Low poo haren wassen met Elvive low shampoo

Elvive color vive low shampoo

Was jij je haren al op de low poo manier? Deze manier van haren wassen is de laatste jaren erg populair en dus springen steeds meer drogisterij merken hier op in. Een tijdje geleden spotte ik de Elvive low shampoo en die heb ik natuurlijk uitgebreid voor je getest!

Low poo je haren wassen

Ik heb een enorm gevoelige hoofdhuid en ben daarom de laatste maanden op zoek gegaan naar een milde shampoo. Eerst begon ik met shampoos die minder agressieve reinigers bevatten, de laatste tijd ben ik me gaan verdiepen in low poo. Dit betekent dat je je haren wast zonder agressieve reiniger maar als het ware alleen met een conditioner. Een soort verzorgende crème voor je haar!

Elvive low shampoo

De Elvive low shampoo zit in een handige pompverpakking van 400 ml. Dat lijkt misschien veel want de meeste shampoos bevatten maar 250 ml. Alleen als je nagaat dat je 10 tot 15 pompjes per wasbeurt nodig hebt? Dan kun je vast wel nagaan dat je die 400 ml ook echt wel nodig hebt.
Elvive color vive low shampoo
Elvive color vive low shampoo

De ingrediëntenlijst van deze shampoo vind ik super belangrijk want we willen natuurlijk geen agressieve bestanddelen! Die zie ik gelukkig ook niet terug. De reiniger die gebruikt is, is coco- betaine. Een hele milde reiniger en is afkomstig uit kokosvet. Verder zie ik onder andere kokosolie, vitamine E en meerdere natuurlijke oliën. Ook zit er een relatief kleine hoeveelheid parfum in de shampoo.
Elvive color vive low shampoo

Maar hoe werkt dat nu, low poo? Eigenlijk hetzelfde als een gewone shampoo, alleen schuimt de Elvive Color Vive Low Shampoo niet. Volgens Elvive heb je 10 tot 15 pompjes nodig die je aanbrengt op nat haar. Dames met lang haar hebben hier alleen denk ik niet genoeg aan, ik heb echt 15 tot 20 pompjes nodig. Je masseert de shampoo vervolgens in en brengt het aan vanaf je haar aanzet tot aan de punten. Vervolgens laat je de shampoo 3 minuten inwerken en spoel je het weer uit. That’s it!
Elvive color vive low shampoo

BeautyOpinie

Mijn eindoordeel? Ik vind de Elvive Color Vive Low Shampoo fijn! Het is in het begin misschien even wennen, zeker als je normaal schuimende shampoos gebruikt. Ben je daar eenmaal aan gewend? Dan weet je niet beter meer. Ik gebruik de Elvive low shampoo nu een paar maanden en mijn hoofdhuid is veel minder droog als daarvoor, jeukt minder en mijn haar voelt toch heerlijk schoon aan.

Was jij je haar op de low poo manier? En wat is jouw all time favoriete shampoo?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 1. Michelle
  13 november 2016 / 07:23

  Oh, heel nieuwsgierig geworden nu naar deze shampoo. Ik heb door het sporten, dat ik het niet red om mijn haar maar een paar keer per week te wassen. Soms is het gewoon dagelijks nodig, doordat ik enorm zweet! Ik wil echt heel snel een keertje naar Gronau om daar in te slaan, misschien kan ik deze ook wel op de kop tikken.

  Liefs!

 2. 13 november 2016 / 07:48

  Heel interessant!! Ik denk dat ik dit ook eens ga proberen.

 3. 13 november 2016 / 08:39

  Heb een keertje iets gelijkaardigs van Yves Rocher gekocht en was er best tevreden over. Ik gebruik het wel niet elke keer. Ik blijf toch liever gewoon shampoo en conditioner gebruiken.

 4. Babs
  13 november 2016 / 10:10

  Wat bijzonder dat Elvive dit heeft! Goh, dat zou ik best wel een keer willen proberen. Niet omdat ik een overgevoelige hoofdhuid heb (hoewel sommige shampoo’s wel jeuk opleveren) maar om te voelen hoe dat is.
  Ik ga ervan uit dat deze gewoon bij de drogist te koop is?

  • 13 november 2016 / 18:29

   Yes! Ik heb het er inderdaad niet bij gezet omdat deze shampoo algemeen verkrijgbaar is. Ik heb hem gewoon bij een grote drogisterijketen gekocht 🙂

 5. 13 november 2016 / 13:35

  Ik ben gewoon nog een traditionele wasser 🙂 dus eerst shampoo en dan conditioner maar lijkt me best eens goed om dit te proberen. Sommige shampoos krijg ik ook jeuk van dus bepaalde merken skip ik tegenwoordig al standaard.

