Dr. Hauschka Gezichtslotion & Bronzing Fluid

Bronzing Fluid

Een paar weken geleden maakte ik in mijn zoektocht naar natuurlijke cosmetica voor het eerst kennis met Dr. Hauschka. Van dit natuurlijke merk testte ik de Gezichtslotion én Bronzing Fluid. Twee producten die geheel vetvrij zijn en ervoor zorgen dat mijn huid een mooie sunkissed glow krijgt. Je raad het al; ik ben erg enthousiast! Ik laat deze producten dan ook graag aan je zien.

Dhr Hauschka

Dhr. Hauschka

Het bewaren van het harmonische evenwicht tussen mens en natuur, dat is de filosofie van Dr. Hauschka Cosmetica. Hieruit vloeit onze unieke kijk op schoonheid, gezondheid en balans. Onze filosofie wordt duidelijk aan de hand van de bijzonderheden van de natuurlijke cosmetica:

 • stimuleren van het zelfherstellende vermogen van de huid;

 • geen indeling in verschillende huidtypes – de huid wordt gezien als een compleet orgaan met dynamische huidbeelden;

 • gebruik van biologisch-dynamische heilzame planten;

 • inachtneming van natuurlijke ritmes bij teelt, productie en verzorgingsconcept;

 • vrij van synthetische geur- kleurstoffen en conserveringsmiddelen;

 • de totale plant staat centraal – er worden geen losse werkzame stoffen gebruikt.

Gezichtslotion

De Gezichtslotion van Dr. Hauschka stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid en belooft je een frisse, gezonde en stralende teint. De lotion is vetvrij en geschikt voor de normale, droge, gevoelige en rijpere huid.

IMG_0688

De lotion zit in een mooie, zware glazen fles van 100 ml, daar doe je dus enorm lang mee! De verpakking is strak en voelt luxe en kwalitatief sterk aan.

IMG_0690

De lotion zelf is heel iets troebel, door de natuurlijke ingrediënten. Dit doet verder niets af aan de werking van het product.

Gezichtslotion

En het fijne is dat de lotion in een sprayverpakking zit. Super hygiënisch en het werkt erg prettig. Ik spray zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een beetje op mijn gezicht en druk de lotion zacht in. Wat ik misschien nog fijner vind is wat lotion op mijn hand sprayen en het dan met mijn handen uitwrijven over mijn gezicht.

Gezichtslotion

De lotion is heel zacht, absoluut niet vet, eerder waterig. Ook bevat het geen minerale oliën, parabenen, siliconen, parfum en geen synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Gezichtslotion

Ik was al een tijdje op zoek naar een lichte dagverzorging, ik merk dat ik namelijk van veel dagcrèmes pukkeltjes krijg. En hierin heb ik mijn favoriet gevonden. Wat een heerlijk, lichte lotion. Mijn huid voelt gelijk zacht aan en oogt sinds ik dit product gebruik rustig.

Bronzing Fluid

Naast de gezichtslotion gebruik ik de Bronzing Fluid ook bijna elke dag. De Bronzing Fluid kan in combinatie met alle dagcrèmes gebruikt worden en belooft je huid een gezond tintje en onregelmatige pigmentatie zou worden vervaagd.

Bronzing Fluid

Ook de Bronzing Fluid zit weer in een zware, glazen verpakking. Het ziet er luxe uit met de pomp verpakking.

Bronzing Fluid

Bronzing Fluid

Toen ik voor de eerste keer de Bronzing Fluid gebruikte schrok ik nogal; wat is ‘ie donker.

Bronzing Fluid

Gelukkig valt de Bronzing Fluid helemaal niet zo donker uit als je hem uitsmeert. Doordat je hem mengt met je dagverzorging kan je hem gelijkmatig verdelen en oogt je huid gelijk ietsje bruiner. Op de linker foto draag ik helemaal niets, op de rechterfoto heb ik een klein beetje Bronzing Fluid op.

Bronzing Fluid

Sinds ik de Bronzing Fluid draag krijg ik steeds te horen dat ik er zo happy uitzie. Ik krijg in de winter vaak de vraag of ik mij wel helemaal fit voel omdat ik zo witjes zie. En daar heb ik met de Bronzing Fluid geen last meer van!

BeautyOpinie

Ik ben oprecht fan van Dr. Hauschka. De producten zijn helemaal natuurlijk waardoor je geen synthetische rommel op je gezicht smeert. Bij goede producten moet ik eerlijk zeggen dat ik hier niet altijd problemen mee heb, maar als je weet dat een product 100% natuurlijk en biologisch is; is dat een enorme pré.

De gezichtslotion is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een hele lichte en milde verzorging voor het gezicht. Een prima product dat verkrijgbaar is voor € 20,95 voor een fles van 100 ml.

Over de Bronzing Fluid ben ik mogelijk nog enthousiaster. Ik vind het nu eenmaal fijn om een licht tintje te hebben en de zonnebank vermijd ik liever. De Bronzing Fluid is daarom voor mij de perfecte middenweg. Naast dat je hem op je gezicht kunt gebruiken, kun je hem natuurlijk ook voor je benen of hals gebruiken. Doordat je hem mengt met een verzorgingsproduct kun je zelf de intensiteit bepalen en kiezen voor een natuurlijke gloed. De Bronzing Fluid kost € 24,50 voor 30 ml.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 21 oktober 2014 / 07:24

  De bronzing staat je inderdaad super, mooi kleurtje <3

 2. 21 oktober 2014 / 08:42

  Dit merk heeft echt mooie producten ben vooral erg benieuwd naar die bronzing fluid, ziet er zo mooi uit! x

 3. Manon
  21 oktober 2014 / 18:12

  Dat klinkt heel erg goed!

 4. Aukje
  22 oktober 2014 / 14:36

  Hoi Natascha,
  Volg je blog met belangstelling en complimenten voor je onafhankelijkheid en je veelzijdige
  belangstelling. Ik heb het idee dat je ook veel gevoel hebt voor de natuur, althans dat meen
  ik in jou te herkennen.
  Lang verhaal kort, ik ben heel lang een grote fan geweest van natuurlijke cosmetica zoals Weleda, dr Hauschka en Annemarie Börlind. De filosofie erachter sprak me aan en ik vond de producten heerlijk ruiken. Mijn huid ( en longen ) reageerden echter niet altijd goed en zo begon mijn zoektocht naar de oorzaak van mijn probleem. Sites zoals van Paula’s choice en Jetske Ultee boden uitkomst. Niet leuk
  om te vernemen maar wel leerzaam. Zij keuren veel natuurlijke cosmetica af vanwege het bevatten van irriterende
  stoffen en oliën en gebrek aan SPF. Mijn huid vertoont o.a. veel zonneschade en andere beschadigingen door ws langdurige blootstelling aan citrus- en lavendelolien. De fluid waar
  je zo’n mooi kleurtje van krijgt goed mengen met een creme met SPF!
  Hoop jou en je medeblogsters een dienst te hebben bewezen en veel succes verder!

 5. 26 oktober 2014 / 08:16

  De fluid ziet er geweldig uit, dr Hauschka heeft zulke fijne producten!

 6. Pingback: Een terugblik op afgelopen jaar: Beautytoppers van 2014 - BeautyOpinie
 7. Pingback: BeautyOpinie
 8. Pingback: BeautyOpinie