De buitenkant van je huis opknappen

buitenkant van een huis

Mijn liefde voor mooie dingen zie je niet alleen terug in mijn make-up en kledingkast, ook met mijn interieur ben ik regelmatig in de weer. Ik heb je al een tijdje geleden al onze nieuwe meubels en woonaccessoires laten zien: nu we zoveel thuis werken wil ik van mijn huis echt een thuis maken! Ook hebben we de woonkamer geschilderd. Maar hoe zit het met de buitenkant? Daar lees je veel minder vaak over op blogs. Het is misschien minder spannend, maar zeker ook belangrijk. Waarom lees je hier.

Schilderwerk aan de buitenkant van je huis

Door regen en andere weersomstandigheden slijt de verf aan de buitenkant van je woning langzaam maar zeker. Bij de kozijnen bijvoorbeeld. Daarom is het eens in de vijf à tien jaar belangrijk om het schilderwerk aan te pakken met goede producten, wist je dat? Zo voorkom je dat de kozijnen of deuren kapot gaan en je nog verder van huis bent. Wij hebben dat vorig jaar nog laten doen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Met kwalitatieve verf van Sikkens doe je dat op de juiste manier. Begin daarbij met de grondverf, met een goede hechting en vulling. Sikkens Rubbol Primer is een professionele keuze, voor een verflaag die weer jarenlang mee kan.

Lekker in de tuin aan de slag

Ook de tuin vraagt regelmatig om het nodige onderhoudswerk, naast het regelmatige snoei- en maaiwerk. Wil je een tuin die uitziet als door een ringetje te halen? Dan ben je er eigenlijk het hele jaar door mee bezig. Plant bijvoorbeeld tijdig nieuwe zaden en bollen, zodat je nu in de zomer geniet van een tuin vol planten en bloemen. Ook kun je denken aan een opknapbeurt van je tuinmeubels. Netjes schuren en beitsen bijvoorbeeld. Door alles netjes bij te houden blijft het allemaal veel langer mooi.

Onderhoud aan het dak

De daken van woningen zitten meestal gelukkig goed in elkaar: je hebt er weinig omkijken naar. Wel is het verstandig om af en toe te controleren of alles op het dak nog in orde is. Een klusje dat je wat vaker kunt herhalen rondom het dak is het reinigen van de dakgoten. Hier verzamelen zich bladeren en andere afvalmaterialen in, die na verloop van tijd voor verstopping kunnen zorgen. Doe jij dat wel eens?

Reinigen van de gevel

Het is niet de leukste klus, maar toch af en toe nodig: het reinigen van de gevel. Hier verzamelt zich namelijk veel vuil, bijvoorbeeld door het weer. Vooral als je een lichtkleurige gevel hebt, valt dit op maar ook donkerdere gevels worden vies en kun je reinigen. Hier zijn speciale grove reinigingsmiddelen voor te vinden, om je een handje te helpen. Zo krijgt je woning weer een uitstraling als nieuw! Wel zo makkelijk want die nieuwe woning lijkt in de huidige markt haast onvindbaar.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 14 juni 2021 / 05:35

    Tijdens mijn studie woonde ik een een heel groot heel oud huis. Het huis was echt prachtig, maar er werd weinig onderhoud aan gedaan. Ik had steeds last van lekkage, precies boven mijn bed. Heel fijn dus, als het regende. Ik weet nog dat de schoonzoon van de eigenaar van dat huis, die samen met zijn vriendin (de dochter van de eigenaar dus) in het souterrain van dat huis woonde dan elke keer het dak opging om bladeren en andere viezigheid uit de dakgoot weg te halen. Dan ging het weer een weekje goed, totdat..nou ja, dat kun je zelf wel raden. Uiteindelijk heeft die man dat huis verkocht en inmiddels is het onherkenbaar opgeknapt.