Love it! | Blue suède shoes

mooie driving shoes

Loafers, mocassins, penny loafers en bootschoenen: stuk voor stuk varianten van fijne schoenen die je heerlijk blootvoets inschiet. Ik ben er gek op! Nu de lente weer in zicht komt heb ik de mijne dan ook weer uit de kast gehaald. Met als hoogtepunt een paar nieuwe blauwe driving shoes.

Instappers zijn hot, ook aankomende zomer weer

Al járen zijn ze je ze elk voorjaar weer in de winkels: instappers. Ik weet dat lang niet iedereen ze mooi vindt. Je houdt ervan of je haat ze. And I looooove them! Voor mij zijn het de ultieme zomerschoenen. Ze lopen lekker, je schiet ze zo aan en ze geven elke outfit een klassieke maar toch sportieve touch.

tijdloze instappers

Blue suède driving shoes

Een speciale variant van de instapper is de zogenaamde driving shoe. Had je er al eens van gehoord? De naam verraadt het eigenlijk al, dankzij de zool met rubberen noppen zijn ze perfect om lange afstanden mee te rijden omdat ze voor extra grip zorgen. Ook op de hiel zitten rubberen noppen die de suède hiel van schoen beschermt, als deze over de auto-mat schuift bij het bedienen van de pedalen.

driving shoes van aurelien

Bedacht in de jaren ’60 voor welgestelde mannen die extra grip zochten bij het besturen van hun dure bolides. Omdat mensen zich graag met hun wilden vereenzelvigen maar niet de dure auto konden betalen, werd de schoen immens populair. Nu heb ik daar zelf he-le-maal niets mee haha maar wel met de mediterrane stijl van deze klassieke schoen.

mooie driving shoes

Liefde voor Aurelien

Onlangs ben ik verliefd geworden op de driving shoes van het Nederlandse schoenenmerk Aurelien. Een fantastisch luxe merk dat mijn hartje gestolen heeft! Mijn nieuwe schoenen lopen als wolkjes, wat ook haast niet anders kan dankzij de boterzachte suède waar ze van gemaakt zijn. Bovendien zijn ze volledig met de hand gemaakt in Italië en hebben ze een uitneembaar-voetbed waardoor zelfs mijn steunzolen erin passen. Oeps, daarmee heb ik gelijk een lang bewaard geheim onthuld haha.

Driving shoes

Wat vind jij van instappers? Yay or nay?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 1 maart 2021 / 13:04

  Ze zijn heel mooi en wat een prachtige zachte kleur! Weer wat geleerd, wat slim die noppen aan de achterkant!

 2. Janniew
  1 maart 2021 / 16:39

  Hoi! Superleuke schoenen! Volgens mij is een stuk tekst van je blog weggevallen? De laatste zin is (althans op mijn beeldscherm): ‘Onlangs ben ik verliefd geworden op de driving shoes van het Nederlandse schoenenmerk’, en dan volgt de laatste foto. Dus daar mist denk ik een stukje. Ik ben wel benieuwd of de zool van deze schoenen goed blijft. Ik heb een soortgelijk model van de Annic-collectie van Manfiel en daarvan waren binnen (niet overdreven) drie weken veel nopjes zo afgesleten dat ik op de zool liep. Die was dus ook binnen een maand kapot… Maar dat kan natuurlijk aan het merk liggen! Hopelijk gaan deze langer mee, want ze zijn prachtig!

  • Natascha
   Auteur
   1 maart 2021 / 20:20

   Dank je wel voor je berichtje! Er was inderdaad technisch iets mis waardoor alle tekst na een bepaalde link wegviel. Is inmiddels hersteld 🙂

   En wat betreft je vraag: tot nu toe merk ik daar niets van. Ik heb de schoenen nog niet mega lang maar draag ze meerdere keren per week. Mocht het veranderen zal ik het laten weten in je reactie. Ik denk wel dat dit iets andere kwaliteit is dan de Annic-collectie van Manfield dus ik hoop dat ik er geen last van krijg.

   • janniew
    2 maart 2021 / 08:51

    Ik denk zeker dat er een groot kwaliteitsverschil is, ik ben heel benieuwd naar je ervaring. En anders ben ik om hoor; ze zijn prachtig!
    PS het linkje naar Aurelien werkt niet…

 3. 1 maart 2021 / 17:31

  Oeh, ik vind ze echt gorgeous! Heerlijk kleurtje. 🙂

 4. 1 maart 2021 / 19:51

  Ze zijn echt zo leuk, geniet ervan en veel loop plezier 😉

 5. 2 maart 2021 / 15:58

  Ik vind ze heel erg leuk. Ook de pastel blauwe kleur vind ik super mooi. Ik draag zelf heel weinig instappers eerlijk gezegd. Meestal sandalen in de zomer of pumps.

 6. Bianca
  4 maart 2021 / 05:32

  Ik heb ook de mocassins van Annic (manfield) gehad en in een paar weken ben ik er door heen gelopen de onderkant kapot en goedkoop waren ze niet, dus ben ook een beetje bang om nieuwe te kopen maar hoeft natuurlijk niet met een ander merk. Ik vind ze echt heel mooi en geloof zeker dat ze lekker lopen.

 7. 4 maart 2021 / 10:51

  Oh wat een superleuke kleur hebben deze! Ik ben fan 🙂