Dag lieve papa

Dag lieve papa

Heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een heel bijzonder persoon. Woorden die perfect passen bij de aller liefste vader die ik me had kunnen wensen. Woorden waarmee ik de moeilijkste blogpost die ik ooit online heb gezet begin. Ik heb enorm lang getwijfeld of ik deze blogpost zou plaatsen en heb me vooral afgevraagd of ik de juiste woorden zou kunnen vinden. Ik probeer het maar gewoon…

Drie jaar geleden

Op een paar dagen na is het drie jaar geleden dat ik het naarste telefoontje ooit kreeg. Mijn lieve papa, ongeneeslijk ziek. Ik kon het niet geloven. Waarom? Een enorme verdrietige maar ook mooie tijd brak aan. Ineens wordt alles anders, beleef je de kleine momenten veel intenser en geniet je meer van de mensen die er echt toe doen in je leven.

Drie jaar geleden hadden we niet durven dromen dat ons nog drie mooie jaren gegund zouden zijn. Papa bleek enorm sterk, doorstond alle behandelingen en had daarbij het geluk aan zijn zijde. Een klein beetje geluk had hij ook wel verdiend! Nieuwe medicijnen sloegen aan en elke keer waren de check-ups goed. Eigenlijk was hij een medisch wonder, zoals de arts ons afgelopen vrijdag nog vertelde. Ik heb het er op BeautyOpinie ook nauwelijks over gehad. Waarom ook? Alles ging goed. En stiekem past het ook niet zo goed bij me, alles out in the open.

We hebben de laatste drie jaar extra genoten. Van stukjes fietsen tot koffiedrinken en samen op vakantie gaan. Maar het allermooiste? Tess! Mijn vader genoot enorm van zijn rol als opa, Tess was alles. Kwam ik binnen met Tess? Dan zag ‘ie niemand meer staan. Alleen zijn Tessie. Tot het laatst aan toe; als Tess er was zag je zijn ogen twinkelen.

En toen werd het stil….

Drie weken geleden ging het dan toch mis. Papa werd ziek en bleek een ontsteking te hebben. De artsen kwamen er gelukkig op tijd achter wat het precies was en de behandeling werkte. Op maandag kwam ik bij hem op bezoek en was hij hard met de fysiotherapeut aan de slag om alles klaar te maken voor zijn ontslag. Hij liep tijdelijk met een rollator en daar hebben we samen nog grapjes over gemaakt. Inclusief foto’s om het aan anderen te kunnen laten zien haha.

Helaas liep alles anders. De dag nadat ik zei een dagje niet langs te komen (hij ging toch naar huis!) kreeg mijn lieve papa een hersenbloeding. Gewoon… dikke vette pech. De dagen die daarop volgden waren spannend. Om een lang verhaal kort te maken, de ene dag leek het de goede kant op te gaan, de andere dag leek hij toch de verkeerde bocht te nemen. Dat laatste is uiteindelijk gebeurd.

Afgelopen vrijdag is mijn lieve papa heel rustig ingeslapen. Het mocht niet zo zijn. Lieve, grote, sterke en zorgzame papa; wat ga ik jou enorm missen! De persoon die mij leerde afhankelijk te zijn, die me overal naartoe bracht en altijd voor alles en iedereen klaar stond.

En nu?

Het voelt voor mij niet goed om morgen een nieuwe beauty review te plaatsen. Op dit soort momenten ben ik blij dat mijn blog écht mijn hobby is en ik die ruimte ook kan nemen. De komende dagen wil ik alle tijd nemen die ik nodig heb. Die potjes crème komen vanzelf wel weer, of niet. Het is ineens even niet zo belangrijk. Misschien denk ik er overmorgen anders over, vind ik het juist lekker om even over iets anders na te denken. Het kan dus zo ineens zijn dat er wél een blgopost verschijnt. Dat is oké, ik doe lekker waar ik zin in heb 😉

Bedankt!

Ik wilde in elk geval wel deze blogpost plaatsen. Omdat jullie mij al berichtjes stuurden waarom het zo stil was en ook op Instagram werd ik verbaasd door jullie lieve reacties. Wie mij volgt weet dat ik absoluut geen fanatieke Instagrammer ben. Ik heb een hekel aan het volg en ontvolg spelletje, ben geen flat lay koningin en vergeet altijd foto’s te maken. De mensen die mij volgen, volg ik ook. En ook al like en reageer ik niet altijd; ik zie alles hihi. Jullie lieve berichtjes en betrokkenheid voelden als een warm bad. Dank jullie wel!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 1. 14 november 2017 / 05:22

  Wat intens verdrietig. Ik zit hier met een knoop in mijn maag. Helaas weet ik maar al te goed wat je voelt. Heel veel sterkte gewenst met dit enorme verlies. Liefs uit het Hoge Noorden.

 2. 14 november 2017 / 05:30

  Met tranen in mijn ogen lees ik dit stuk, mooi omschreven, maar wat verdrietig. Ik wens je nogmaals veel sterkte in deze tijd. Veel liefs

 3. 14 november 2017 / 05:43

  Wat mooi en liefdevol geschreven. Je hebt groot gelijk, er zijn nu andere dingen belangrijker. Neem je tijd en laat je verdriet er zijn.

  Ik weet zeker dat je vader trots op je is ♡

  Dikke knuffel xx

 4. 14 november 2017 / 06:01

  Wat heb je dit mooi omschreven. Ik wens je nogmaals heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Hopelijk kunnen alle mooie en leuke herinneringen aan je vader je verdriet verzachten.

 5. 14 november 2017 / 06:51

  Wat heb je er een prachtig stuk over geschreven. Heel veel liefs en sterkte♡

 6. 14 november 2017 / 08:35

  Jemig wat een narigheid Natas, maar wat heb je het mooi opgeschreven. Sterkte en inderdaad de cremetjes en shampootjes zijn niet belangrijk maar wellicht een welkome afwisseling straks als je daar zin in hebt. xxx

 7. bychristiana
  14 november 2017 / 08:59

  Arme schat. Ik wens je héél veel liefde en kracht toe. Zorg goed voor je jezelf, veel liefs en een knuffel.

 8. 14 november 2017 / 08:59

  Ik dacht ook aan Tess toen ik het hoorde. Fijn dat je vader haar nog gezien heeft en kunnen vasthouden. (Toen Tom geboren werd was mijn moeder overleden, mijn vader heeft Tom nog gekend)
  Het is een heel verdrietige tijd voor jullie en wellicht overbodig om te zeggen, maar rouwen heeft tijd nodig. En inderdaad, soms is het goed om je gedachten te verzetten, maar als je er niet aan toe bent om te schrijven over producten, gewoon niet doen. “Wij” blijven je natuurlijk gewoon volgen.

  Ik wens jou en jouw familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd. xxx

 9. Roos
  14 november 2017 / 09:08

  Ik wil je heel veel liefde en sterkte toewensen X

 10. 14 november 2017 / 10:13

  Oh meid, wat enorm verdrietig. Je hebt het heel mooi geschreven, fijn ook dat je vader Tess nog heeft kunnen meemaken. Ik wens jou en iedereen om je heen heel veel sterkte komende tijd. xxx

 11. 14 november 2017 / 10:22

  Pff, zo ontzettend verdrietig.. Neem alle rust en tijd die je nodig hebt! Heel veel sterkte!

 12. 14 november 2017 / 11:08

  Ik vind het zo ontzettend verdrietig om dit te lezen. Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe de komende tijd, ook voor je familie!

 13. 14 november 2017 / 15:16

  Wat verdrietig voor jou en je familie! Het is een gekke achtbaan, ik heb het 8 maanden geleden meegemaakt. Heel veel sterkte voor jullie!

 14. 14 november 2017 / 16:20

  Heel veel liefde en sterkte naar jullie! Doe rustig aan en neem je tijd voor dingen die jij/jullie belangrijk vinden <3

 15. 14 november 2017 / 18:31

  Wat ontzettend verdrietig… Heel veel sterkte met dit grote verlies en neem je tijd om dit alles te verwerken, op jouw manier. Dikke kus van mij xxx

 16. 14 november 2017 / 21:05

  Wauw,… sterkte! Ik zal zelf nooit weten hoe dat voelt om zo’n lieve papa te hebben en waar zo’n mooie woorden over gesproken worden.
  Ik wens jullie een mooi afscheid toe!

 17. 14 november 2017 / 21:42

  Ah jeetje wat heftig zeg. Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van jouw lieve papa! X Neem alle tijd die je nodig hebt.

 18. 14 november 2017 / 22:09

  Echt knap dat je het allemaal in een blogpost hebt kunnen vertellen. Mooie woorden naar je vader toe. Ik wens je heel veel sterkte toe en hopelijk kan je het snel een plekje geven. Dikke kus!

 19. 15 november 2017 / 17:48

  Wat heb je dit mooi verwoord en wat ontzettend naar..
  Heel veel sterkte de komende tijd en doe wat goed voelt!

 20. 16 november 2017 / 21:50

  Wat heftig! Je hebt het wel heel mooi beschreven. Heel veel sterkte de komende tijd!

 21. 17 november 2017 / 19:58

  Ach Natascha, wat een ontzettend verdrietig bericht. En wat heb je het mooi beschreven. Je vader zal vast trots zijn! Ik wens je heel veel sterkte en neem de tijd om goed afscheid te nemen. <3

 22. Annelies
  21 november 2017 / 10:43

  Wat mooi geschreven Natascha je vader was zeker een sterke vent wens jullie nog heel veel sterkte toe en geniet van alles