Cocosolis minerale zonnebrandcrème

cocosolis natural sunscreen lotion review

Omdat jullie massaal via Instagram vroegen om reviews van minerale zonnebrandcrèmes heb ik er de laatste tijd een hoop uitgetest. Dat ging ook prima want het is volop zomer in Nederland. De laatste crème waar ik me mee insmeerde om mijn huid tegen de schadelijke straling van de zon te beschermen is van Cocosolis. Kijk je mee naar deze Cocosolis natural sunscreen lotion review?

Cocosolis natural sunscreen lotion review

Cocosolis is een merk dat ik leerde kennen via Notino.nl, een website waar ik regelmatig beautyproducten koop. Cocosolis is een merk dat natuurlijke producten verkoopt, veelal op basis van olie. Van bodyolie tot oliescrubs en van bodybutter tot zonbescherming. In die laatste categorie bestelde ik de Natural Sunscreen Lotion met SPF 30. Voor deze (super leuke!) flacon met 100ml betaalde ik 34 euro.

Cocosolis minerale zonnebrandcrème review

Als ik de ingrediëntenlijst van de Cocosolis natural sunscreen lotion bekijk valt me op dat de lijst heel erg kort is. Ik zie zonnebloemolie, de minerale zonnefilter zinkoxide die beschermt tegen UVA- en UVB-straling (non-nano) en verder valt mijn oog op cocosolie, sheaboter, cacao, duindoorn, zonnebloemolie, bijenwas en vitamine E.

ingredienten Cocosolis natural sunscreen lotion

Dat deze zonnebrandcreme alleen (non-nano) minerale zonnefilters bevat viel me gelijk op toen ik de substantie voor het eerst op mijn lijf smeerde. De substantie is vrij dik en smeert niet makkelijk uit. Op de foto’s hieronder zie je van links naar rechts hoe de crème uitsmeert. Eerst zie je een lichte witte waas maar die verdwijnt vrij snel. Wat overblijft is een glimmende olielaag. Mijn huid voelt lekker zacht en gevoedt aan.

Maar is deze zonnebrandcrème van Cocolis ook fijn?

Mwah, ik ben niet zo’n fan. De zonnebrandcrème is vrij dik en voelt een beetje stroef aan. Het is soms moeilijk uitleggen via een beeldscherm maar ik kan het het best omschrijven als ‘het blijft op mijn huid liggen’ en ik heb het gevoel dat ik dat wil uitsmeren. Je blijft een lichte witte waas zien, hoe goed je de creme ook uitsmeert. Bovendien is de geur ook niet wat ik ervan had verwacht. Ik gokte op en lekkere kokosgeur maar niets is minder waar. De geur is een beetje chemisch en muf door elkaar.

Tot nu toe ben ik niet verbrand terwijl ik de zonnebrandcrème van Cocolis smeerde maar omdat ik hier mijn twijfels bij had heb ik gezorgd dat ik ruim voldoende smeerde en ook op tijd weer bijsmeerde.

Al met al ben ik dus niet erg enthousiast en gaat deze tube niet mee op vakantie naar Frankrijk. Bummer, ik zou ‘m dus ook zeker niet opnieuw kopen en/of aan je aanraden. De Cien Sun vegan zonnebrandcrème is een stuk fijner. En goedkoper!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 28 juli 2022 / 08:27

    Ik vond de verpakking al leuk toen ik je artikel opende, maar jammer genoeg niet zo een goede ervaring dus ga me er toch niet aan wagen dan. Ben ook geen fan van een witte waas.