Review | De veelbesproken Lidl Cien Cellular Beauty producten

Cien Cellular Beauty review

EINDELIJK is ‘ie daar hoor: mijn Cien Cellular Beauty review. De veel besproken crèmes van Lidl die een dupe van het dure La Prairie zouden zijn. In deze blogpost vertel ik je wat ik daarvan vind en wat mijn ervaringen met deze producten zijn.

Cien Cellular Beauty review

Deze review wil ik al een jaar of twee schrijven: sinds overal in het nieuws verscheen dat Lidl spotgoedkope crèmes verkoopt die lijken op die van het prachtige (maar dure!) merk La Prairie.

Waarom ik er als skincare junkie zo lang mee gewacht heb? Elke keer waren de producten uitverkocht en toen ik ze wel eindelijk in handen had zag ik ingrediëntenlijsten bomvol parabenen, en ook van de rest werd ik niet echt vrolijk. MAAR mijn nieuwsgierigheid bleef. Nu Lidl haar schappen weer gevuld heeft met een nieuwe voorraad Cien Cellular Beauty (en er ook nieuwe producten aan heeft toegevoegd) besloot ik ze toch eens te kopen om er deze review over te schrijven.

La Prairie VS Cien van Lidl

Mijn ervaringen met crèmes van Lidl

De Lidl Cien Cellular Beauty lijn bevat een dagcrème, glow moisturizer, nachtcrème, serum, oogmousse en een handcrème. Ik kocht de glow moisturizer, het serum en de nachtcrème omdat ik daar het meest benieuwd naar was. Bovendien bevatte de dagcrème parabenen en een zonnefilter die ik liever vermijd, vandaar dat ik hem heb laten liggen.

Cien Cellular beauty serum | €3,99

De basis van mijn beautyroutine: een serum. Dit Cien Cellular beauty serum kun je onder de dag- of nachtcrème aanbrengen en is heel licht van structuur. Hij smeert makkelijk uit, trekt snel in en is bovendien een fijne basis onder mijn make-up. Er zitten veel verzorgende en vocht inbrengende ingrediënten in en het heeft een frisse en fijne geur.

Cien serum van Lidl review
Cien serum lidl ervaringen

Cien glow moisturizer | €3,99

De Cien glow moisturizer is één van de producten die Lidl het afgelopen jaar heeft toegevoegd aan deze veelbesproken productlijn. Hij bevat, in tegenstelling tot de dagcrème, geen SPF maar wel licht reflecterende deeltjes die zorgen voor een bijzondere glow. Dat effect lijkt in het begin wat heftig maar als je hem uitsmeert blijft een natuurlijke glow over. De crème is licht van structuur maar wel behoorlijk voedend. Er zitten dan ook veel verzorgende ingrediënten in. Ook handig om te vermelden: de moisturizer bevat geen parabenen maar wel dimethicone en parfum.

Cien Glow moisturizer review
Cien Glow moisturizer ervaringen

Cien cellular beauty nachtcrème | €3,99

Tot slot heb ik ook de Cien Cellular beauty night cream gekocht om in de nacht mijn huid extra te verzorgen. Deze crème is voller en trekt minder snel in maar écht vet vind ik hem zeker niet. Hij bevat allerlei verzorgende ingredienten, natuurlijke extracten, sheaboter, dimethicone, vet alcohool en parfum. Mijn huid voelt als ik deze crème gebruik heerlijk zacht aan, fijn!

Cien Beauty cellular dagcreme review
nachtcreme van lidl ervaringen

Cien van Lidl vs La Prairie

Laat ik voorop stellen dat ik helaas geen ervaring heb met de producten van La Prairie en dus niet uit eigen ervaring kan oordelen of deze producten te vergelijken zijn en je het dus een dupe kunt noemen. Wat ik wel weet is dat La Prairie in haar producten gebruik maakt van een celeigen concentraat dat ook in de luxe producten van SBT Cosmetics zit, een merk waar ik wel uitgebreide ervaring mee heb.

Als ik die ervaringen naast de ingrediëntenlijsten van de crèmes van Lidl en La Prairie leg dan vind ik de Cien Cellular Beauty producten geen één op één dupe. Er zitten zeker een aantal dezelfde bestanddelen in maar dat zie je wel vaker. Het zijn vooral veel verzachtende ingrediënten en het zegt ook niet zoveel over de hoeveelheid werkzame stoffen.

Zijn de Cien Cellular Beauty nou echt zo bijzonder?

Nee, wat mij betreft hebben we hier te maken met een knap staaltje marketing. Maar dat neemt niet weg dat dit fijne smeersels zijn die ik best prettig vind. Niet heel bijzonder maar prima en ze hebben bovendien een prijskaartje dat veel mensen aan zal spreken.

Ik heb deze producten zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. VWillemse
  21 december 2020 / 08:35

  Lang geleden ook een keer gekocht, en ook meteen de hele lijn.
  Maar het is inderdaad niet meer dan gewoon òke.
  De dag en nacht creme zit in een potje helaas en ik kan niet goed tegen parfum als het om gezicht’s producten gaat.
  Ik heb alles aan mn schoonmoeder gegeven uiteindelijk.
  En die was er wel erg content mee hahaha.

 2. 21 december 2020 / 09:13

  Wat jammer dat ze niet helemaal top zijn!

 3. 21 december 2020 / 20:21

  Heel eerlijk gezegd was ik zelf niet zo nieuwsgierig naar deze lijn en had ik er zelf al een beetje het gevoel bij dat het marketing trucage was. Je schrijft trouwens onder het kopje: “Mijn ervaringen met crèmes van Lidl” dat je de dagcrème hebt gekocht, maar je bedoelt uiteraard de nachtcrème. Later schreef je dat je de dagcrème had laten liggen dus ik heb het ff 2x moeten lezen hihi.

  • Natascha
   Auteur
   22 december 2020 / 12:58

   Heel goed dat je het zegt Deb, ik heb de tekst direct even aangepast 😉

 4. 22 december 2020 / 08:21

  Tja, het zijn natuurlijk ook eigenlijk geen producten die met elkaar te vergelijken zijn, lijkt mij dan. Mijn motto is altijd; ik denk zeker niet dat een crème van honderd(en) euro’s beter is, maar van een crème van een paar euro kun je ook niet verwachten dat het een top product is;-)

 5. 22 december 2020 / 18:30

  Fijn zo’n eerlijke review over deze gehypte collectie

 6. 23 december 2020 / 14:08

  Ik had nog niet gehoord van deze producten, of de vergelijking met La Prairie. Fijne review, bedankt om te delen.

 7. Mike
  10 maart 2021 / 14:30

  Stomme idioten heb doos watt3nstaafjes gehaald.na uit de tas gehaald hebben vallen al die staafjes uit de doos. Moet veel steviger gemaakt worden die deksel

 8. Harald
  18 december 2021 / 11:59

  Jammer dat er niet op de verpakking of in dut artikel wordt vermeld of deze serie voor vrouwen of ook voor mannen is.

  • Natascha
   Auteur
   18 december 2021 / 18:55

   Hoi Harald, het is ook niet specifiek voor mannen of vrouwen. Gewoon gebruiken dus als je het een fijne creme vindt. Ongeacht je sekse 😉