Mama | De juiste beha vinden na je zwangerschap

Mama | De juiste beha vinden na je zwangerschap

Vorige week las ik ergens dat maar liefst 80% van de vrouwen een verkeerde bh maat draagt. In datzelfde stuk werden ook de risico’s die dit met zich mee brengt besproken en daar schrok ik best wel van. Maar hoe vind je de juiste beha dan? Na een periode van zwanger zijn, borstvoeding en vervolgens ontzwangeren ging ik de stad in met een missie: the perfect bra.

Het is gezond om af en toe geen beha te dragen

In de blog (inclusief filmpje) waar ik het over heb vertelde een arts dat borsten moeten kunnen bewegen om afvalstoffen kwijt te kunnen. Het beste was volgens deze dame dan ook om regelmatig géén bh te dragen. Dat doe ik als ik thuis ben dan ook regelmatig en de #losinhethok vind ik ook harstikke oké. Maar als ik de deur uit ga voel ik me daar toch niet comfortabel bij! Jullie wel? Ik besloot dan ook op een doordeweekse ochtend de stad in te duiken om me uitgebreid te laten adviseren.

Hoe vind je de juiste beha?

Voor mijn zwangerschap liet ik bij de Hunkemöller mijn perfecte beha aanmeten. Ik kocht ‘m direct in alle kleuren en kon weer een hele tijd vooruit. Toen ik ongeveer een jaar borstvoeding had gegeven deed ik al mijn voedingsbeha’s de deur uit en deed weer hetzelfde. Ook deze keer kocht ik al mijn lingerie nieuw. Heerlijk, ik voelde me weer op en top vrouw. Alleen een paar maanden later, toen ik stopte met borstvoeding, zaten die bh’s voor geen meter meer. Daaag borstvoeding, daaaag volume haha.

Daar stond ik nu dus weer, en nam alle verschillende pasvormen uit de winkel mee het pashokje in. Bij Hunkemöller zijn beha’s verdeeld in 4 pasvormen, gebaseerd op de vorm van je borsten. Super makkelijk vind ik dat, want als je eenmaal weer ‘wat’ je bent kun je heel eenvoudig een model vinden dat lekker zit. Waar ik voor mijn zwangerschap een Perfect Plunge was, ik daarna een Beautiful Balcony en Delicious Demi ,bleek ik nu weer een Perfect Plunge. In het bordeaux nu. Alleen dan een cupmaatje kleiner haha.

Hulp bij het zoeken naar de juiste beha

Ik vraag meestal een verkoopster om mee te kijken naar het model dat ik uiteindelijk wil kopen. Vind je dat vervelend of bestel je lingerie liever online? Hunkemöller heeft een guide die ik persoonlijk harstikke handig vind. Je geeft hierin aan hoe jouw borst eruit ziet, hoe ze ten opzichte van elkaar staan en krijgt hulp bij het meten van je omvang. Daar rolt dan jouw perfect fit uit!

Vind jij het lastig om een goede beha te vinden? En is er een moment geweest dat jouw maat veranderde?

De producten op de foto’s heb ik gekregen. Lees mijn disclaimer.

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 26 september 2018 / 13:30

  Ik kan niet wachten een nieuwe outfit en lingerie aan te schaffen na de zwangerschap. Een nieuw begin ofzo haha!

 2. 26 september 2018 / 20:20

  Mooie BH, prachtige kleur ook. Ik zweer bij de BH’s van Marie Jo, ze zijn best prijzig (dus ik koop ze niet direct in alle kleuren ;-))maar zitten zo goed, de pasvorm is ook perfect waardoor ik geen andere BH’s meer wil eigenlijk. Ik heb er een van Hunkemöller gehad, maar die zit in vergelijking met Marie Jo gewoon een stuk minder en blijft daardoor helaas in de kast liggen.

 3. Sonja
  26 september 2018 / 20:52

  Ik draag al jaren 85b, echter door sport is mijn maat veranderd en zit ik nu op 80b. Soms vind ik de 80 net te strak of te stug… en heb ik liever een lossere zit.
  Ik draag dag en nacht een BH. Ik hou niet van het geplek op mijn huid.

  Reageren op je blog gaat nog steeds bagger.

 4. Gea Scholtens - van der Werf
  28 september 2018 / 19:57

  Ja ik ben benieuwd wat voor cup maat ik straks heb na de zwangerschap, maar zeker waar dat je het wel even moet op laten meten vindt ik. Liefs Gea http://www.glamview.nl