Een mega review met Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Een mega review met Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Vandaag heb ik een MEGA uitgebreide review voor je. Ik laat je namelijk alle Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten zien, een merk dat ik onlangs heb ontdekt en waar ik super enthousiast over ben want betaalbaar én fijn in gebruik! Pak er dus gerust een kop thee bij, lees je mee?

Net voor de Kerstdagen probeerde ik voor het eerst zelf de producten van het merk Dr. Pierre Ricaud Paris. Naast de feest make-up collectie waar ik al over schreef, gebruik ik sindsdien een serum van het merk én mocht ik nu ALLE Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten uit het assortiment voor jullie testen.

Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Dr. Pierre Ricaud schreef mij dat zij vinden dat er nog steeds te veel vrouwen zijn die hun huid niet reinigen en daar ben ik het helemaal mee eens! Ik kan me serieus niet voorstellen dat ik mijn huid niet reinig. Elke avond en ochtend maak ik namelijk mijn gezicht schoon. Slapen met make-up op vind ik gewoon zó vervelend, dan heb ik de ochtend erna geen wimpers meer over. Hoe zit dat bij jullie? Slapen jullie vaak met make-up op?
Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Ben je er klaar voor? Dit zijn alle Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten:

Derma Pureté micellair water en reinigende tonic

De eerste twee producten die ik je laat zien lijken een beetje op elkaar: het Derma Pureté micellair water en de reinigende tonic. Als je mijn blogs vaker leest weet je dat ik micellair water de beste beauty uitvinding van de eeuw vind. Het is mild, makkelijk in gebruik en ideaal voor dames die liever niet zoveel producten gebruiken.

Dat geldt ook voor deze variant van Dr. Pierre Ricaud. Hij is fijn! Je betaalt €10,90 voor twee stuks. De Derma Pureté reinigende tonic heeft ongeveer dezelfde werking. Deze tonic gebruik je als laatste stap in je reinigingsroutine of om op te frissen. Hij is ook super mild en haalt écht alle laatste make-up restjes weg. Ik kan hem zelfs op mijn ogen gebruiken, fijn! Hij kost €4,50.
Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Als ik naar de ingrediëntenlijsten kijk valt me op dat het micellair water oa een afgeleide van kokosolie en glycerine bevat. De reinigende tonic bevat daarnaast een kleine hoeveelheid parfum. Beide producten zijn trouwens parabeen vrij maar bevatten wel tetrasodium edta. Dit is een ingrediënt waarover best veel discussie is en het lukt me niet om hier een eenduidig oordeel over te vellen. Ik kan geen bewijs vinden dat het wél of niet schadelijk is, alleen dat er veel discussie over is. Hmm, daar ga ik me binnenkort eens verder in verdiepen.
Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Derma Pureté Fluide 2 in 1 cleansing lotion en luchtige reinigingsmousse

De volgende twee producten zijn de 2 in 1 cleansing lotion en de luchtige reinigingsmousse. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De cleansing lotion is een reinigingsfluïde en tonic in één die je gebruikt door de dunne substantie met een wattenschijfje aan te brengen. Hij haalt mijn make-up er makkelijk af en laat mijn huid schoon en zacht achter. Je koopt dit product per 2 stuks en betaalt hiervoor €8,90. De reinigingsmousse vind ik het bijzonderste product van deze twee; het lijkt wel slagroom!
Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Als ik de ingrediëntenlijst van de cleansing lotion bekijk zie ik oa water, een derivaat van palm olie (een vervanger van siliconen) en meer hydraterende ingrediënten. Geen parfum of parabenen maar wel weer tetrasodium edta. De reinigingsmousse bevat sodium laureth sulfate en parfum. En hoewel deze reiniger bij mij niet voor een ‘trekkerig’ gevoel zorgt vind ik zijn voorganger zonder SLES milder en fijner. Ook dit product koop je per twee waarvoor je €10,90 betaalt.
Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten

Tweefasen Oogmake-up Remover

De tweefasen oogmake-up remover zit in een handige verpakking die fijn mee te nemen is op reis. Je moet de remover schudden voor gebruik zodat beide delen zich mengen, dan heb je maar een klein beetje nodig om waterproof mascara te verwijderen. Hij prikt niet in mijn ogen maar ik merk wel dat mijn ogen er wat gevoelig door worden. Nu ben ik in dit geval misschien ook niet de juiste proefpersoon hoor, dit heb ik vrijwel altijd met reinigers die olie bevatten.. Voor 2 verpakkingen van 125 ml betaal je €8,90.
Tweefasen Oogmake-up Remover

Reinigingsmelk

Ja, de reinigingsmelk vind ik fijn! Hij is super zacht, verwijdert goed mijn (niet waterproof) make-up. Niets meer en niets minder. De pompflacon kost €4,50 en bevat 195 ml inhoud. De Derma Pureté reinigingsmelk bevat oa water, isopropyl palmitate (maakt je huid zacht), minerale olie en glycerine. Verder valt me op dat in deze reinigingsmelk wel een kleine hoeveelheid parfum zit.
Derma Pureté Reinigingsmelkq

