Salt of the earth | Mijn favoriete deodorant zonder aluminiumzout

Salt of the Eart sticks

Ben je op zoek naar een deodorant zonder aluminiumzout of andere meuk die ook écht goed zijn werk doet? Lees dan snel verder want ik heb Salt of the earth ontdekt, mijn nieuwe favoriet!

Deodorant zonder aluminiumzout

Als je BeautyOpinie al wat langer volgt weet je misschien dat ik een tijd geleden mijn deodorant met aluminiumzout de deur uit heb gedaan. Ik schreef al eens een blogpost over aluminiumzout en sindsdien krijg ik steeds meer het gevoel dat ik dit ingrediënt liever vermijd. Hoewel ik nog nooit een deodorant heb gevonden die zo goed werkt als een variant mét dit ingrediënt, vind ik het idee dat er artsen zijn die zeggen dat je het beter niet kunt gebruiken niet fijn. Ik weet dat ik niet de enige ben en gelukkig luisteren fabrikanten want er zijn steeds meer producten zonder overbodige meuk te koop. Yes!
Deodorant zonder aluminiumzout

Salt of the Eart

Salt of the Eart is een merk dat deodorant verkoopt gemaakt van natuurlijk mineraalzout. Er blijft een dun laagje zout op je huid achter en dat remt de vorming van lichaamsgeur. Alle producten van Salt of the Earth zijn vrij van aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Bovendien zijn ze dierproefvrij en verkrijgbaar in stick óf sprayvorm.

Salt of the Eart sticks

De meest bijzondere deodorant van Salt of the Eart vind ik de deodorant sticks. Ik ben gewend dat een deodorant iets ‘zichtbaars’ achterlaat en dit is zó anders! Het is een steen die je over je vochtige huid rolt nadat je gedoucht hebt. De Salt of the Earth Classic Stick is de geurloze stick waar het merk ooit bekend mee is geworden. Daarnaast is er een rock chick uitvoering. Deze deodorant heeft dezelfde werking maar dan in een leukere verpakking. Beide sticks kosten €7,49.
Salt of the Eart sticks
Salt of the Eart sticks classic

Salt of the Earth Natural Spray

Wie liever een deodorant spray gebruikt kan kiezen voor de Salt of the Earth Natural Spray. Deze deodorantspray is geurloos en bevat ook aloë vera waardoor ‘ie je huid gelijk verzorgt. Een spray met 100 ml kost €7,49. Wil je liever een variant mét parfum? Die is er ook, namelijk de spray Lavender & Vanilla. Deze deodorant werkt exact hetzelfde maar dan met zachte lavendelgeur. Ik vind ‘m fijn want de geur is alles behalve overheersend en bevat 15 botanische extracten en essentiële oliën. Deze versie kost €8,45.
Salt of the Earth Natural Spray
Salt of the Earth Natural Spray

BeautyOpinie

Ik wil voorlopig niets anders meer! In het begin moest ik even wennen aan de deodorant stick, want zo’n harde steen over je oksel wrijven voelt vreemd. Toch is het net zo praktisch als een deodorant stick en ben ik er nu helemaal aan gewend. Ook moest ik er aan wennen dat drie van deze producten parfum vrij zijn. Waarom ik dan toch zo enthousiast ben? Eindelijk geen parfum meets zweet geur meer, dit vind ik veel fijner!

De afgelopen weken was ik de ideale proefpersoon voor deze deodorant want het warme weer in combinatie met een lijf dat nog steeds bomvol hormonen lijkt te zitten heeft stevig geschut nodig haha. Gelukkig ontdekte ik Salt of the Eart. Aan het eind van de dag rook ik nog steeds lekker fris. Zelfs bij de lavendelspray. Deze natuurlijke lavendel geur is heel subtiel en mengt zich dan ook niet met zweetgeurtjes. Dit is by far de fijnste deodorant zonder aluminiumzout die ik tot nu toe gebruikt heb. Ik ben fan! Salt of the Earth is onder andere te koop bij Albert Heijn, Bol.com en bij het Kruidvat.

Gebruik jij deodorant met aluminiumzout?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

  • Natascha
   Auteur
   4 juni 2017 / 18:04

   Hele terechte vraag Marije 😉 Salt of the Earth is onder andere te koop bij Albert Heijn, Bol.com en bij het Kruidvat.

 1. 4 juni 2017 / 06:04

  Ik wil deze ook! Ga ze kopen als mijn huidige deodorant op is.

