niets voor je huid;-)

 4. 28 augustus 2020 / 08:13

  Heel benieuwd ben ik naar deze producten. Charlotte Tilbury is echt 1 van mijn favoriete merken als het gaat om make-up!

 5. 28 augustus 2020 / 19:30

  Ik heb al zoveel over de producten van Charlotte Tilbury gehoord, voornamelijk goede verhalen, maar heb er zelf nog geen ervaring mee. Ik heb vooral veel gelezen over de make-up producten, maar eigenlijk nog niet zoveel over de gezichtsverzorging. Maar het klinkt erg goed, al vind ik het wel vrij prijzig. Momenteel gebruik ik een dagcrème van Paula’s Choice, die ik inmiddels voor de 2e (of was het alweer de 3e ?) keer heb gekocht.

 6. Denise
  8 mei 2021 / 11:11

  Gewoon kut bedrijf nooit bestelling doen op de officiële site. Ik heb geen mail of iets gekregen van de bestelling en geen enkele mail terug op mijn vele mails.

  Ben wel me geld kwijt