DA eigen merk zonnebrandcrèmes

Review Zonnebrandcrèmes van DA

Vandaag review ik de nieuwe zonnebrandcrèmes en aftersun van het DA eigen merk voor je. Producten die fysische én minerale zonnefilters bevatten en me hét ultieme luxe gevoel gaven.

Review | Zonnebrandcrèmes van DA

De afgelopen tijd verschenen hier al heel wat reviews van zonnebrandcremes en ook schreef ik meerdere blogposts over verschillende soorten UV-filters. Toen ik hoorde dat het DA eigen merk een luxe maar betaalbare lijn zonbescherming verkoopt was ik dan ook direct nieuwsgierig. Inmiddels gebruik ik de producten een maand of twee en vertel ik je er in deze blogpost meer over.

Mijn ervaring met zonbescherming van het DA eigen merk

Het assortiment van DA bestaat uit twee suncreams, twee lotions, zonneolie, een bescherming voor je gezicht en een aftersun. Ik laat je daar niet alles van zien. Een aantal producten bevatten namelijk zonnefilters die ik liever vermijd. Dat wil trouwens niet zeggen dat die producten slecht zijn (of deze goed!) het zegt iets over mij.

Zonnebrandcrèmes van DA

DA Sun cream met SPF 30 en 50

Wat vinden jullie van de vormgeving van deze tubes? Ik vind ze super mooi! Strak en luxe, als je niet beter zou weten zou je niet denken dat je hier te maken hebt met producten van ongeveer een tientje toch?

review da eigen merk sun cream

De DA zonnebrandcrèmes vatten een mix van fysische en minerale filters, waarbij ik alleen octocrylene even wil toelichten. Over deze filter is wat discussie maar ik kan geen bewijzen vinden dat ‘ie echt slecht is. Zelf gebruik ik deze filter momenteel dus wel op mijn lijf omdat hij erg stabiel is. Verder bevatten beide zonnebrandcrèmes oa. glycerine, alkyl benzoate, vettige alcohol, siliconen en parfum.

ingredienten zonnebrandcremes da eigen merk

Dat er parfum in deze zonnebrandcrèmes zit ruik je direct bij het openen van de flacon. WAUW! Parfum is natuurlijk niet echt goed voor je huid maar deze geur is wel waanzinnig lekker. Bovendien smeren de crèmes goed uit, trekken snel in en laten geen witte waas achter.

DA Sun cream met SPF 30 en 50

DA face fluid SPF 30

Voor je gezicht heeft DA een speciale fluid (€9,95) op de markt gebracht, in zowel een factor 30 als 50. Een handige pompflacon die hygiënisch in gebruik is en lekker zuinig aanbrengt. De zonnefluid bevat vrijwel dezelfde ingrediënten en dus ook een mix van fysische en minerale filters.

review DA face fluid SPF 30

De fluid is dun van structuur en brengt daardoor heel fijn aan op je gezicht. Hij werkt goed als basis onder mijn make-up en heeft een matterende werking. Hij laat geen witte waas achter en trekt snel in. Fijn!

DA face fluid SPF 30 review

Afsluiten met een luxe aftersun

Tot slot heb ik ook de aftersun balsem al een tijdje in huis. Deze kost €7,50 en zit in een fijne tube van 175 ml. Hij is speciaal ontwikkeld om je huid tot rust te brengen als je verbrand bent maar stiekem vind ik hem veel te lekker om in de kast te zetten als de zon niet schijnt. Ik gebruik ‘m gewoon als everyday bodylotion!

DA eigen merk aftersun balm review

De aftersun bevat sheaboter en glycerine en heeft daardoor een rijke, boterachtige structuur die mijn huid heerlijk zacht maakt. De balsem smeert goed uit en trekt snel in. Ook dit product bevat weer vrij veel parfum. Tsja die waanzinnige geur moet ergens vandaag komen hé?

da aftersun ingredienten
review DA eigen merk aftersun balm

Zijn de DA eigen merk zonnebrandcrèmes fijn?

Ja, absoluut! Ik vind dit een héérlijke lijn die ik met veel plezier gebruik. De producten zien er luxe uit en ook de aanwezige ‘Chanel achtige’ geur geeft je een instant weelderig gevoel.

Er zit dus wel een behoorlijke hoeveelheid parfum in de producten. En als je mij al wat langer volgt weet je dat ik regelmatig schrijf dat dit niet persé goed voor je huid is. Maar lekker is het soms wel…..

Ken jij de DA eigen merk zonnebrandcrèmes al?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 13 juli 2020 / 04:05

  Ze klinken heerlijk, en inderdaad een mooie verpakking!

 2. VWillemse
  13 juli 2020 / 07:05

  Ziet er inderdaad mooi uit.
  Zelf gebruik ik enkel zonnebrand waar geen parfum in zit, maar ik maak soms uitzonderingen als een product echt heel fijn is of super lekker ruikt.
  Als je er geen last van hebt is het wel een keer fijn z’on lekker geurtje.

 3. 15 juli 2020 / 05:43

  Lijken me fijne producten, mooie verpakkingen ook. Je uitleg over de samenstelling en jouw persoonlijke mening hierover vind ook erg fijn. Wanneer ik iets wil uitpluizen over zonnefilters (en daar was ik laatst mee bezig) check ik toch altijd even jouw site .