Mama | Wat neem je mee als je met een baby of peuter op vakantie gaat?

Mama | Wat neem je mee als je met een baby of peuter op vakantie gaat?

Uit de vele privé berichtjes die ik van jullie kreeg bleek wel dat veel mama’s het een dingetje vinden: zomervakantie met je baby of peuter! Inmiddels heb ik voor de derde keer het voor elkaar gekregen om onze koffer weer tot de nok toe te vullen haha. Ik heb dit jaar bijgehouden wat ik allemaal heb ingepakt, heb alle overbodige spullen eruit gelaten om zo effectief mogelijk op vakantie te gaan met een baby of peuter. Het lijstje dat ik dit jaar heb gemaakt deel ik met je, misschien heb je er wat aan!

Elke vakantie is natuurlijk anders. Ga je kamperen? Dan heb je heel wat andere spulletjes nodig dan wanneer je een all-in vakantie naar een warm land hebt geboekt. Deze blogpost bevat de items die ik handig vond om mee te nemen toen Tess 8 maanden oud was, en met 20 maanden. Wij gingen naar een appartement waar de meeste basisvoorzieningen wel aawezig houden, dus hou dat even in gedachten bij het pakken van je koffer.

Wat neem je mee als je met een baby of peuter op vakantie gaat?

Kleding

Welke kleding je meeneemt hangt natuurlijk af van je bestemming. Ik vind het prettig om naar een zonnige bestemming ruim rompertjes mee te nemen, zodat Tess verder niet zoveel aan hoeft. Haar zware schoentjes trek ik haar tijdens het reizen aan, in de koffer doe ik haar slippers. Haar zomerjasje trek ik haar ook aan en verder neem ik 1 vestje mee. Drie paar sokjes voor 1.5 week, een zonnehoedje en een hydrofiele slaapzak omdat die weinig ruimte inneemt. Heb ik ruimte over? Dan neem ik een reserve exemplaar mee. Net zoals een badjasje voor bij het zwembad.

 • rompertjes
 • Korte broeken
 • Lange broeken
 • T-shirtjes
 • Vestje
 • Trui
 • Sokjes
 • Schoentjes (één paar dichte en 1 paar slippers/waterschoentjes)
 • Zonnehoedje en een zonnebril
 • Hydrofiele slaapzak
 • Badjasje

Baby en dreumes verzorging

  • Als er één ding is wat ik in gedachten houdt bij het pakken van de koffer dan is dat op onze plaats van bestemming ook alles gewoon te koop is. Ik neem dan ook geen 2 pakken luiers mee maar een stuk of 15-20 voor de eerste dagen, waarbij ik er ook een stuk of 8 in de handbagage stop, in het geval van you never know. Net zoals een hydrofiele doek, billendoekjes en eten en drinken. Tot nu toe mocht Tess haar flesje water altijd mee door de douane en toen ze 6 maanden was nam ik voor de zekerheid ook wat potjes mee. Een opwarmer laat ik thuis, in vrijwel elk eettentje (of MCDonalds desnoods) willen ze dit wel voor je warm maken hoor. En op plaats van je bestemming kun je ze ook gewoon kopen. Check anders nog eens mijn blogpost over

tips voor vliegen met een baby

  .

 • Hydrofiele doeken
 • Luiers en billendoekjes voor een dag of 4 (neem er niet te veel mee; in het buitenland verkopen ze dit ook!)
 • Dun luiermatje
 • Shampoo
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Beddengoed als dit niet aanwezig is op je vakantiebestemming
 • Knuffeltje
 • Eten en drinken en flesjes
 • Vitamine D
 • Zonnebrandcrème
 • Zwembandjes
 • Speen

Onderweg

Ga je met de auto? Dan is een autostoeltje natuurlijk onmisbaar. Tijdens onze eerste vliegvakantie vervoerden we Tess in de maxicosi, waardoor we ook op onze bestemming geen autozitje hoefden te regelen. Mijn draagzak heb ik ook altijd bij me, voor die momenten dat je geen buggy bij je hebt. Om Tess te entertainen neem ik altijd wat blokken mee die zij in en uit elkaar kan stapelen. Die nemen weinig plek in, in je handbagage, en je kindje is er lekker zoet mee.

 • Autostoeltje of maxicosi
 • Buggy of draagzak
 • EHBO setje met hierin ook een middeltje tegen insecten
 • Een klein setje speelgoed, een blokkendoos doet het hier altijd goed!

Et voila! Bon voyage! Mis jij nog wat in deze lijst?

Flat lay view of toddler diaper bag essentials on a wooden table via Shutterstock.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 18 juni 2018 / 05:49

  Handige tips! Ik heb mijn paklijst ook al klaar. Ben zo benieuwd de eerste x

 2. 18 juni 2018 / 11:01

  Wat een onwijs leuke post!!! Ik ben dat wel geen mama, maar ik vind het wel super leuk om dit soort blogposts te lezen <3

 3. YuSt SoMe
  19 juni 2018 / 20:02

  Ik heb er eerlijk gezegd nooit zo bij stil gestaan. Natuurlijk wel de pleisters, schone kleding en verder dacht ik altijd, wat ik mis kan ik ook daar kopen.