De laatste weken zwanger zijn….

De laatste weken zwanger zijn....

Over 9 maanden is de zomer van 2017 al weer aangebroken. Kun je je dat voorstellen? Dat lijkt nog zó ver weg! Toch is die periode net zolang als een gemiddelde zwangerschap. Toen ik er aan het begin van dit jaar achter kwam dat ik zwanger was, had ik nog alle tijd. Mijn uitgerekende datum was immers pas ná de zomer en dat leek voor mijn gevoel nog eeuwen te duren. En ineens: pats boem zijn we 8,5 maand verder en komt het allemaal wel erg dichtbij. De laatste weken zwanger zijn….

En dan heb je verlof….

Inmiddels heb ik er een paar weekjes vakantie en zwangerschapsverlof op zitten. Vooraf leek me dat vooral heel erg FUN! Zo lang (en betaald) vakantie?! Nu ik zelf zwanger ben weet ik wel beter. Natuurlijk, het is ook fun! Maar ik snap ook waarom er zoiets als zwangerschapsverlof bestaat. En dat vier weken voor je uitgerekende tijd met verlof gaan helemaal niet lang is. Je hebt die tijd echt wel nodig! Laat staan als je kindje eerder komt…. want die 40 weken is natuurlijk maar ‘theorie’.

Je heb de tijd nodig om je huis babyproof te maken. Wij zijn hier bij 26 weken mee begonnen en met 32 weken stond alles klaar. Ik vond het heerlijk om dit niet allemaal op het laatste moment te doen. Nu kan ik tenminste relaxen en vooral genieten van wat tijd voor mezelf. Opladen om straks te zorgen voor een klein mensje. En dan heb ik het nog niet gehad over hoeveel extra tijd je nodig hebt om je bed uit te komen, te douchen en om te kleden. Met zo’n dikke buik lijkt alles wel twee keer zo lang te duren. Fysiek gaat het gewoon allemaal net ietsjes moeilijker en trager. Hoort erbij 😉

De laatste weken zwanger zijn…

Die laatste weken gaan wel héél erg snel hoor! Vanaf week 28 was mijn periode van misselijkheid EINDELIJK voorbij en kon ik voor het eerst écht genieten. Vanaf dat moment voelde ik me weer een beetje mezelf en heb ik ook (onbewust) geaccepteerd dat niet alles meer zo gaat als voor ik zwanger was. Kortom, ik ben het wat rustiger aan gaan doen en dat werkte.

Mijn buik groeide ook steeds harder. Logisch hoor ik je denken. Alleen de ‘het is er toch maar één?’ opmerkingen kwamen serieus mijn neus uit. Zelfs als ik door de stad wandelde kwamen er vreemde mensen naar me toe om dit te vragen. Ik draag de baby naar voren en daardoor is mijn buik ook gewoon enorm haha.
De laatste weken zwanger zijn....

Onder controle

Op een gegeven moment vonden niet alleen wildvreemden mijn buik erg groot, de verloskundige stuurde me door naar het ziekenhuis. Het voordeel hiervan was dat ik de laatste weken goed in de gaten ben gehouden wat ik eigenlijk alleen maar prettig vind. Elke keer was alles in orde maar het ziekenhuis heeft wel alle controles overgenomen. Dat betekent dat ik niet meer naar een verloskundige ga en verplicht in het ziekenhuis moet bevallen.

De reden van mijn grote buik? Enorm veel vruchtwater én inderdaad, een bovengemiddeld grote baby. Hij maakte zelfs de opmerking dat ik het had kunnen verwachten met een man van bijna 2 meter 😉 He’s right! Alleen als je continu te horen krijgt dat je baby wel héél erg groot is maakt dat de laatste weken zwanger zijn wel extra spannend. Ik lees en hoor zoveel verhalen waarbij de artsen compleet naast een schatting zaten dat ik er maar zo blanco mogelijk probeer in te gaan.

Ik volg al een paar maanden zwangerschapsyoga waardoor ik in elk geval veel vertrouwen in mijn eigen lijf heb gekregen. Of dat straks echt zal helpen moet nog blijken maar volgens mij ben ik er klaar voor! Hoe bijzonder zwanger zijn ook is, ik ben erg nieuwsgierig naar hoe onze baby eruit ziet, of alles goed gaat, hoe ze ruikt en vooral hoe het voelt om zo’n klein, teer wezentje in onze handen te hebben.

En voor nu? Afwachten maar wie weet gaat het ineens allemaal wel heel snel…. Ik hou jullie op de hoogte!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. Michelle
  6 oktober 2016 / 05:28

  Time flies! Ik weet nog dat ik je in de supermarkt tegen kwam en je nog heel wat weken te gaan had… Hoe vind je de yoga?

 2. Babs
  6 oktober 2016 / 09:00

  Toen ik zelf zwanger was leek het eindeloos lang te duren en bij jullie (3 bloggers) vliegt de tijd!

 3. 6 oktober 2016 / 13:43

  Het is me ook een buik die je daar hebt 😀 Maar hij is wel prachtig en over een paar weekjes heb jij die mooie baby in je armen. Fijn dat je er lekker voorbereid in gaat met de yoga.
  Bij mij is het trouwens andersom, laatst vroeg iemand in het zwembad heeeeeel voorzichtig aan me of ik misschien zwanger was haha. Eigenlijk had ik voor de grap: nee, hoezo? moeten vragen haha.

 4. 7 oktober 2016 / 17:08

  Hey Natascha,

  Bijna!! Super spannend 🙂 . Wel echt goed dat ze jou in de baby in gaten houden 🙂 . En zwangerschapsyoga heb ik een tijdje geleden ook gedaan, via een dvd 🙂 . Ben benieuwd hoe alles gaat verlopen tijdens de bevalling hihi. Succes met de laatste loodjes! En geniet van je verlof!

  Liefs!

 5. 9 oktober 2016 / 17:14

  Mooi buikje heb je! Geniet nog even goed van de laatste loodjes want straks ga je je zwangere buik nog missen! x