Dit is het hele verhaal achter BeautyOpinie.nl

Dit is het hele verhaal achter BeautyOpinie.nl

Deze maand is het alweer 5 jaar geleden dat ik in een opwelling de domeinnaam BeautyOpinie claimde. Nouja, in een opwelling? Al jaren viel ik mijn vriendinnen lastig met fijne beautyproducten die ik had ontdekt. Kocht ik een nieuwe crème? Dan ploos ik in de winkel altijd de ingrediëntenlijst van a tot z uit. Had ik een must have foundation voor een prikkie ontdekt? Dan moest iedereen dat weten. Dus een eigen blog was misschien helemaal niet zo gek. Al had ik voor dat besef wel even nodig.

Een beautyblog? Lekker oppervlakkig!

Al járen volgde ik populaire beautybloggers en dacht ik stiekem: ‘zij doen wat ik ook doe maar delen hun mening met véél meer mensen. Dat wil ik ook!!’ Een logische stap was om zelf een beautyblog te beginnen maar dat durfde ik niet. Stel je eens voor wat anderen daarvan zouden zeggen.

Ik? Met mijn hoofd op een eigen website? En dan schrijven over fijne smeersels?

Tot ik op een moment een leidinggevende kreeg die mij stimuleerde om te doen wat ik écht wilde, zonder daarbij bang te zijn voor reacties van anderen. Dat had in eerste instantie niets met bloggen te maken. Mijn baan in de financiële wereld zou ik vanwege reorganisatie kwijtraken dus ik moest op zoek naar iets nieuws. Maar wat dan? Stiekem ambieerde ik een marketingbaan in de cosmeticabranche maar ervaring had ik niet. Hoe kon ik dan toch die droombaan vinden? Door op vrijwillige basis die ervaring op te doen. Dát was voor mij wel een legitieme reden om een beautyblog te beginnen.

Waarom BeautyOpinie.nl?

De naam BeautyOpinie is ontstaan vanuit het idee dat ik een vrij duidelijke mening had (en nog steeds heb haha) over ingrediënten die fabrikanten gebruiken en of producten wel of niet hun beloftes waarmaken. Ik zag BeautyOpinie als een soort platform waar je kon checken of je een bepaald product nu wel of niet moest kopen. Een beetje a la Makeupalley zeg maar. Dat is het uiteindelijk niet helemaal geworden, simpelweg omdat ik geen idee had dat er al honderden van dit soort sites bestonden.

Überhaupt had ik geen idee dat BeautyOpinie de 1938238446ste beautyblog zou zijn. Dat er zo’n wereld voor me open zou gaan en dat het zó onwijs veel werk zou zijn. Veel mensen vergissen zich daar namelijk wel eens in. Bloggen is niet zomaar even een blogje typen en wat foto’s maken. Het is veel meer dan dat. Het is contacten onderhouden met bedrijven en PR-bureau’s, SEO, Social media, je website technisch up-to-date houden en nog veel meer.

Wat ik met BeautyOpinie.nl wil meegeven

In de loop der jaren ben ik als persoon veranderd en daarmee ook de content op BeautyOpinie. Sinds ik moeder ben vind ik het leuk om af en toe ook over fijne smeersels voor baby’s en kindjes te schrijven en lees je regelmatig wat persoonlijkere blogs hier. Maar in the end is de reden waarom ik blog nog steeds hetzelfde.

Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar mooie producten om over te schrijven, ingrediëntenlijsten uit te pluizen en mijn mening te geven. Meer dan ooit geloof ik dat elke vrouw het verdient om lekker in haar vel te zitten. Dat kan zijn met fijne smeersels, de juiste kleding en goed voor jezelf zorgen.

In een tijd waarin iedereen picture perfect lijkt na te streven op Social media is mijn doel bij mijzelf te blijven. Ik schrijf niet persé blogs om alleen maar traffic te genereren en deel regelmatig outfit posts ook al ben ik absoluut geen fashion blogger. Ik ben gewoon Natascha, een werkende mama die gek is op fijne smeersels en schrijft over alles dat het leven letterlijk en figuurlijk mooier maakt!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 27 november 2018 / 13:54

  Leuk om te lezen hoe jij bent begonnen met bloggen en goed dat je de knoop destijds hebt doorgehakt. Soms heb je net even dat zetje nodig. En het is precies zoals je zegt; er zit zoveel werk in. Voordat ik een blog kan plaatsen ben ik soms een paar dagen verder. Maar dan is het er wel een waar ik 100% achter sta en niet om blind content te genereren. Hoop dat we nog lang van jouw blog kunnen blijven genieten! Ps. Prachtige foto van jouw voor de spiegel trouwens!

 2. 27 november 2018 / 15:12

  Leuk, jouw verhaal lijkt wel wat op de mijne 😉 ik heb ook lang gedubt of ik zou beginnen en over een half jaartje doe ik het ook alweer 5 jaar!

 3. Tania
  28 november 2018 / 09:24

  5 jaar al? Ik vind de afwisseling op je blog heel leuk.

 4. 28 november 2018 / 14:28

  Ik blijf ook altijd bij mijzelf, dat is denk ik mijn kracht! What you see is what you get! Ik post op insta alleen maar dingen die ik leuk vindt. Ik houd me totaal niet bezig met de perfecte feed. Congrats en proost op de volgende 5 jaar

 5. Jouvence
  29 november 2018 / 10:07

  Erg leuk om te lezen. De afwisseling maakt het juist leuk.

 6. 30 november 2018 / 19:58

  Leuk! Weet je dat ik dit jaar ook 5 jaar besta? Ik was het glad vergeten, dat komt omdat ik eerst een andere blog had. Op naar de volgende 5!

 7. ByChristiana
  2 december 2018 / 16:17

  Leuk om te lezen, weet je dat ik nu niet eens meer weet hoe ik je blog ontdekt heb? Ik kom in ieder geval een paar keer in de week even trouw lezen. Je laat vaak skincare producten zien die mij ook aanspreken en ik vind het ook leuk dat je het afwisselt met fashion en persoonlijke updates.

 8. Irina
  7 december 2018 / 09:16

  Heel leuk om te lezen ^^