  • 13 november 2016 / 18:30

   Dat was voor mij ook de reden om eens een shampoo zonder sulfaten te gebruiken. Misschien helpt jou dat ook?

 6. Hennie
  14 november 2016 / 07:44

  Ik moest even lachen om dat low poo. Had er hele andere beelden bij. Wat een fijne shampoo. Ik moet inderdaad ook even aan minder schuim, maar daar krijg je vast heel wat voor terug!

 7. 14 november 2016 / 08:20

  Ik had nog nooit van low poo gehoord (rare naam hoor, had er heel andere associaties bij “-) maar als ik dit zo lees, spreekt het me zeker aan. Ik ga dit zeker eens proberen.

 8. 14 november 2016 / 12:58

  Ik vind de low poo methode al heel lang interessant klinken, maar heb het nog nooit aangedurfd. Ik ben zo bang dat je, vooral in het begin, met een bos vet haar rondloopt. Maar daar had jij dus geen enkele last van, begrijp ik?

  • Natascha
   Auteur
   14 november 2016 / 14:28

   Hi Natasja, ik heb sowieso erg droog haar (restantje hormonen haha) en daarom heb ik juist deze shampoo gekocht! Het is in elk geval absoluut niet erger geworden, en mijn hoofdhuid is veel minder droog. Met mijn lange haar heb ik snel dat ik de klitten er niet uit krijg en dat mijn haar super droog aanvoelt maar dat heb ik met deze shampoo inderdaad dus niet 🙂 Kan je daar wat mee?

 9. 14 november 2016 / 13:49

  Nog nooit van gehoord eigenlijk, maar klinkt wel goed! Ik ga me er eens in verdiepen denk ik haha

 10. Monique
  24 april 2017 / 21:17

  Hoi! Sinds anderhalf week aan deze shampoo.. heerlijk! Alleen 1 probleempje: mn haar is heel erg snel vet. Binnen een dag. Wat doe ik niet goed? 🙁

  • Natascha
   Auteur
   25 april 2017 / 17:54

   Hoi Monique, Dat is niet fijn 🙁 Ik kan me haast niet voorstellen dat je iets verkeerd doet, want er valt niet zoveel verkeerd te doen. Kan het zijn dat het misschien geen geschikte shampoo voor jouw haartpe is? En heb je hier anders geen last van?

  • Dion
   29 april 2017 / 20:22

   Ik heb precies hetzelfde, ik gebruik de low poo nu twee weken maar mijn haar is ook binnen een dag vet. Mijn haar is de dag van het wassen heel zacht (fijn!) en ik heb geen geïrriteerde hoofdhuid meer (geen schilfertjes!) maar de dag erna is het vet.. Het ziet er nog niet heel vet uit maar voelt wel vet. Ik twijfel nu of ik terug ga naar normale shampoo of dat ik het nog even moet volhouden…

 11. Shana
  5 november 2017 / 09:51

  Super bericht! Maar toch snap ik iets niet. Je kunt namelijk ook de reinigde cremespoeling gebruiken, moet je dit dan na de low shampoo gebruiken of kan je de low shampoo gewoon gebruiken zonder de reinigde cremespoeling en wat is dan het verschil? Ik kan dit namelijk nergens vinden op internet. Dus als iemand het weet laat het me weten! 🙂

  • Natascha
   Auteur
   6 november 2017 / 07:37

   Hoi Shana, ik snap je verwarring! Het idee is natuurlijk inderdaad dat je geen conditioner nodig hebt 😉

 12. Kim
  2 maart 2018 / 15:14

  Hey,
  Super fijn en uitgebreid artikel. had alleen wel de vraag of je er snel vet haar door krijg mijn haar gaat met de shampoo van deze lijn van L’Oréal ( dus de Color vive shampoo) 2 maar zeker 3 dagen mee.
  Antwoord zou top zijn.

  • Natascha
   Auteur
   4 maart 2018 / 12:11

   Hoi Kim! Mijn haar kan ook niet langer mee dan 2 dagen hoor 🙂 Nu heb ik dat bij veel shampoos dus misschien zegt dat niet zoveel over de kwaliteit hiervan 🙂 Alleen als ik kijk naar shampoos die ik inmiddels nog meer heb getest kan ik je wel fijnere aanraden 🙂

 13. 9 mei 2018 / 08:40

  wat ik niet begrijp is dat er ook een low conditioner van Elvive is maar deze blijkbaar niet gebruikt hoeft te worden.