Review | Vegan zonnebrandcrème van Lidl

Cien zonnebrandcreme van Lidl

De Vegan zonnebrandcrème van Lidl is uitgeroepen door de consumentenbond als beste koop 2022 en valt ook in de categorie ‘groene keuze’. Natuurlijk moest ik daarom deze Cien zonnebrand vegan voor je uitproberen en ik verklap alvast dat dit een enorme budgettip is. In deze review lees je er alles over.

Cien zonnebrand vegan

Vegan zonnebrandcrèmes zijn onwijs populair (lees ook even mijn blogpost van eerder deze maand) en dat is niet zomaar. Niet alleen willen veel mensen minerale zonnebrandcrème gebruiken vanwege de ingrediënten die wij zelf op ons lijf smeren, steeds meer mensen maken deze keuze ook vanwege het milieu.

Van de chemische zonnefilters Octinoxate en Oxybenzone is bekend dat ze schadelijk zijn voor het zeeleven; met name voor het koraal. Om die reden zijn zonnebrandcrèmes met die ingrediënten op Hawai ook al verboden. Ga je dus op vakantie naar een land waar koraal te vinden is? En ben je van plan daar een duik in de zee te nemen? Let dan op welke zonnebrandcrème je smeert.

Een zonnebrandcrème zonder deze ingrediënten hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Lidl. De Cien Sun Love Your Planet zonnebrandcrèmes zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop 2022. En ik snap wel waarom!

vegan zonnebrand lidl

Cien Sun Vegan zonnebrandlotion SPF30

Speciaal voor je lijf verkoopt Lidl twee vegan zonnebrandcremes, in een factor 30 en een factor 50. Op aanraden van mijn dermatoloog gebruik ik al járen factor 30 omdat ik daar prima beschermd mee de zon in kan. De creme heeft een fijne, milde geur (er zit dus een kleine hoeveelheid parfum in), smeert heerlijk uit, trekt snel in en laat geen witte waas achter. En dan te bedenken dat ik voor deze tube met 150 ml inhoud maar €4,69 betaalde.

Vegan zonnebrandlotion SPF30 lidl review
ingredienten

Speciaal voor je gezicht heeft Cien Sun de Love Your Planet suncream for face and chest. Deze is alleen maar in een SPF 50 variant verkrijgbaar en zit in een tube met 50 ml inhoud. Ook hier betaalde ik nog geen vijf euro voor en daarvoor kreeg ik een product waar ik erg enthousiast over ben. De creme smeert fijn uit, is absoluut niet vet en doet het zelfs goed onder mijn make-up.

Vegan zonnebrandlotion SPF50
ingredienten -2

Is Cien zonnebrandcrème goed?

Wat mij betreft zeker! Van deze vegan zonnebrandcrème van Lidl heb ik inmiddels meerdere tubes gekocht, keurig netjes ingepakt in de koffers om mee te nemen richting Frankrijk. Zowel de zonnebrandcrème voor het gezicht, als die voor de rest van je lijf zijn erg fijn in gebruik. Beiden smeren goed uit, trekken snel in en laten geen witte waas achter.

Ben jij dus op zoek naar een vegan zonnebrandcrème zonder de chemische zonnefilters Octinoxate en Oxybenzone of microplastics die het koraal kunnen aantasten? Dan is de Cien zonnebrand vegan een absolute aanrader!

Review Cien zonnebrandcreme van Lidl
links de vegan zonnebrandcreme SPF 50 voor het gezicht – rechts de zonnebrandlotion SPF30
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.