Gezichtspeeling

Een peeling voor een diepe reiniging mag natuurlijk niet ontbreken in het assortiment. De Derma Pureté gezichtspeeling is een product op basis van klei die in principe voor alle huidtypen geschikt is. Je gebruikt hem 1 a 2 keer per week, dus je doet best lang met deze tube van 50 ml die €4,90 kost.
Derma Pureté Gezichtspeeling

Deze gezichtspeeling bevat oa. talc, klei, abrikozenolie, sheabutter, parfum en tetrasodium edta. Het poeder van abrikozenpit zorgt voor het verwijderen van je dode huidcellen en vind ik vrij hard. Ik gebruik liever een peeling die iets zachter aanvoelt. De peeling ruikt naar een combinatie van klei en een frisse parfum.
Derma Pureté Gezichtspeeling

Face Wash Crème

De Dr. Pierre Ricaud Derma Pureté Face Wash Crème is één van mijn favoriete producten uit deze review. Deze romige crème reinigt mijn huid super goed en maakt het vooral ook heerlijk zacht. Ik heb absoluut geen last van een trekkerig gevoel en dat gebeurt mij niet vaak bij een face wash. Voor 2 verpakkingen betaal je €8,90.
Derma Pureté Face Wash Crème

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst valt me op dat deze face wash Sodium Cetearyl Sulfate bevat. Dit is een reiniger die ik niet héél vaak tegenkom. Dit ingrediënt kan irriterend werken maar is een stuk milder dan SLS. Wil je meer weten over sulfaten? Lees dan dit BeautyDossier dat ik erover schreef. Dit verklaart gelijk waarom ik deze face wash veel fijner vind dan de meeste andere die ik ooit geprobeerd heb.
Derma Pureté Face Wash Crème

Express Reinigingsdoekjes

De reinigingsdoekjes zijn het sluitstuk van het assortiment aan reinigingsproducten. Een verpakking met 25 doekjes kost €8,90 (wederom per 2 stuks) en reinigen je huid snel. Ik ben geen fan van reinigingsdoekjes in het algemeen maar deze zijn wel lekker mild en gebruik ik graag als ik swatches voor Beautyopinie maak. Ze bevatten oa water, isopropyl palmitate (maakt je huid zacht), diverse goede alcohol soorten en parfum.
Dr. Pierre ricaud reinigingsproducten

BeautyOpinie

Wat een fijne producten zijn dit weer! Vooral de reinigingsmelk, tonic, face wash en het micellair water doen hun werk, maken mijn huid zacht en zijn ook nog eens betaalbaar. Het enige dat voor mij nog ontbreekt is een reinigingsolie. Dan zou het assortiment voor mij compleet zijn. Alle Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten zijn te bestellen in de online shop van het merk.

Heb jij wel eens gehoord van de Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten? Heb je überhaupt wel eens producten van dit merk gekocht?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 5 februari 2017 / 07:08

  Wat een heerlijk uitgebreide, maar toch snelle review! Ik vind de face wash het fijnst klinken, zowel qua werking als ingrediënten.

 2. 5 februari 2017 / 07:24

  Wat een uitgebreid review! Heerlijke producten lijken mij het 🙂

 3. 5 februari 2017 / 17:11

  Wow wat een uitgebreid pakket!! Lijken me erg fijne producten! Ik heb zelf nog geen ervaring met het merk maar lees er wel vaak veel goeds over. Heel nieuwsgierig dus!

 4. 5 februari 2017 / 19:10

  Fijne review! De facial wash cream lijkt me fijn in gebruik. xx

 5. 5 februari 2017 / 20:26

  Wat een hoop mooie producten zeg! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van dit merk gehoord, maar ik moet zeggen dat het er erg goed uit ziet!

 6. 6 februari 2017 / 15:02

  Wow wat een mega review. Ik ken het hele merk niet, maar ben wel benieuwd. Ik ben dol op mousse producten dus daar ga ik als eerst eens goed in verdiepen hihi

 7. 6 februari 2017 / 19:42

  Ik ga je post vandaag niet lezen, ik heb deze fijne set ook ontvangen en mijn review nog niet klaar en ik wil door niemand beïnvloed worden, dus ik kom nog eens terug om jouw ervaring te lezen 🙂

 8. 6 februari 2017 / 20:30

  Wat super dat je deze hele lijn mocht reviewen en wat veel mooie producten hebben ze zeg. Ben nu zelf ook heel nieuwsgierig naar dit merk. Face Wash Crème ben ik voornamelijk benieuwd naar een goed dat deze geen trekkerig gevoel bij je geeft.

 9. 6 februari 2017 / 21:01

  Ken het niet maar het ziet er echt heerlijk uit! Mooie lijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *