Darphin lipolie met calendula | Dit helpt bij gebarsten lippen

oplossing voor droge lippen

Yep I know. Het is een enorm first world problem maar ohhhhh wat kunnen schrale, gebarsten of droge lippen in de winter vervelend zijn he? Ik heb er in elk geval veel last van en laat je vandaag zien wat ik er tegen doe.

Wat kun je doen tegen schrale of droge lippen?

Ken je het gevoel van gesprongen lippen? Dan weet je ongetwijfeld hoe pijnlijk dit kan zijn. Ik heb er vooral in de wintermaanden veel last van, soms is het zo erg dat het pijn doet en tegelijkertijd jeukt als een malle. Terwijl die loshangende velletjes er ook nog een onsmakelijk uitzien. Een paar maanden geleden ging ik er zelfs mee naar de huisarts in de hoop dat hij me een middeltje kon voorschrijven. Helaas bleek dat niet het geval maar de tips die ik toen kreeg waren wel handig:

 • Ga eens na of je aan je lippen likt. Het klinkt misschien vreemd haha maar ik deed dat dus opvallend vaak. Sinds ik daar mee gestopt ben is het probleem stukken minder
 • Scrub je lippen, dat kan heel makkelijk met bijvoorbeeld suiker en honing
 • Zorg dat je genoeg drinkt om je huid gehydrateerd te houden
 • Houd bovendien je lippen goed vet.

Darphin Petal lip infusion oil review

Darphin lipolie met calendula

Wat betreft die laatste tip: Ik heb vrijwel alle producten die je hiervoor in de drogisterij kunt kopen wel geprobeerd. Van de oude vertrouwde labello, tot blistex en producten die geen minerale olien bevatten. Oh en vergeet de roomboter en olijfolie niet, want die grootmoederstips heb ik ook geprobeerd. Niets hielp écht.
Review Darphin Petal lip infusion oil
Tot ik afgelopen december de Darphin lipolie met calendula leerde kennen. In eerste instantie leek het me gewoon een fijne lipolie, niets meer of minder. Tot ik hem voor het eerst gebruikte; whoooo, dit helpt echt!

Darphin heeft in haar assortiment meerdere lipolies waarvan ik de versie met calendula gebruik. Dit is een lipgloss met een plakkerige structuur die daardoor goed op je lippen blijft zitten. Het hoofdingrediënt is een minerale olie maar daar heb ik persoonlijk geen moeite mee. Verder bevat ‘ie onder andere abrikozen- en druivenpitoliën, calendula, siliconen, parfum, vitamine E en omega 6 en 9. De ingrediëntenlijst bestaat dus niet alleen uit mooie ingrediënten maar de lipolie is wel geschikt voor veganisten en werkt bovendien voor mij als een malle. Ik breng de olie ‘s nachts aan en de volgende ochtend zie je direct verschil.
wat doen bij droge lippen

De Darphin Petal Infusion lipolie kost €18,00 en is onder andere verkrijgbaar bij Paris XL. Hij is dus niet goedkoop maar aangezien ‘ie voor mij zo goed werkt vind ik ‘m z’n geld dubbel en dwars waard. Ik ben fan!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. petracupcake
  18 januari 2019 / 07:45

  Dat klinkt helemaal iets voor mij! Ik heb echt last van droge lippen, niets lijkt echt te werken! Bedankt voor de tip!

 2. 18 januari 2019 / 12:11

  Haha ja ik had ook alles geprobeerd en niks hielp, het verzachte wel maar over ging ‘t niet
  Tot ik de lipgloss van Fenty Beauty erop smeerde
  Sindsdien geen last van gort droge lippen of losse velletjes meer gehad.
  Denk dat dat plakkerige gewoon goed werkt blijkbaar…..

 3. 18 januari 2019 / 16:34

  Klinkt goed, ik ben een echte lippenbalsem liefhebber maar vind er maar een paar echt goed, de meeste drogen meer uit dan dat ze vettigheid geven. Deze klinkt dik in orde.

 4. 19 januari 2019 / 06:31

  Deze klinkt goed! Ik merk de laatste weken weer dat ik last krijg van mijn lippen dus misschien toch eens een olie gaan proberen.

 5. 19 januari 2019 / 19:52

  Ik lik ook veel te vaak aan mijn lippen, daarom blijft lipstick bij mij ook nooit lang zitten. Toevallig heb ik net een balm opgemaakt en de lipverzorging van Skyn Iceland, die vond ik ook heel fijn. Ik heb altijd een in mijn tas zitten en een naast mijn bed liggen.

 6. ByChristiana
  21 januari 2019 / 10:10

  Ik gebruik deze ook erg graag, hij ziet er alleen al zo chique uit!

 7. 22 januari 2019 / 12:45

  Heerlijk, en wat een prachtige inhoud! Persoonlijk vind ik de minerale olie erin erg jammer, zeker gezien de prijs.