De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème

De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème

Herinner je je nog dit artikel waarin ik je meer vertelde over de heilzame werking van Dode Zeezout? Ik kwam erachter dat veel producten die beweren Dode Zeezout te bevatten, gemaakt zijn van ‘gewoon’ keukenzout. Ik snap serieus niet dat merken dit kunnen doen! Wel kwam ik erachter dat de Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème wél echt Dode Zeezout bevat. Jullie kwamen met de vraag of ik hier een review over wilde schrijven, and your wish is my command…. Ik heb deze crème inmiddels uitgebreid voor jullie getest.
De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème

Het hoofdbestanddeel De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème bestaat uit water en minerale olie. Verder zit er vette alcohol, sheaboter, vitamine E, sesam, glycerine en een kleine hoeveelheid siliconen in dit product. Natuurlijk zit er ook Dode Zeezout in; dit ingrediënt staat vrij achteraan op de ingrediëntenlijst. Dit betekent dat er maar een kleine hoeveelheid in zit, maar dat is niet zo gek. Je hoeft a) natuurlijk niet heel veel zout op je gezicht te smeren en b) zou dat dit product ook veel duurder maken.

Heel bijzonder is de Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème niet. De verpakking vind ik typisch De Tuinen; geen overbodige poespas. Het ziet er lekker clean en naturel uit. Wel erg jammer dat dit product in een glazen potje zit, maar zo zien veel dag- en nachtcrèmes van de Tuinen eruit. Ik had liever gezien dat dit product in een meer hygiënischere verpakking had gezeten. Nu moet ik er elke keer met mijn vingers in.
De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème
De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème

De substantie is nagenoeg geurloos; er zit dan ook geen parfum in dit product. De structuur is heerlijk zacht en heeft precies de juiste dikte. Niet dik maar toch stevig. Ook voelt het absoluut niet vet aan. Ik gebruik deze dag- en nachtcrème nu een paar maanden en ik merk dat mijn huid er heel rustig van wordt. De crème is absoluut niet vet en ik krijg er ook geen puistjes van. Best wel bijzonder, omdat er minerale olie in zit, en meestal krijg ik daar juist last van.
De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème

Beautyopinie
Een goed, degelijk product dat doet wat ‘ie moet doen. Meer of minder is de Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème eigenlijk niet. Het schijnt dat veel mensen met een gevoelige en droge huid baat hebben bij dit product en daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Mijn huid voelt lekker zacht en wordt absoluut niet vet.

Wat voor mij het grootste minpunt is, zijn de minerale olie en siliconen die in dit product zitten. Als jij deze ingrediënten liever vermijdt is dit geen geschikt product voor jou. Deze ingrediënten zorgen er wel mede voor dat juist de gevoelige en extreem droge huid opknapt. Én het bevat natuurlijk ook daadwerkelijk Dode Zeezout! Dat is dan weer een groot pluspunt!

De Tuinen Dode Zee Dag- en nachtcrème is te koop bij De Tuinen en kost €9,59

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Comments

 1. 7 oktober 2014 / 05:15

  Hmm klinkt wel prima heb eigenlijk nog nooit wat geprobeerd van de Tuinen x

 2. Cherel
  7 oktober 2014 / 06:01

  Handig en duidelijk artikel! Zelf heb ik nog nooit iets van de Tuinen geprobeerd, maar veel mensen zijn enthousiast over hun producten.

 3. Manon
  7 oktober 2014 / 09:49

  Ik heb nog nooit iets gebruikt van de Tuinen. Klinkt best goed!

 4. Esther
  7 oktober 2014 / 11:49

  Ik houd ook echt niet van dit soort potjes geef mij maar een knijptube. Maar ik heb nu een crème die ik heerlijk vind en ik moet hier helaas ook met mijn vingers in. Dit doe ik alleen niet, ik pak een schoon wattenstaafje elke avond en haal er wat product uit. Is misschien toch wel wat hygiënischer ;). x

 5. 8 oktober 2014 / 20:04

  Fijn dat hij goed werkt voor een droge huid! Het klinkt als een basic crème, kan nooit kwaad om zo eentje in huis te hebben he!

  X Sara

 6. 11 oktober 2014 / 18:46

  Fijn dat je er een review over hebt geschreven. Het leek mij wel wat maar ik sla deze toch maar over vanwege de ingrediënten omdat mijn huid daar niet fijn op reageert.

 7. Mo
  9 januari 2017 / 21:11

  Ik wilde toch nog reageren hierop. Ik gebruik deze crème sinds lange tijd, omdat ik ineens last kreeg van een soort allergische uitslag in mijn gezicht na gebruik van vele andere producten, inclusief dure merken. Im was wanhopig totdat ik dit probeerde. Het kalmeert m’n gezicht en het voelt heerlijk. Geen irritatie, helemaal niets. Daarnaast is het perfect onder foundation want het trekt direct in.

  • Natascha
   Auteur
   10 januari 2017 / 04:47

   Wat fijn dat je alsnog reageert want deze blog heb ik inderdaad een flinke tijd geleden geschreven fijn dat je er zoveel plezier van hebt!

 8. 17 november 2017 / 14:16

  Ik heb deze creme ook en haal het er telkens met een schoon wattenstaafje uit!!! Wel zo hygienisch!

 9. Jane de Wit
  1 december 2017 / 14:14

  gewoon eucerin in de fles gebruiken. nooit iets met silicone of mineral oil gebruiken.