De beste handcrèmes voor droge handen

De beste handcrème voor droge handen

Wat zijn de beste handcrèmes voor droge handen nu we zo vaak onze handen wassen? Ik geef je vandaag tips én vertel je wat mijn favoriete handcrèmes zijn om je handen lekker zacht te houden.

Droge handen van het handen wassen?

Al zo lang ik me kan herinneren is het elke winter raak: droge handen. Vol pijnlijke barsten en kloofjes en het enige dat helpt is smeren, smeren, smeren.

Normaal gesproken gaat het zodra de lente aanbreekt een stuk beter maar nu ik met het Coronavirus in de lucht super vaak m’n handen was blijft het een struggle. En omdat de kans groot is dat ook jij last hebt van droge handen deel ik graag mijn tips met je die ik door de jaren heen verzameld heb.

Droge handen van het handen wassen

Wat zijn de beste handcrèmes?

Dé beste handcreme bestaat natuurlijk niet. Ik kan je wel vertellen welke ik fijn vind maar belangrijker is om te weten waar je in de ingrediëntenlijst naar moet kijken. Heb jij droge handen en sta je in de drogist om een handcrème te kopen? Lees dan de ingrediëntenlijst! Deze bestanddelen zijn fijn om je handen in te vetten:

 • Glycerine
 • Bijenwas
 • Shea Butter
 • Vaseline (petroleum of paraffine)
 • Urea

Verder zijn deze verzorgende oliën ook altijd goed. Ingrediënten die je beter kunt vermijden zijn parfum en uitdrogende alcohol. En als je dan toch bezig bent, spit de ingrediëntenlijst van je handzeep door en vermijdt diezelfde bestanddelen plus sulfaten.

Wat is de beste handcrème

Mijn favoriete handcrèmes

Ik heb maar héél weinig handcrèmes gereviewd op BeautyOpinie.nl maar heb er door de jaren heen veel versleten. Deze vind ik zelf erg fijn en kan ik je aanraden:

De beste handcrèmes voor droge handen

Wees niet bang voor minerale olie

Tot slot wil ik je deze tip meegeven: Vaseline-Cetomacrogol crème of Vaseline-Lanette crème (deze smeert het lekkerst van de twee). Beiden koop je bij de apotheek, zonder recept, voor een paar euro. Ik zwéér erbij.

Het zijn producten met minerale olie en voor een probleemhuid werkt dit als een trein. Ik weet dat er tegenwoordig veel mensen zijn die dit liever net gebruiken maar ik krijg deze crème al jaren voorgeschreven door mijn huisarts en dankzij dit smeersel komen mijn handen deze periode pijnloos en zonder wondjes door!

Heb jij ook zulke droge handen door het vele handen wassen en het gebruik van desinfectiegel?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. VWillemse
  8 april 2020 / 08:17

  Ik gebruik koelzalf voor het slapen gaan.
  Ook van de apotheek (eveneens zonder recept verkrijgbaar)
  Het jeukerige en trekkerige gevoel verdwijnd vrijwel meteen, en ruikt lekker ondanks dat er geen parfum inzit maar wel rozenolie.
  Verder heb ik alle handcremes uit jouw lijstje ook geprobeerd en zijn ook echt heel fijn.

 2. 13 april 2020 / 15:52

  Ik zat een beetje met de werking van minerale olie en was in dubio of ik het nu goed vond of juist niet, helemaal na jouw opmerkingen bij mijn review van essie’s many mani mani handlotion. Ik ga m’n mening idd bijstellen: heb nog even gegoogled (na jouw reactie op mijn review) en na het lezen van jouw review. De hemp protector van TBS vond ik trouwens zelf niet fijn, bij mij rulde deze handcrème helaas en de geur vond ik 3x niks. Ik ben benieuwd geworden naar die van La Roche Posay en Rituals (die hebben hele fijne handcrèmes).

  • Natascha
   Auteur
   13 april 2020 / 17:48

   De geur is inderdaad wel heftig. Echt lekker vind ik ‘m ook niet maar hij werkt bij mij wel super goed!