 2. 4 juni 2017 / 07:26

  Ik heb de ‘roller’ gekocht en ik ben nu al fan. Hij is echt zo fijn en ik vind het er ook mooi uitzien. Daarnaast is het ook gewoon zo fijn dat er geen aluminiumzouten inzitten, ik gebruik mijn deo nu met een gerust hart! Malou x

 3. 4 juni 2017 / 08:28

  Wat een leuk concept! Ik kende dit merk nog niet, lijkt me erg fijn!

 4. Romy Merkus
  4 juni 2017 / 09:00

  Wat een fijne review :-). Ook ik ben sinds 3 jaar om en gebruik ook zo’n stick. (Wel van een ander merk). Het overschakelen vond ik wel lastig. had jij dat niet? Ik rook mezelf de eerste dagen maar na een week was ik helemaal geur- en zweet vrij. Een super uitvinding want met zo’n stick doe je ook nog eens enorm lang, als je hem niet laat vallen want dan gaat ie in duizend stukjes uiteen.

  • Natascha
   Auteur
   4 juni 2017 / 18:03

   Dank je wel Romy! Van welk merk gebruik jij de deodorant? Ik moest de eerste paar dagen inderdaad wel even wennen. Ik rook mezelf gelukkig niet maar miste wel het typische parfum geurtje 😉

   • Roos
    5 juni 2017 / 08:04

    Star Remedies Pure gebruik ik. Is voordeliger en groter dus daar doe je langer mee en ze doneren 1% van de omzet aan een goed doel :-). Heb ook de Crystal gebruikt die je bij het Kruidvat kan kopen omdat ik dacht dat dat hetzelfde was. Maar die werkte niet goed en die heb ik maar weggedaan :-(.

   • Romy Merkus
    5 juni 2017 / 08:05

    Star Remedies Pure gebruik ik. Is voordeliger en groter dus daar doe je langer mee en ze doneren 1% van de omzet aan een goed doel :-). Heb ook de Crystal gebruikt die je bij het Kruidvat kan kopen omdat ik dacht dat dat hetzelfde was. Maar die werkte niet goed en die heb ik maar weggedaan :-(.

    • Natascha
     Auteur
     5 juni 2017 / 11:07

     Dank je wel voor je berichtje! Ik ga er even naar kijken 🙂

 5. 4 juni 2017 / 10:26

  Klinkt goed! Ik ga wat geks vertellen, ik gebruik nooit een deo en het lijkt alsof ik niet meer zweet onder mijn oksels. Wel op mijn nek en rug als het zo warm is.. Maar gisteren was het zo benauwd dat ik toch echt weer aan de deo moet en dan ook het liefst zo een zonder aluminiumzouten.

  • Natascha
   Auteur
   4 juni 2017 / 18:02

   Dat vind ik helemaal niet zo gek hoor Babs, ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Ik kan je deze echt aanraden, geen overbodige meuk 🙂

 6. 4 juni 2017 / 16:23

  Ik heb zelf geen probleem met een deo met aluminium. Ik gebruik zelf een heel sterke van Secret. Heb het echt nodig heb ook geen goede alternatieven gevonden.

  • Natascha
   Auteur
   4 juni 2017 / 18:01

   Secret is inderdaad zo’n merk dat ook super goed werkt!

 7. 5 juni 2017 / 20:03

  Dit wil ik ook echt nog eens proberen! Lijkt me ergens echt heel erg fijn! Bedankt voor je review!

 8. 6 juni 2017 / 16:45

  Jaaaaaah, echt hele mooie producten. Mijn schoonouders waren op zoek naar een Vegan product en nu zijn ze mee aan het testen!

 9. 6 juni 2017 / 19:49

  Volgens mij heeft Balea ook sprays zonder aluminiumzout, maar weet ik niet zeker. Ik heb bij deze ook staan kijken. Ik denk dat ik ze toch maar eens ga aanschaffen. Mooie review en gave foto’s!

  • Natascha
   Auteur
   7 juni 2017 / 06:26

   Ja, die tip kreeg ik ook al! Als ik binnenkort bij de DM ben wil ik die sowieso eens proberen.

 10. Annemarie
  3 augustus 2017 / 11:05

  Deze sticks bevatten toch aluin (het is zelfs het enige ingredient van de natural versie)? Dat is gewoon een alumniumzout…

  • Natascha
   Auteur
   3 augustus 2017 / 11:21

   Hoi Annemarie, Dat klopt, daar heb je gelijk in. Aluin is inderdaad een aluminiumsoort maar wel anders dan de aluminiumzouten waar ik eerder over schreef, de schadelijke uitvoering zoals ik het maar even snel noem. Salt of the Earth bestaat uit een natuurlijk mineraalzout en is dus (voor zover mij bekend) niet schadelijk.