Review | Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm

Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm review

Toen we een paar weken geleden nog volop in lockdown zaten ging ik online op zoek naar een nieuwe crème om mijn huid tijdens de koude wintermaanden mee te verzorgen. Ik spitte meerdere ingrediëntenlijsten door en kwam al snel uit bij de Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm. Vandaag review ik ‘m voor je.

Mijn ervaringen met Clarins

Ik geloof dat er nog nooit een product van het merk Clarins is geweest dat me teleurstelde. Clarins heeft veel mooie producten in haar assortiment die fijn zijn voor je huid én de planeet. Dat ik bij het merk uitkwam toen ik op zoek was naar een nieuwe bodylotion met mooie ingrediënten is dan ook niet zo gek. In no time lag de Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm in mijn winkelmandje.

ClarinS Aromaphytocare Tonic Moisturizing Balm

Dit is niet zomaar een bodylotion, het is een hydraterende balsem. Ééntje die je lichaam verzorgt op basis van ginseng en appelzaadolie voor het hydrateren, revitaliseren en bevorderen van de soepelheid en egaalheid van je huid. Voor deze tube van 200 ml betaalde ik 44 euro.

review Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm

Ingrediënten

In de INCI ingrediëntenlijst van deze balsem vind je veel verzachtende bestanddelen zoals sheaboter, kokosolie, siliconen, vet alcohol, glycerine en allerlei aromatische extracten zoals geranium, pallisanderhout, munt en rozemarijn. Er zitten geen parabenen of minerale oliën in.

ingredienten clarins tonic balsem

Geur en werking

Wat me als eerste opviel toen ik de tube opende was de geur, ik vond ‘m echt enorm heftig. Een natuurlijke geur die ik het best kan omschrijven als een mix van mint, rozemarijn en lavendel. Je ruikt hem na het aanbrengen zeker nog een paar uur en eerlijk gezegd vind ik dat niet prettig. Normaal gesproken kan ik natuurlijke geuren wel waarderen maar deze vind ik te intens. Wat wel weer fantastisch is, is de werking van de bodybalm. Hij is niet vet, trekt snel in en is toch mega voedend.

voedende balsem van Clarins

En, is ‘ie de moeite waard?

Nou, laat ik beginnen met dat het nadeel van een beautyproduct online bestellen is dat je de geur niet kunt ruiken. Ik kon ook nergens een uitgebreide Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm review vinden (daarom begon ik dus ooit m’n eigen blog haha) en op basis van de omschrijving verwachtte ik een frisse, wellness achtige geur. Dat is me tegengevallen, hij is erg heftig.

Ook na een paar weken smeren kan ik er nog maar niet aan wennen; ik vind het echt niet lekker. Dat ‘ie wel een paar uur blijft hangen werkt dan niet mee. Dat is natuurlijk super persoonlijk. En jammer, want hij smeert écht heel fijn uit en maakt mijn huid fantastisch zacht.

Clarins Baume hydratant Tonic moisturizing balm ervaringen

Heb jij ervaring met de Clarins Tonic Moisturizing Balm?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 21 februari 2022 / 09:57

  Ik ben nu wel benieuwd naar de geur eigenlijk;-) Ik ben ook een mega Clarins fan en tot nog toe heb ik eigenlijk nog geen ‘slechte’ ervaringen gehad met het merk. Ik zou een product als dit ook deels gebruiken vanwege de lekkere geur en als die dan toch stiekem een beetje tegenval (of niet is zoals je verwacht had) is dat wel jammer inderdaad. Fijn dat de textuur wel prettig is.

 2. 1 maart 2022 / 07:41

  Toevallig las ik vandaag in de ELLE dat deze balm een beauty award had gekregen waardoor ik nieuwsgierig was geworden. Ze noemen de geur in dat artikel letterlijk “een feest voor de zintuigen”. Smaken verschillen, dat is een ding dat duidelijk is . Ik ben nu wel heel benieuwd geworden want ik denk dat ik de geur wel kan waarderen (maar voor de zekerheid ga ik ‘em wel eerst in de winkel ruiken ) en waarschijnlijk de werking ook wel als ik jouw artikel lees.

  • Natascha
   Auteur
   2 maart 2022 / 13:47

   Ik begin mezelf ineens ook ernstig af te vragen of mijn verpakking misschien niet bedorven is geweest….. Ga ik checken en kom ik op terug!