Collistar Magic Drops speciaal voor je lichaam en benen

Collistar Magic Drops lichaam en benen review

In deze Collistar Magic Drops lichaam en benen review vertel ik je over mijn ervaringen met deze uitvoering van de populaire zelfbruiner van Collistar. Werkt ‘ie net zo fijn als de zelf bruinende druppels voor het gezicht?

Collistar Magic Drops ook voor benen en lijf

Één van mijn meest gelezen blogposts ooit is de Collistar Magic Drops review. Het is een enorm populaire zelfbruiner voor het gezicht waar ik al járen fan van ben. Vooral omdat de kans op vlekken erg klein is. Je mengt namelijk een paar druppels met je favoriete dagcrème en bouwt in een paar dagen geleidelijk een tintje op, terwijl het ook a la minute een subtiel bronzing effect geeft.

Collistar heeft naast de Magic Drops die speciaal voor je gezicht zijn ontwikkeld, ook de Magic Drops Body-Legs Self-Tanning Concentrate in haar assortiment. De naam zegt het al; Magic Drops ook voor benen en lijf. Het is een zelfbruinende emulsie voor je lijf en benen. Vraag me trouwens niet waarom het ‘voor benen én lijf’ heet. Mijn benen zijn onderdeel van mijn lijf, of zou ik daar de enige in zijn?

Collistar Magic Drops ook voor benen en lijf

Collistar Magic Drops lichaam en benen review

De Magic Drops Body-Legs Self-Tanning Concentrate (de officiële naam) zit in een flacon met 125 ml inhoud en daarvoor betaal je rond de 25 tot 30 euro. De prijzen variëren nogal dus even Googlen loont écht de moeite. Een fijne pompflacon waarmee je heel gemakkelijk een paar druppels kunt doseren om toe te voegen aan je favoriete bodylotion.

Collistar Magic Drops lichaam en benen ervaringen

Als ik de INCI ingrediëntenlijst bekijk zie ik water, glycerine en daarna DHA. Dat is een stof afkomstig uit suikerbieten of suikerriet die ervoor zorgt dat de rode cellen van je huid bruin kleuren. Verder spot ik wat minerale olie, uitdrogende alcohol, parfum, de bacteriedodende stof Phenoxyethanol (een vervanger van parabenen) en ook nog verschillende soorten parabenen. Aloë Vera, pinda olie en maisolie vond ik ook nog verrassende ingrediënten.

ingredienten magic drops

Wat is nou het verschil tussen deze Collistar zelfbruiner en die voor het gezicht?

Tsja, dat vraag ik me ook af. Ik kan geen enkel verschil vinden tussen de Magic Drops Body-Legs Self-Tanning Concentrate en de Magic Drops Face Self-Tanning Concentrate, behalve dat de variant voor je lijf en benen in een grotere flacon zit. Of te wel; de Magic Drops voor het lijf en je benen is exact hetzelfde als die voor het gezicht. De structuur is hetzelfde, de druppels ruiken hetzelfde en het effect is ook exact hetzelfde.

Deze druppels meng je met je favoriete crème, waardoor je een subtiel effect krijgt

Collistar Magic Drops Body: aanrader of niet?

Ik ben echt razend enthousiast over het effect! Alleen, als skincarejunkie vind ik het ook prettig dat de ingrediëntenlijst er goed uitziet. En daar gaat het bij de Collistar Magic Drops voor je lichaam en benen mis. Ik zie veel uitdrogende ingrediënten en parabenen. Ik merk dat ook als ik de zelfbruiner aanbreng binnen 48 uur nadat ik mijn benen geschoren heb. Het prikt dan enorm. Overigens bevat de Collistar Magic Drops voor je gezicht dezelfde ingrediënten. Alleen toen ik mijn review in 2013 schreef was ik daar minder mee bezig (tijd voor een update?).

Samengevat: qua werking zeg ik dus: Ja, fan! Qua ingrediënten: Bummer, ik zoek nog even verder.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

 1. Willemse
  28 september 2022 / 08:46

  Misschien kan je Bondi Sands pure eens proberen?
  Ik gebruik het ook voor mijn gezicht, maar is een enorme tube en bedoeld voor je lijf.
  Parfum vrij, geen uitdrogende alcohol maar wel verzorgende ingrediënten.
  Word mooi egaal bruin en kost een fractie van wat je voor Collistar betaald (ook mijn oude favoriet maar ivm parfum ect overgestapt..)
  Te bestellen via Douglas.
  Is een grote witte tube met blauwe opdruk ‘PURE’